Георги Георгиев, който демонстрира, че е новият Метин Дениз (последният изпълнителен директор, който бе отстранен след трагичната смърт на работник и заради голямото текучество на кадри – б. р.) в  „Теклас България", не е на нивото на голямата инвестиция, която фамилията Данон прави в Кърджали.
До това се свеждат коментарите на юристи и бизнесмени след медийната изява на Георги Георгиев на 8 септември. На специална пресконференция той се оплакал, че от година дружеството било подложено на „рекет от медия". И млъкнал. Нито медията посочил, нито „двамата представители на медията", които уплашили най-големия инвеститор в Кърджали.
Читавият инвеститор не хленчи, добрият адвокат не шикалкави, а отива в съда и завежда гражданско дело.
Номерът „да се самосезира прокуратурата, а може и ние да я сезираме" е банален номер. Някои му викат „ченгеджийски номера, за отклоняване на вниманието".
Разбира се, прокуратурата не е орган за лична консумация, а и не е работа на държавното обвинение да нищи „абонамента", както се изразява Георгиев. Той консумира коктейл от клевета и анонимност, за да не бъде уязвим пред закона.
„Новият Метин Дениз" вероятно не знае какво представлява 24rodopi.com, каква армия от читатели имаме, как успехите ни се дължат единствено и само на доверието в отношенията „редакция-читатели", на кое място сме в категорията „Регионални медии в България". Единствено и само заради висотата на това доверие, реагираме на лъжата на Георгиев за медията, която „рекетирала" най-големия инвеститор на Кърджали.
Без посочване на медията и на двете лица, излиза, че всяка една медия трябва да се чувства засегната и… да внимава какво ще се пише от този ден насетне. В тази връзка поясняваме, че от съществуването на фабриката за каучукови изделия за автомобилната промишленост досега, от екипа ни само един фоторепортер е влизал в „Теклас България", за да отрази тържество. Той не е разговарял с нито един представител на фабриката – работници, служители, началници. Само е снимал тържеството.
От „стъпването" на „Теклас" край Кърджали,  по телефона са провеждани само два разговора с лице от фабриката, пак по повод същото тържество – детайли относно карето, в колко часа да се прати фоторепортер във фабриката. От „Теклас България" настояваха в най-четената медия да се публикуват съобщения за годишнина от инвестицията. Не сме се натискали, те са ни търсели.
В останалото време ръководеното от Метин Дениз и Георги Георгиев дружество е било като затворено общество – без звено за връзка на големия инвеститор с обществеността, без съобщения (с изключение на тържеството), без човек за връзка с медиите, без… Дори след трагичния инцидент с работника, пак не намериха за уместно да дадат изявление.
24rodopi.com не е влизал в по-особени контакти нито с „Теклас", нито със секта, нито с тайно общество. До вчера Георгиев дори на снимка не сме го виждали.
24rodopi.com е отразявал всички важни новини, свързани с „Теклас България". За всички тях сме ползвали най-различни източници – от смъртта на Еркан до вируса от края на август.
Освободените от работа служители, не ние сме ги освобождавали. Свидетелите на случващото се в цеха на убития от робота Еркан, не ние сме ги назначавали във фабриката. Екоинспекторите, трудовите инспектори, криминалистите и други служители с контролни и разследващи функции, не ние сме ги пращали в „Теклас България". На медиците, които са издавали десетки болнични листове на работещи във фабриката заради стомашно-чревни инфекции, не ние сме им въздействали. Не сме под шапката на НЕК или ЕВН за да имаме принос в дърпането на шалтера във фабриката…
За уволнението на Метин Дениз и за промените в борда на директорите - наш човек не е бил на заседанието, но винаги има законни начини да се доберем до информация за случващото се
Цялата истина за странната активност на Георгиев в медиите ще излезе наяве само ако шефът му Морис Данон го подложи на детектор на лъжата. Не за да научи Кърджали, разбира се, а за да си отговорят инвеститорите на въпроса „Накъде върви „Теклас" в Кърджали?". Полиграфското изследване, което не е забранено, напоследък все по-често се използва от работодателите. Защото проблемът не е само в липсата на работници, но и мераклиите за местни началници не са това, което трябва да са.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

28 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/9/14 09:52

    И Месут БЮЗЮКВЕРЕНА да го подложи за инцидента с Еркан !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/9/14 09:54

    Георгиев прави ченгеджийски номера, защото живота му е минал в Държавна сигурност. После си извади тапия за юристи, но питайте дали някой кърджалийски адвокат го признава. Колкото до каучука, не знам дали прави разлика между каучук за маншони и за прашки.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/9/14 09:58

