Активисти на ГЕРБ подеха инициатива за събиране на учебници и учебни помагала за българските общности зад граница, съобщиха от пресцентъра на партията. В навечерието на 15 септември те ще дарят художествена и помощна литература на децата в гръцкия град Александруполис, където отскоро функционират българско училище и читалище. Около 50 момчета и момичета се обучават там на родния си език и се нуждаят от помагала. Голяма част от тях са от семейства на гарстарбайтери, други са от смесени бракове. Инициаторите за създаване на школото си партнират с образователното министерство и се надяват след време то да получи статут, който позволява полученото там образование да се признава у нас. „Желанието ни е да бъдем полезни на всички наши сънародници, които са подгонени от миграционната вълна или по стечение на обстоятелствата са се установили трайно в чужбина. Техните деца следва да знаят своя майчин език и да изучават родната история, география и т.н.", обясни общинският лидер на ГЕРБ Илия Илиев. Пособията се събират в офиса на партията в комплекс „Орфей". От там призовават гражданите, които имат желание да дарят книги и учебници да се включат в акцията. Тя ще продължи до 10 септември.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

30 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/9/14 08:31

    Браво за идеята, което си е добро е добро. Има ли значение учебниците за кой клас са?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/9/14 08:44

    Да бе, да. ГЕРБ с чужда пита - помен, и пак на наш гръб, и от нашия джоб.
    Аре, стига пещерен популизъм. Щом искат да помогнат да се бръкнат и да закупят от търговската мрежа. Все пак ГЕРБ е най-богата партия, малко ли взеха само от лихви. А си имат и лидери милиардери.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/9/14 08:46

    Изроди,предатели,убийци на собствения си народ от герб за това ли ни изгонихте от родината ни..не щен вашите фашистки,крадливи муттенски ГЕРБ книги...искаме работа,хляб и нормален живот

    ОтговорИзтриване
  4. BG konsult5/9/14 09:10

    Обадила се Караянчева на Борисов и попиталa :
    - Шефе, има една добра и една лоша новина, с коя да започна?
    - Много лоши новини имаше напоследък, кажи добрата, отвърнал Борисов.
    - Спечелихме изборите Кърджали.
    - При тази хубава новина каква може да е лошата, попитал тогава Борисов.
    - Никой не е гласувал за нас, отвърнала Караянчева.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/9/14 09:12

    To predi uplawlenieto na GERB emigranti e nqmalo ,nali? Nali cherweno trolche?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/9/14 09:22

    Отново се правят на умрели лисици. Знаят ли колко деца в България нямат учебници? А в Кърджали?

    ОтговорИзтриване
  7. BG konsult5/9/14 09:22

    Бойко Борисов отишъл да тегли пари в банката, но си забравил личната карта. Касиерът му казва:
    - Ами, тук веднъж така Васил Найденов беше дошъл без лична карта, изпя ни песента от "Адаптация" и ние му дадохме парите. Мариус Куркински пък ни изигра една пантомима. Може би и Вие ще направите нещо да ви идентифицираме?
    Борисов се почесал по темето:
    - Ами, не се сещам! Все някакви глупости ми идват в главата.
    - Благодаря! На едри банкноти ли ще ги искате, или на дребни?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/9/14 09:30

    До 5/9/14 08:44
    Ами недей дава тогава бе скръндзо, дръж си ги увас и ги стискай. Тъпанар стиснат. Може би сам ще ги занесеш?
    Браво за инициативата. Такива неща трябва да се случват

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/9/14 09:43

    Да кажем НЕ на БСП

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/9/14 10:12

    Мутрата Илиев казва следва да знаят майчиния си език.....като става за малцинствата ги забраняват.....е гати простия,нахален ГЕРБ мутра-КАЛИНКА....предатдли мртсни

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/9/14 10:30

    Вместо щедро да правят купони и чевермета преди изборите и да си купуват гласове, щом за такива работи имат пари, нека да закупят учебници нови, а не да искат от нас.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/9/14 11:28

