Вода, която се отича от недовършен строеж на скандална кърджалийска фирма прониква в мазето на жилищния блок „Орлово гнездо" до СОУ"Отец Паисий". Смрад, плъхове, ронеща се мазилка са само малка част от проблемите, които имат живущите в блока. Мазетата са напълно неизползваеми. Живущите се опасяват и за основите на жилищната сграда.
„Писахме миналата година до община Кърджали, като молихме за съдействие, но от там ни казаха, че нямат пари да ни помогнат", заяви Златка Гачева, една от живущите в „Орлово гнездо".
Проблемът с недовършената кооперацията е от години. В нея влизат наркомани, играеха деца, имаше инциденти. След публикацията на 24rodopi.com Ало, институциите! Деца играят до кръв в необезопасен обект на „Групата на сержант Квазимодо", от Общинска администрация и РДНСК предписаха на инвеститора поставянето на плътна преграда с височина 2 метра.
Зам.-кметът по строителството на общината Мухаррем Мухаррем лично направи оглед на блока и недовършената сграда. Според него основната причина е именно отвеждането на дъждовни води от недовършената сграда в мазетата на „Орлово гнездо". Лошата новина е, че недостроената кооперация скоро няма да бъде завършена. Собствениците на терена се съдят с придобилата печална слава фирма „Ахрида строй". Управителят на фирмата Христо Русев е в затвора и скоро няма да има движение на строителството, каза Мухаррем Мухаррем. На този етап общината не може да се намеси в спора, а само завършването на градежа може да предотврати наводненията в мазетата на „Орлово гнездо" посочи зам.-кметът.
„Аз не мога да довърша сградата, защото по идея на бившата ми съпруга Кирилка и на адвоката ни Даниел Дуков и партньора му, намесихме и други фирми и сега ще ни трябват години, за да се излезе от батака", коментира пред 24rodopi.com строителният предприемач Христо Русев след първите скандали. По-късно той влезе за 7,8 години в затвора за измама с жилища.
Георги Кулов, Петър Калчев
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/6/14 07:58

    блока ще падне. добре че си продадох апартамента преди години.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/6/14 09:20

    а аз добре че некупих:):)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/6/14 09:46

    Трябваше да осъдят и адвокатите му Иван Бояджиев и Даниел Дуков, тия двамата квази адвокати.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/6/14 10:48

    Добре че се махнах от града.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/6/14 10:49

    Аз пък от България......

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/6/14 11:39

    А пък през месец септември заминавам за Великобритания. Ако има желаещи до 30 г. с во, грамотни, необвързани, знаещи анг. език, нека ми се обадят...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/6/14 11:44

    10:48, оставяме ви старите кърджалийски християни (от с.Николово, с. Пчеларово... и някой тракийци, кирковчани, неделенци...), най-после дано да спрете да ни учите къде и какво да правим. Дал Бог националисти. "Добре, че се махат от града"!
    Прост народ, отвсякъде ограничени, задръстени...Този град националисти да не би да е на баща ти...Точка слагам!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/6/14 12:37

    Само Ниделенци!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/6/14 21:06

    DO 11.39 Mayka ti,tya ostava li v BG?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/6/14 22:39

    11:39, всичко е 1/1

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/6/14 22:21

    Аз живея в тоя блок, блока ми харесва много, къде е водата къде са плъховете не го видях аз недейте да прекалявате толкова хора живеят в този блок.
    Другото което е че има много апартаменти с най различни проблеми и които в момента се продават.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.