Ако бъде увеличен размерът на плоския данък, бизнесът в Кърджали може да емигрира, предупреждава кметът инж. Хасан Азис.
Общините да могат да вдигат данъка върху физическите лица от 10 до 12%, предлагат в управленската си програма от ГЕРБ. Добавката ще постъпва в местната хазна и с тези пари ще може да се прави икономическа политика в съответното населено място, обясниха Владислав Горанов и Томислав Дончев, които са сред авторите на документа. Това ще може да стане след промяна в няколко закона. Решенията ще ги взема общинският съвет.
Спорното предложение за вдигане на подоходния данък на теория може да доведе до 264различни режима на облагане на доходите на физическите лица, до затруднения за работодателите, инвеститорите и НАП, смята инж. Азис.
Кметове и от националното сдружение на общините реагираха негативно на идеята и я определиха като ограничителна. В същото време обаче градоначалници от ГЕРБ я подкрепяли, увериха от централата.
„Това, което предлагат от ГЕРБ, е добър вариант, ако имаме работеща икономика, но не виждам основание в момента да натоварваме допълнително бизнеса. Аз поне не бих предложил подобна инициатива, защото можем да ги пратим в други общини, където няма подобни тежести", коментира пред „Преса" кметът на Кюстендил Петър Паунов. Кметът на Кърджали Хасан Азис също се опасява, че местният бизнес може да емигрира, ако се вдигне налогът.
„Естествено е, че никой няма да посмее да въведе тази добавка до местните избори догодина. Когато държава се опитва да се изтласкаме от кризата, да увеличаваме данъците, е повече от странно", заяви Емил Савов, зам. изпълнителен директор на сдружението на общините.
Тяхното искане към политиците бе друго - да им се преотстъпи част от данъка за физически лица - до 30%, но да си остане досегашният му размер. Така между 500 млн. лв. и 750 млн. лв ще останат в местните управи.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. BG konsult5/9/14 09:49

    "ТОВА КОЕТО НЕ МЕ УБИВА... ПОСЛЕ МНОГО СЪЖАЛЯВА."
    /А. Доган/

    Октай Енимехмедов отговаря на всички изисквания за български национален герой : добра идея, лошо изпълнение, и за малко да го убият турците!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/9/14 09:56

    Predlagam taka nare4enia biznes v Kurdjali da emigrira po - dobre ,takuv biznes ne ni triabva.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/9/14 10:44

    Vijte si zaglavieto na statiata pozlvate imigrira,a posle navsiakade emigrira ima goliamo zna4enie az li4no sum za emigraciata na biznesa :) xaxaxa

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/9/14 10:45

    Прекрасно,Хасен подсказва как ще се справи новото управление с "бизнесмените". Попадението му е в 10-та.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/9/14 10:58

    Колкото и да ви оставят,ще му намерите цаката!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/9/14 11:44

    Ще повлияе на ЧЕСТНИЯ бизнес, а не на фирмите на БСП и ДПС, които обират ВСИЧКИ държавни поръчки! Какво се е загрижил Асан за бизнеса?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/9/14 11:45

    Да живее Велика България и Бойко Борисов. Успех Герб! Победа!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/9/14 11:56

    То от ГЕРБ освен да увеличават данъците друго няма да измислят. Да се накрадат за последно, че повече никога няма да са във властта. Вече си разпределят бъдещия "кокал".

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/9/14 12:21

    до 11.56 - човече, не си в час, Герб крадяха допреди 1 година, след тях досега крадат БСП и ДПС, от нас зависи кой ще ни краде след 5 октомври

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/9/14 13:24

    до 12.21 - човече, не следиш мисълта - те се канят да крадът като за последно :) Писал съм за бъдещия "кокъл" ДПС не са спирали да крадът в нашия край от 15-20 г насам.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/9/14 13:33

    ИНТЕРЕСНО Е какво обещава ГЕРБ 1. Увеличение на тока с 50% плавно ТОВА ОЗНАЧАВА И УВЕЛИЧЕНИЕ НА ВСИЧКИ СТОКИ - ВСИЧКО ТАВА НА ГЪРБА НА НАРОДА 2. Увеличаване на данъците ОТНОВО НА ГЪРБА НА НАРОДА 3.НАЛАГАНЕ на данък на физически лица и общините сами да си рекетират гражданите ОТНОВО НА ГЪГБА НА НАРОДА Почеркът на тези и още куп безумни намерения означава че ГЕРБ са обещали на Америка да загробят БЪЛГАРИЯ

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/9/14 15:06

    5/9/14 13:33І А как мислиш!? 70 години не бяхме ли заробени? Още колко години трябва да чакаме БКП-ДС,БСП, а що не и участниците по възродителния процес през 1984 г. от ДПС !!! Нема време казва Кито, много дни са ...Спасението на България е в партия ГЕРБ. На Запад ББ е харесван. Точка слагам. А вие мислете, с тия картуни празни, слушайте ДПС, те си играят игричките, а на вас ви подхвърлят трошичките, но не можете да се осъзнаете. Бойко, ако не харесва турците, помаците, в неговата партия няма да има от тях...Няма да ви пиша кои са, поровете се в чата и ще разберете, че това, което ви пиша е самата действителност!!! Бог да пази БГ !!!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/9/14 15:14

    АБЕ АПТАЛ ЗНАЕШ ЛИ ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМАТА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ?БОЛНИ МОЗЪЦИ ГЕРБЕРСКИ,КАТО ВЕЛИКИЯ ВОЖД АГЕНТ БУДА,МУТРАТА

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/9/14 15:23

    Do13:24"Kradat"a ne"kradit"," kokal",a ne" kokil".

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен5/9/14 17:27

    Do15:06 BB mnogo zastoto e zagrijen za men,zatova v partiyata mu ima turci,pomaci,taka li? Turkinya sam I ste ti kaja drugo,koeto I ti ne po- zle ot men zneash,turci I ot drugite ima,zastoto ima nujda ot moya I drugite glasove.Po sastata logika zatova sigurno ima bulgari v DPS( zastoto sa zagrijeni za tyah li).Pone nesto po- ubeditelno da beshe kazal(a).V Germaniya v partiyata na Merkel zasto veche ima turci,kato imash predvid,che neynata partiya e ...christiyan- dem.,t.e. kato bulgarskata Ataka.Mojesh li da me oprovergaesh? I bulgari,I turci vav vsyaka partiya sa za interesi," vsichkite sa maskari",kakto e kazal nashiyat Ganyo Balkanski

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен5/9/14 20:25

    17:27І Умен турчин

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен6/9/14 17:22

    Еми то и без това няма бизнес, а само далавери ...не го вдигайте бе, то и без това и на 10 % не е добре!!! По-добре беше, когато имаше подоходно облагане, върнете го, щом ви е страх, че далаверите, наречени бизнес, ще емигрират...Който измисли плоското облагане - да се пържи в ада!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.