    ИНИЦИАТИВАТА ВИ Е ПРЕКРАСНА, НО С ТЕЗИ ВАШИ КАДРИ ЗА НИКЪДЕ НЕ СТЕ. ДА БЯХТЕ СИ НАПРАВИЛИ МЪНИЧКО ТРУДА ДА ИЗУЧИТЕ ОПИТА НА ДПС, ТОВА КОЕТО ВИЕ СТЕ ПОДХВАНАЛИ, ТЕ ВЕЧЕ ГО НАПРАВИХА НА ЕВРОИЗБОРИТЕ - ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН И ПОД РАЗЛИЧНА ФОРМА. НАПРИМЕР: ТЕ ИЗПРАТИХА ПРЕДСТАВИТЕЛИ ДО ВСЯКА ИЗБИРАТЕЛНА СЕКЦИЯ В ЧУЖБИНА, А ПРЕДИ ТОВА РАЗПОЗНАХА СЕКЦИИТЕ, В КОИТО ЩЕ ГЛАСУВАТ ТЕХНИТЕ ПРИВЪРЖЕНИЦИ. ВИЕ КАКВО НАПРАВИХТЕ ОТ ГЕРБ? С ПОДОБНИ "ОФ" МЕРОПРИЯТИЯ НЯМАТЕ БЪДЕЩЕ! ВИЕ ДОРИ НЕ СИ НАПРАВИХТЕ ТРУДА ДА РАЗБЕРЕТЕ ОТ КОИ СЕКЦИИ В ЧУЖБИНА ПОЛУЧИХТЕ НАЙ-МНОГО ГЛАСОВЕ НА ЕВРОИЗБОРИТЕ. ЖАЛКИ СТЕ! ЖИВЕЯ В ЧУЖБИНА В СТРАНА ЧЛЕНКА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, В КОЯТО ЖИВЕЯТ НАД 300 000 БЪЛГАРИ, В ТАЗИ СТРАНА ИМА САМО 5-6 ИЗБИРАТЕЛНИ СЕКЦИИ. АЗ СЪС СЕМЕЙСТВОТО СИ И МОЖЕ БИ НА 1000 ДРУГИ БЪЛГАРИ ПЪТУВАХМЕ НА 200 КМ, И ГЛАСУВАХМЕ НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ЗА ВАС, НО НА ТЕЗИ НИКОЙ НЯМА ДА ГЛАСУВА! ПИТАМ СЕ, ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО ДА СЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ СЛЕД КАТО ЖИВЕЯТ В ДАДЕНО НАСЕЛЕНО МЯСТО 8-10 000 БЪЛГАРИ, Е НЕОБХОДИМО ДО ИМА ПОНЕ ЕДНА ИЗБИРАТЕЛНА СЕКЦИЯ. А, КНИГИТЕ СИ ГИ СЪБИРАЙТЕ, НО ГИ ДАЙТЕ ПОНЕ ТАМ В БЪЛГАРИЯ НА ТЕЗИ, КОИТО НАИСТИНА СЕ НУЖДАЯТ ОТ ТОВА.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/9/14 12:00

    Какъв популизъм-тц тц Тръгнали да събират за българските деца в чужбина, алоооо телефона ви дава пак заето. Те в чужбина родителите на децата, ако искат да учат български имат пари да им купят. Помислете за тези деца, които са останали тук, за техните родители, които изнемогват.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/9/14 12:08

    Само и само ДПС....ДПС е в всички континенти......долу мутрите от ГЕРБ

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен5/9/14 12:12

    GERB LI IZGONI BULGARITE V TJUZBINA KOMUNISTITE GI IZGONIHA OT 70 TE GODINI NA MINALIA VEK NI GONIAT I KAKTO E TRAGNALO STE USPEAT

