Раздадоха 20 казана пилаф, част от храната изпратиха за състезателите в 12-ия международен турнир по тенис на маса в памет на незабравимия състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи
Гюнер ШЮКРИ
Традиционен мевлид за здраве и берекет събра над 1 500 мюсюлмани и християни в местността „Карапънар" край ардинското село Правдолюб. Духовници, водени от районните мюфтии на Кърджали, Пловдив и Крумовград - Бейхан Мехмед, Ерсин Ахмед и Насуф Насуф, прочетоха айети от Корана. Към тях се включиха още зам.-районният мюфтия на Кърджали Ерхан Реджеб, имамите на джамиите в Ардино, Кърджали, Пловдив и Жинзифово – Бекир Мехмед, Реджаи Йълдъз, Нешат Ташкан и Ерсой Аптиев.
Организатори на религиозния обред бяха община Ардино и джамийското настоятелство в града. Бяха раздадени 20 казана пилаф с месо, приготвено от майстор-готвачите Фехим Халилов от Ленище, Мурад Бекир от Ардино и Сами Мустафа от Гърбище.
Продуктите бяха дарени от местни бизнесмени и физически лица. Част от храната бе изпратена и за участниците в 12-ия международен турнир по тенис на маса в памет на незабравимия състезател и треньор Дургут Адемов – Джофи, който се проведе същия ден в Ардино, на работещите във всички местни текстилни фирми, болницата и потребителите на Защитеното жилище.
На мевлида присъства цялото общинско ръководство на Ардино начело с кмета Ресми Мурад. Тук бяха още почетният гражданин на общината и председател на земляческото сдружение за културно сътрудничество „Егридерелилер" (Ардинци) в Бурса Ахмет Кахраман, съветникът от побратимената община от Турция Нилюфер Наджи Кале.
Кметът Ресми Мурад и председателят на джамийското настоятелство в града Зеки Аптикадир благодарят на спонсорите за подкрепата.
Семейство Тодор и Зоя Тодорови от Ямбол за пръв път присъстват на мевлида. „Много хубаво мероприятие. Събират се приятели, близки, роднини. Дойдохме тук с поканата на нашия семеен приятел от Млечино Юстюнгел Хекимсой", споделиха те.
„Всяка година идвам на традиционния мевлид в „Карапинар", за да дам пример на моите синове, дъщери и внуци. Те трябва да знаят мюсюлманските традиции и откъде тръгват корените им", казва 82-годишната Хорие Генчоглу е от Бурса.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/8/14 15:44

    bravo na muftiite - mnogo hubavo rabotyat za radostta i stastieto na bulgar miryanite v jivota!

    ОтговорИзтриване
  2. BG konsult23/8/14 15:50

    EVALLA NA TIYA HORA, TOVA E DOSTLUK TOVA E KARDESHLIK.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/8/14 23:13

    tova da ne bi da e vav tyrciq

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/8/14 00:00

    Поканиха и партия атака но шефа пак им пил на почивка в Франция

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/8/14 12:47

    НА СЕМЕЙСТВОТО ОТ ЯМБОЛ ИМ Е ТОЛКОВА АКЪЛА ! ДВАМА "ХРИСТИЯНИ" БИЛИ , И ЗАГЛАВИЕ " 1500 МЮСЮЛМАНИ И ХРИСТИЯНИ НА ОБЩА ТРАПЕЗА" !!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/8/14 14:18

    drugite christiani sa na humanitaren konvoi v elladata - nosyat evro na komshiite (zavaliite imat golemi krediti da plastat)

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/8/14 16:48

    ГЮНЕРЕ , ГЮНЕРЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ВСИЧКИТЕ ТИ НОВИНИ СА ТАКИВА !
    П.С. А КАКВО СТАНА С НЕДЖМИТО , ДЕТО ИЗМИНАВАШЕ ПО 60 КИЛОМЕТРА , СРЕДНО НА ДЕН ? СТИГНА ЛИ ДО КИТАЙ ! И БЕЗ РЯЗАНЕ ОТ АДМИНА ! АКО МЕ ОТРЕЖЕТЕ , ПАК ЩЕ ПИША И ЩЕ ВДИГНА ГОЛЯМ СКАНДАЛ !!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.