    Поздравявам редакция на 24родопи за позицията, но не знаете цялата истина. Самият Георгиев е разговарял наскоро с двама души от вестника на Делян Пеевски в Кърджали. Много добре знаете, че фалиралото издание още преди две години се продаде на Пеевски чрез фирмата му в Горна Оряховица. Имало е рекет, бъдете сигурни. Не са три хиляди, а 5 000 лева. И част от парите вече са дадени. Договорката е направена преди седмица. Поровете са малко и ще научите доста интересни неща. Хората обаче не се интересуват както прави Теклас с медиите, а колко човека досега бяха уволнени. Питайте защо никой в Кърджали вече не иска да работи за Теклас?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/9/14 10:16

    А отпадъчните води които текат към върбица кога ще пишете

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/9/14 10:47

    РИОСВ не знам дали прави рекет, но Георгиев много лесно им затваря очите. Идете на Върбица да видите защо рибата измира.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/9/14 11:03

    Оставам с впечатлението, че точно Вас визира - в-к Родопи. Явно когато има свободна медия, която дава трибуна на свободомислещите - то тя става неудобна за местните директори/диктатори/ на частни предприятия.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/9/14 12:10

    Защо се занимавате със завод Теклас толково много оставете намира хората да си поработят ние сме доволни от завода аз работя там какво е това всеки ден

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/9/14 12:50

    teklas zamarsiva iako,niama li koi da im potarsi smetka ili sa prodajnizi na6te ekolozi?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/9/14 13:10

    Mesut BUZUKVERENA e vinoven za vsicko !

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/9/14 13:31

    щом Георгиев не лъже да каже кои и кога са ги рекетирали бе, иначе става като агенцияЕедна жена ми каза

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен9/9/14 13:43

    neka Bilgarinit da si prestane da si zave6tava na vnutsite si starite si bay ganyov6tini.ot 19 vek a dasi misli 4e ve4e sme na 21 vek ne6tata stanaha na grugoya4e. Teklas Bg e Tursko a nie bilgarite da predostavim izgoda za rabotodatelite o r.Turtsiya za da imame i drugi rabotni mesta kato predpriyatie tekstilni i promi6leni fabriki da rabotyat za slavata na naroda na r Bilgariya neka da imame zamnozina rabotni mesta kato gi naemem mladite 6te gi ostavim dasi zadovolim vmesto da si grjati sluguvat za chujdite ikonomii na zapadnite strani i neka da ostanat da rabotyat v rodinata nii za Ikonomikata na Bilgariya.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен9/9/14 14:42

    Дейба и атестичното куче дето си Георгиев. Имай страх малко от оня горе, като лъжеш нете ли е страх. Кой работник взима повече от 500 лева ве ахмак. Дано възмедието на всички изгонени от теб те настигне скоро. куче комунистическо си ти.

    ОтговорИзтриване
  13. Месут БЮЗЮКВЕРЕНА9/9/14 15:00

    Готов съм и краката да целуна на г-н ГЕОРГИЕВ !

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен9/9/14 15:26

    Ахмак долен аз взимам повече от 500 лева работяь на автоклав и вземам 1100 лева вече работя 6 гудини. затова не лъжи сигурно си уволнен

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен9/9/14 15:49

    Ало Родопи, човека никъде не е намекнал,че медията която ги рекетира сте вие. Защо така като ощипани започвате да се оправдавате? Като се замисля само вие така целенасочено плюете по Теклас и сега след тези ваши оправдания ми става ясно кого визира господина. Вие и от някои политически партии вземате пари, защото коментари насочени към някои местни партийни лидери изчезват много бързо.
    Ако и сега не ми се появи коментара сте ми ясни и няма никога да ви чета и ще казвам на всичките си приятели и познати затова.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен9/9/14 15:53

    Idete i viste karagoz dere do mosceto kakvo tece ot zavoda

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен9/9/14 16:38

    Георгиев е най стабилния човек.няма нито един негов роднина в завода.най справедлив.лъжците се знаят кои са - лудата -разведена и за друго вече неставаща и уволнените некадърници начело с метин лилипута.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен9/9/14 16:41

    Аз съм бивш директор и началник.отговорно казвам че най добрият експерт по кодекса на труда и търговския закон е Геуоргиев.Наричахме го "точно време" . Всичко друго е долни и долни измислици. значи има много защо да му завиждате. ще го одобрите ли от цензурата дето се правите на независими.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен9/9/14 17:23