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен5/9/14 12:14

    Bulgarite ot emigrasia da glasuvat I da izgonjat komunistite vednaj za vinagi

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен5/9/14 12:35

    До 5/9/14 11:28,,, ТцТц, Няма смисъл Герб да го сравнявате с ДПС. БГ са с пъти по-умни. От Англия за три ЧАСА със самолет си в БГ. Има хора, които отлагат пътуването си зад граница, за да гласуват на 5/10/14. Колкото и да плюете Герб ще спечели изборите. Не виждам промяна в някои хора, които работеха в системата-БКП-ДС, а сега БСП.. """ВЪЛКА КОЗИНАТА СИ МЕНИ, НО НРАВА НЕ""" Родителите им бяха добре, сега и децата им. Започна се от тяхна страна агитацията за БСП. Само те трябва да са добре, а другите да мрат.. То не е фръцкане.. Имат се за нещо много покрай родителите си, а и работата им е престижна, държавните заплати..обходиха на целия град момите.. Майките на момичетата ни казват много неща?? В библията е казано че: "че нищо явно не остава тайно"..
    Знаем за злините сторени от тях-БКП-ДС. Пример: Една моя близка били са на събиране с първия си братовчед и решили да отседнат на скамейката. Часът е 4 сутринта. Минал генерала(покойник е) и започнал..по това време, какво правите в парка, защо се целувате..момичето да си тръгва, а ти ела с мен.. Искаха да я изселят от града, но се размина, а момчето го осъдиха и лежа в затвора..? Сега момчето е при сестра си в Канада. Сестра му първа замина за Америка. Тук беше лекарка, завърши и там медицина...Това са два разбити живота. Майката на момичето, скромна, тиха, чиста жена, вътре в къщи не можеш да видиш прашинка. Майката като разбра, че искат да изселват дъщеря й се поболя и я приеха на лечение в Психиатрията. А на момчето майката и тя се поболя и почина.
    Ееее, как да подкрепям тая партия БКП.ДС-БСП.
    ГЕРБ УСПЕХ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен5/9/14 12:46

    По план график след 40-50 години БЪЛГАРИЯ няма да го има

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен5/9/14 13:12

    До 12:08І Искам да попитам ДПС, кой ви смени имената?!?!
    Манипулира Ви ДПС, защото има депутати в Народното събрание, които са участвали във възродителния процес..., ІІ страх ги е да не би нещо да се случи с тях, народната пара е сладка, защото лесно се печели-я се изкажеш в НС, я не, заплатката си я получаваш на края на месецаІІ...но затова се иска мислене, вашите мозъци са блокирани.. Не искам да ви обиждам, но Вие ме провокирате да ви кажа истината право в очите ІІ. Имам много познати мюсюлмани и тук и отвън. Доста работи съм чувала от тях. Били им казали за ББ, това и това...няма смисъл..БИЛИ ИМ КАЗАЛИ. Защо трябва да ти каже някой? Аз сама си правя заключение. Не съм членувала никога през живота си в никоя партия. Нито имам хвайда, изгода от някого. Но за себе си решението, което съм взела мисля, че е правилно. ТАКА ЧЕ, ГЛАСУВАЙТЕ, ЗА КОГОТО ИСКАТЕ, НО МИСЛЕТЕ С МОЗЪЦИТЕ СИ, А НЕ С ДОМАШНИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ" !!!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен5/9/14 17:42

    И БУДА беше активен участник в ГЕНОЦИДА срещу бг турците през 1989 год

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен5/9/14 17:52

    До 08:44 и 08:46І
    Това са бъдещите гласоподаватели.
    По-добре милиардер, отколкото жив дявол!
    ФашИЗЪМ и социалИЗЪМ, ...окончанието и в двата случая завършват на ИЗЪМ!
    Отговорът оставям на анонимен !
    Успех на партия ГРАЖДАНИ ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ(ГЕРБ)!

