Танцов състав „Хоротропци" обра овациите на Тракийския събор в Кърджали в събота, а ден по-късно и… на граничния пункт „Маказа".
Танцьорите от "Хоротропци" се отдадоха на заслужена почивка във Фанари, но на връщане се наложи да чакат около час в подстъпите към ГКПП „Маказа – Нимфея".
Кърджалийци завихриха няколко хора и в замяна получиха много усмивки и овации и гърци, румънци и много наши туристи.
От танцовия състав канят всички, които имат желание да научат някое красиво игриво хора, да заповядат в Тракийското кафене в понеделник и четвъртък от 19.15 часа, на втория етаж.
Над 50 000 румънци преминаха през Кърджали за Гърция от петък насам. На ГКПП "Маказа-Нимфея" се образуваха километрични опашки и в трите дни.
Както първи 24rodopi.com писа, рекордът бе в събота, когато между 7.00 часа и 19.00 часа България напуснаха 12 600 автомобила. 9 от всеки 10 МПС-та са с румънски номера.
„Трафикът от Гърция е наполовина и за същия период на наша територия са влезли 6 500 автомобила", заяви за 24rodopi.com областният управител на Кърджали Бисер Николов. Според него напливът от северната ни съседка се дължи на информационни материали по тамошните телевизии, според които най-краткият и бърз път за Гърция е през ГКПП "Маказа-Нимфея".
"Още в следващите дни ще пътувам за София, за да търся решение на проблема", каза още Бисер Николов. Според него се налага граничният пункт спешно да се разшири, защото летният сезон едва започва и трафикът тепърва ще се увеличава.
Областният управител смята да иска и ускоряване на работата по бъдещия околовръстен път на Кърджали. Градът вече се задъхва заради транзитно преминаващите автомобили. Кърджалийци избягват да зареждат в бензиностанциите по пътя на летовниците, защото се чака с часове. Румънците предпочитат за напълнят резервоарите си до горе в България. Както вече писахме, оборотите в една бензиностанция в Кърджали с австрийски собственици скочиха три пъти.
Снимките са направени малко след 18.00 часа в неделя.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/6/14 23:03

    Бях на Фанари много е готино заслужава си чакането излезна ми по ефтино от нашите Басеини

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/6/14 23:05

    Евала бе, много хубаво сте направили, вместо да се ядосвате, песни и танци и това е начинът човек да прекара добре и най-тягостните моменти. Браво !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/6/14 23:25

    Браво на вас! Прекрасни,позитивни и усмихнати!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/6/14 23:32

    Абе колко готино може да е в едно задръстено гръцко село. То няма къде да отиде човек там. Плаж и толкова. Толкова чакане за два часа на плажа не си струва. А какви плажове има в Гърция, ама на стотици километри надолу от границата, там си струва да се отиде да седмица-две. Ама скъпотия, не може всеки да си го позволи. По темата искам да кажа едно голямо браво на тези усмихнати млади хора, бъдете все такива игриви!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/6/14 23:40

    23:32 Там се ходи за плажа и морето бе н...к,ти ако чакаш там нещо интересно си много зле!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/6/14 23:54

    Абе, капут, ти къде си виждал туристически град или селище, където ходят само заради плажа бе? Вечер ти какво правиш след като цял ден си бил на плажа? Готвиш с жена ти в кухнята на квартирата която си наемате ли и после блеете на терасата със салатка и ракийка носена от вкъщи ли? Мерсим, тези простотии по време на почивка са за селяци като теб, 23.40 часа. Аз като отида някъде искам вечер да излезна, да хапна някъде, да пийна сто грама, да има къде да се разходя след това и ако ми се приходи да има нощни заведения, дискотеки, пиано бар и т.н. Не ми хвалете Фанари тогава, кажете че е за такива, които до сега не са виждали плаж и Бяло море. Аз съм обиколил половин Гърция, това селце не става за нищичко.
    Помисли си сега кой е зле, ти или аз, ако изобщо можеш да мислиш, де.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/6/14 06:13

    Капут е майкати а ти не си никакъв да се налагаш на всички къде да ходят,като не ти харесва Фанари отивай си на Черно море никой не те спира,а кой какво ще прави след плаж си е семеен въпрос господин висока класа

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/6/14 09:05

    То хубавао, че минават през родината ни ама не спазват никакви закони по пътищата!
    А родната полиция блеееее!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/6/14 09:17

    баз си селяни на изкал (пиано бар и крчма) абе мухал такав нйе ходим на Фанари защото е непренудено и дедствено ,и да си почиваме от такива комплексари като теб затова си ходи на Какао Бич и се се радваите (комплексар). че сте N:1

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/6/14 13:54

    Не се карайте, а се примирете, че хубавите гръцки курорти са на две туби бензин от Кърджали. След Кавала са. Това Фаранита, Маронята, Миродатита и т. н. са като българските Равда и Черноморец. Като за селяни демек. Става тютюнджията от Кирково да си закара женицата и децата в Мароня и толкоз.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/6/14 20:42

    KOI KADETO ISKA DA XODI .....XODETE NA LONATA.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/6/14 22:06

    09.17 часа-мухльо, ти на училище ходил ли се бе? И до Какао бийч ли ти стигат познанията за забавление през лятото? Аз там не съм стъпвал, там е за селяндури нисша класа като теб, дето нито могат да четат, нито да пишат, нито да говорят. Хахахахахахахахахахаха, било ДЕДСТВЕНО, ПОЧИВАЛ СИ БИЛ ТАМ. Явно ходиш и на свободната плажна ивица, щото се стискаш да дадеш 3 евро за едно кафе. Ти глупако, трябва да хващаш само аграрен тен на полето, щото нямаш понятие от нищо, а се напъваш да се правиш на знаеш и можещ. Кажи като си толкова отворен къде точно е ДЕДСТВЕНО там, че аз не мога да го намеря това чудо там.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен23/6/14 23:13

    22.06 Прост си,комплексиран,затова защото си беден.В половин Гърция си бил само в мечтите си.Наи вероятно си на заплатка и се чудиш как да свържеш двата края.Самия факт ,че говориш за ракия и салатка в Гърция говори че караш на спомени и то на други хора.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/6/14 23:49

    23.13 часа - Ако си извадиш главата от задника и хубаво прочетеш написаното от мен може и да ти се изясни за кого пиша, обаче понеже няма да можеш, остани си с глава забита в собствените ти лайна и не се прави на мъж. Палячо си и такъв ще си останеш до края. Аре, купувай лютеницата и кренвиршите и бегай на Фанари с голфчето, щото друго няма да видиш.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.