    в ''ТЕКЛАС'' всичките отговорнитси са играчи от селата са събрали хората и квото искат това правят ако имаше работа там никой няма да работи сяка седмитца става нештичко ПАРИ ДАВАТЕ ОБАЧЕ ВЗИМАТЕ ЖИВОТА НА ХОРАТА ЧОВЕК УМРИЯ И СЛЕД 2 ДЕНА КАТЧЕЛИ НИШТО НЕЕ СТАНАЛО СИЧКО СЕ ЗАБРАВИ

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен9/9/14 18:06

    В Теклас най-големия мазльо е Месут БЮЗЮКВЕРЕНА !

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен9/9/14 19:10

    Единственето което мога да кажа за ТЕКЛАС БГ е че хората работят там защото нямат друг избор,ако имаше и други работни места,конкуренции щеше да е по друго,както постъпват избори през октомври,нека малко да си помислят избирателите като обикалят селата и градовете какво иска народа,работни места където да идеш смерак че работиш там и без заплахи че ако не дойдеш на работа в почивните дни няма да се плащат наградните премии и т.н мисля че се разбра за кое работно място става въпрос,затова всеки месец колкото хора постъпват толкова напускат плюс грубото държание на началството към работниците.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен9/9/14 19:46

    zasto georgıev ıma vrazkı s salıbryam - neka da obyasnı ı togava ste mu ımame doverıe

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен9/9/14 20:49

    Другарю Георгиев, може да сте страхотен юрист по трудово правни отношения. Може да сте и страхотен човек, не знам, не Ви познавам, знам само, че навремето работехте в ДС. Няма лошо, разбира се, не Ви упреквам. Но това дребно заяждане с медиите по принцип е толкова глупаво и нелепо, че се питам дали все пак годините Ви не си правят шега с Вас. Няма оправдание за нивото, на което сте се свлекли съвсем доброволно. Моите уважения, но не мисля, че постъпвате като умен и точен човек, както Ви нарича горе анонимен коментиращ. И още нещо-имам близки, които са работили в Теклас, но напуснаха заради "доброволния" извънреден труд. Дори машините се развалят, не може да очаквате човек да изкарва по две смени без прекъсване. Не бива да Ви интересуват само печалбите на фабриката. Къде остава човешкият фактор? Сега се чудите защо наемате хора от хасковските села, при положение, че в нашата област е пълно е безработни. Ами всеки напуснал, или все още стискащ зъби е казал поне на 10 човека какви са условията на труд и каква експлоатация цари в завода. Не всичко е пари, другарю Георгиев! Оставете медиите на мира, те не са виновни, че ръководството в частност и Вие сте загубили уважението на работниците и служителите в Теклас. Бъдете сигурни, че ако тези хора имаха избор, нямаше и час да стоят при Вас на работа. Но гладът е лош съветник, Вие може би не знаете това, защото едва ли някога сте живели в недоимък. Вашите работници мълчат наведени от страх да не останат семействата им без пари. Помислете над това, което написах, ако имате малко съвест поне.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен9/9/14 21:50

    абе хора! кой е този месут месут месут месутт.. дето пишат постояноо?
    много ли давал, много ли го вземал, как го вземал, дълбоко ли,..прав ли легнал ли?. дайте малко инфо..

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен10/9/14 07:11

    21:50 Този Месут е един БЮЗЮКВЕРЕН, който се дйржи много нагло с работниците, а види ли някой от големите шефове е готов и гащите до си свали.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен10/9/14 09:17

    до 19;46 За Георгиев разбрахме кой е , но кой е Салибрям ?

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен10/9/14 13:15

    Да правилно в Теклас заплатите са малко с/у труда дето полагат.В Теклас ги карат да работят,като роби.В Теклас е феодализъм.Но Теклас не може да бъде изнудван срещу клюките.А клюките винаги вървят напреден план, къде истини къде лъжи /
    Едвали да ми пуснат кометара!

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен10/9/14 22:20

    Kakva savest moje da ima Georgiev sled kato si poluchava po 10 000 hiilqdi leva vseki mesec to groba si go vleche kolkoto i da ne mu se iska da se razdelq s tazi zaplata ;) No edin savet ot men kam Glavnite direktori i samiq Moris Danon mahnete go tozi gushter i dayte pat na mladite ima gi vse oshte takiva kompetentni da slavqt imeto na Teklas

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.