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен5/9/14 19:52

    ърджали. Три български училища ще бъдат разкрити в Беломорска Тракия, съобщи народният представител от БСП Милко Багдасаров.

    Първото от тях вече работи в Александруполис, предстои разкриването на негови филиали в Ксанти и Орестияда. В училището се обучават 42 деца. Почти всички са от смесени бракове между гърци и българки, разказа Багдасаров, който е заместник - председател на парламентарната Комисия по образованието и заместник - председател на групата за приятелство с Гърция в Народното събрание.

    Учебните занятия се водят в събота и неделя, преподаването е изцяло на български език, а учителите са преминали изпити и са лицензирани от Гръцкото министерство на образованието.

    Милко Багдасаров и Радослава Кафеджийска, консул в Генералното консулство на България в Солун, гостува през почивните дни на децата от Александруполис.

    Над 60 души се събраха за честването на светите братя Кирил и Методий. Децата бяха подготвили специална програма на български език. Организатор на събитието беше Илияна Власакиду, председател на сдружението на българите в Александруполис и инициатор за създаването на българско училище в града.

    Народният представител от БСП Милко Багдасаров дари 400 книги – основно български учебници и българска класика. Книгите бяха буквално разграбени от децата.

    „Желанието да се учи в български училища е много голямо. Има силен интерес и от други градове в Северна Гърция. Предстои разкриване на филиали на българското училище в Ксанти, където вече са се записали 21 деца. В Орестияда желаещите ученици са 12. Започваме разговори с областния управител на Комотини да осигурим бази за българските училища. Засега не може да говорим за собствени сгради, но мисля,че ще се намери вариант да се използват помещения във вече съществуващите училища в градовете", каза Милко Багдасаров.
    Копирано от standartnews.com

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен5/9/14 21:13

    Лондон съшто им а Български училишта които се нуждаят от помощт. Едо от тях учат Кърджалийски детца. Тези Кърджалийски детца участваха във Лондон на фестивала за Български народни танци с танцовия състаф на училиштето което учат. Спечелиха първа награда и бяха наградени от Българския Консолос в Българското EMBASSY. Ако някои почнат да се интересуват за гурбетчиите от майка България няма да е зле . Поздрави от Лондон

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен5/9/14 23:00

    Do21:13"sastav",a ne"sastaf","konsul" na bulgarski,a ne "konsolos"( tova e na turski).Ako otkriyat uchiliste,se zapishi I ti,stoto imash ostra nujda,drugite ti greski ne gi citirah,stoto sa mnogo.Stanal si " anglichanin".

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен6/9/14 00:04

    До 23:00 Очаквах този тип коментар от теб. Да аз съм неграмотен и за това напуснах България, но като гледам и Вие начетените и грамотните не се справяте много добре. Изглеждаш ми на доста свит и комплексиран човек на който единственото му удоволствие е да поправя и упреква хората из различните форуми. Явно това те кара да се чувстваш голям мъж!!! Следващият път когато си дойда ще ти се обадя за няколко частни урока по българска граматика !!!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен6/9/14 13:17

    Трябва да дарите и книги на Бат Бойко щото е прочел само Винету до сега.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен6/9/14 14:15

    До 21:13/// Прави си шега анонимен/а.
    До 23:00/// Ах, не разбирате ли, че този/тази се шегува,,,не разбираш от шега,жалко на такива, аз също понякога се шегувам, когато съм в настроение, а когато ми е тъжно си кротувам...Може би греша, а може би не. За мен 21:13 е решил да пусне шегичката...

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен6/9/14 14:24

    Много е скучно..."Трябва да дарите и книга на Бат Бойко, щото е прочел само Винету до сега"! Кой, кой, кой ви каза ...Абе, ей, аланкоолу, ти можеш да прочетеш и 1000 книги и пак нищо да не ти влезе в главата, а може и една и да си велик. Щом западните държави и Туркие го одобряват...няма смисъл да спорим...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.