Водачът на листата на социалистите в Кърджали Милко Багдасаров  ще финансира участието на единственият фолклорен състав за автентични народни песни към читалище "Бяло море 1929" село Черничево в Четвъртият международен фестивал през септември в Слънчев бряг.  Това стана ясно на традиционния събор в крумовградското село, който се провежда всяка последна седмица от месец август.
„Г-н Багдасаров е най-големият ни спонсор. Благодарение на него самодейният ни състав се превърна в лицето на нашето село. Миналата година отново с негова помощ ние извоювахме второ място на фолклорния фестивал в Харманли, спонсорира и два документални филма за село Черничево, включва се активно и във всеки един празник на селото. Миналата година също с финансова му подкрепа се организира и възпоменателният събор, по повод 110 годишнината от опожаряването на селото и разорението на тракийските българи. Радваме се от факта, че все още се намират хора като него, които милеят за съхраняването на българските традиции и патриотичен дух", сподели организаторът на мероприятието в пограничното село Динко Дяков.  В отговор на добрите думи Багдасаров обеща в следващият парламент черничевските баби да покажат своят талант в присъствието на народните представители.
По традиция водачът на листата на социалистите за 9 МИР положи цветя на гроба на лейтенант Младен Калеев (командир на граничната застава), загинал в престрелка при охрана на държавната граница.  Пред  „Калеевият гроб" в знак на почит сведоха глави и участниците в събора. В празника се включиха и фолклорни състави от Крумовград, Хасково и Стара Загора, които допълнително повишиха градуса на настроението сред присъстващите.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/8/14 15:55

    То освен черничевските баби друг няма кой да излъжеш Милко

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/8/14 16:11

    гласуваш за микло, получаваш местан. няма вече кой да ви се хване на номерата, ще предложите ли пак пеевски от дпс за шеф на данс, видяхме как с две ръце гласуваше за пеевски

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/8/14 16:33

    ЩЕ ПЕЯТ БАБИТЕ НА АРМЕНСКИЯ ПОП ! САМО ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ "НФСБ И ВМРО" !!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  4. BG konsult24/8/14 17:11

    Milkooo.
    Vzemi primer ot karayancheva, tiya si zatvori chovkata.
    Zatvori si pluvalnika.
    Kolkoto gluposti govorish tolkova gubish.
    Umnata inache shte chakash kato karayancheva na 6 ta gluha.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/8/14 17:38

    като гледам така те не са всичките баби.защо ги обиждате г-н Багдасаров.имат много красиви дрехи.колкото и да ги спонсорирате и да ги залъгвате те си знаят за кого да гласуват.а тази маргит от крумовград-обущарката защо е там.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/8/14 18:14

    Някой поне се е сетил да тях! За разлика от Караянчева , за ДПС да не говорим

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/8/14 19:00

    Дежурният админ , днес си "заслужи" надницата !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/8/14 19:28

    А на мен ми прозвуча като червивите баби! Червеи. Червени. Абе все баби! Сигурно и дъщерите им- старите моми ите са там! Контингента на . Милко!?!?!?!-!?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/8/14 20:56

    Който пее зло не мисли!
    Черничево и Черничено ги греша. Пишете бе хора, Ивайловградско ли е или Крумовградско.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/8/14 23:12

    Веске! Другарко Тодорова, защо не отидохме и ние на хорото. Нямаше чак толкова да бием на очи пред останалите хора, както каза. То там е имало само от нашите

    ОтговорИзтриване
  11. Сергей24/8/14 23:21

    Милко, а на бабите ще им кажеш ли за що гласува за Пеевски

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/8/14 11:39

    Той гласува за Пеевски гласува ама защо бе Милко и с двете ръце???? Кажи на бабите и дядовците от партията ти.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен25/8/14 13:56

    Kiro alkoholika tam li e

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен25/8/14 18:26

    Милко няма да може да излъжи бабите,но те ще го излъжат.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.