Коалиция „БСП лява България" сезира Централната избирателна комисия относно неспазване изискванията на чл.71 от ИК от РИК- Кърджали, което от своя страна води до редица затруднения и неизпълнение на взетите решения от РИК по организацията на изборния процес, в законодопустимите срокове.
 „Изминаха повече от десет дни от работата на РИК-Кърджали, но по субективни причини липсва всякаква прозрачност в работата на Комисията. До настоящия момент нейният председател не е създал необходимата организация по публикуване на решенията на РИК на интернет страницата й", се казва в жалбата до ЦИК.
С нея социалистите настояват сезираният орган да се  произнесе по казуса, като се потърси отговорност от председателя на Районната избирателната комисия, „който не изпълнява вменените му от държавата функции, правомощия и компетенции по Изборният кодекс".
Социалистите припомнят, че още в самото начало Общинският съвет на БСП се противопостави открито на взетото решение на ЦИК относно назначаването на кадър от ДПС за председател на РИК на предстоящите парламентарни избори на 5 октомври. В първата си жалба до Централната избирателна комисия от БСП посочиха, че изборът на представител от Движението е прецедент в най-новата история на Кърджали и създава усещането за подготовка на непрозрачни и манипулирани избори.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/8/14 17:19

    Крайно време е Беркант Барзат да бъде отзован като председател на РИК.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/8/14 17:25

    Да бе, да. А, вашият зам.- Ванко Робов, за какво е там? Нали е уж голям кадър юридически.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/8/14 17:38

    ДПС ще провали изборите , това вече е ясно!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/8/14 17:40

    За какво на тези хрантутници им даваме пари ние данъкоплатците , де се събудят малко, срамота.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/8/14 17:43

    Vsichki sa chobani

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/8/14 17:46

    За състоянието на РИК съвсем не е виновен Беркант Барзат.
    Другарю Багдасаров, много моля не заприличвай на Цв.Карафидосова. С махленски похвати политика не се прави. Га яде кифтетата на ДПС, що ни рива,а?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/8/14 18:08

    БСП са смешни , предварително искат да се оправдаят за това ,че ще имат мандат на куково лято.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/8/14 18:10

    Направете Таушанова председател,така е най редно , а Назми Мюмюн зам.председател...така всички ще са доволни.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/8/14 18:13

    Милко , спри да плюете ДПС да не се наложи след изборите пак да се прегръщате и целувате ,а Боко да ви вари кафе...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/8/14 18:14

    Защо се учудвате бе хора , ДПС са си свикнали тъй да правят избори на тъмно.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/8/14 19:00

    Tipichno taka se praviat izborite v kj -panairirq panairi

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/8/14 20:27

    първо герб сега и бсп недоволни от председателя на рик в кърджали, герб - ясно искат мястото за да контролират всичко и току виж станал нов скандал като оня с подготвените бюлетини в костинброд, ами бсп що?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/8/14 20:40

    БАНДА НЕКАДЪРНИЦИ!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен28/8/14 09:35

    до 20.40
    Прав си БСП са такива и всички ги знаем.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен28/8/14 12:18

    Кадърните юристи се доказват в Съдебна палата,а Иван Робов се доказва в РЗИ,болницата и на още две места!Ало-о-о-о,ръководството на РЗИ,за КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ да сте чували?ИНСПЕКТОРАТА КАКВО МИСЛИ ПО ВЪПРОСА?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.