Гюнер ШЮКРИ

За трета поредна година по случай свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (ардинци) от Бурса раздаде над 1000 пакета хранителни продукти от първа необходимост на социално слаби, инвалиди и самотно живеещи хора от територията на община Ардино. Раздадоха ги лично председателят на Сдружението и почетен гражданин на Ардино Ахмед Кахраман и членовете на фондацията Юксел Юртсевер, Бейджан Акин, Осман Ялчънкая, Салих Юзертюрк, Мюмюн Гюлпънар, Юсеин Касапоглу и Ерол Четин.
Всеки един пакет съдържа: захар, олио, брашно, ориз, сол, леща, бонбони за Рамазана, макаронени, зърнени и млечни продукти, а общата стойност на дарението е за над 20 000 лв.
За първи път тази година ръководството на Сдружението помогна на над 50 социално слаби семейства в Ардинско и с парични средства.
 „Една от основните изисквания на мюсюлманската религия е да помага на хора в нужда. „Султанът на 11-те месеца" – Свещения Рамазан е символ на сплотеността, взаимопомощта, толерантността, берекета, братството, приятелството. Помощи раздадохме както на мюсюлмани, така и на християни, тъй като добротата и благородството не се интересуват от религиозните различия", заяви Кахраман. Той изрази надежда тази инициатива да се запази и да продължи и в бъдеще.
84-годишната Хайрие Бекир от махала „Делимехметлер" в Ардино е вдовица и живее сама. Възрастната родопчанка за първи път получава дарение от хранителни продукти от ръководството на Сдружението. Тя бе много изненадана, като разбра, че цялата торба е за нея.
„Пенсията ми е 150 лева и разчитам само на нея, а всеки месец трябва да купувам и скъпи лекарства. Благодаря от сърце за помощта", заяви баба Хайрие.
Кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрам също благодарят за благородните инициативи.

На снимката: 84-годишната Хайрие Бекир от махала „Делимехметлер" в Ардино за първи път получава дарение от хранителни продукти от Сдружението
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/7/14 18:00

    Браво! Не е важно колко ще дадеш, важен е жеста към възрастните хора. Мюсюлманите за разлика от християните са по-човечни. В старчески дом няма от тях. Гледат си родителите...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/7/14 18:24

    Да,вярно,браво за коментара....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/7/14 18:36

    Allah kabul etsin ama benim bildiym hayiri boile gazetelerlen ilyan etmek cok gunah.benim bildim bir el verirken diyer el gormemeli

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/7/14 20:07

      Aferin sana bencede oyle kimse bilmemeli sadece sen

      Изтриване
  4. Анонимен20/7/14 20:41

    V starseskia dom niama ama v Psihiatriata e palno ot izostaveni hora ot turski proizhod
    Neka niakoi I za tiah pomisli

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/7/14 20:55

    Tuk sa si napravili reklamata tiq izselnicheska organizaq

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/7/14 21:09

    Da taka e bogati sa I se praviat na mesii

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/7/14 21:10

    Izselnisite oqite im se kam Bg gledat

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/7/14 21:58

    Много сте окумуш. Защо от другите партии не нахранят някой беден...
    Много са по-човечни от българите...доказателства мога да ви дам безброй, но няма смисъл да си хабя мастилото...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/7/14 22:01

    Защо да не гледат към България, та те са български граждани. Децата ни като отидат да работят на запад и те гледат към България. Християните могат да гледат към бг, а мюсюлманите не. Хитър Петровци сте всички, които пишете в чата. Няма такава песен...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/7/14 23:27

    Radvam se qe obicat Bulgaria
    Samo siganite ne ja obicat a ja rusat kato za posledno

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/7/14 23:28

    Koeto e dobro triabva da se priznae
    Gospod zdrave da im dava na daritelite

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21/7/14 00:14

    Jivi I zdravi da sme I balgarite I turcite..!!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.