Във връзка със сигнал за инцидент с асансьор в Кърджали Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) е категорична, че асансьорът е бил пуснат неправомерно. Това съобщиха от агенцията по повод публикацията на 24rodopi.com „Трима пропадат с асансьор, техникът: „К`во ме занимавате!?" (четете тук), която бе разпространена от почти всички централни медии.
На 4 септември инспектори на Регионален отдел „Инспекция за държавен технически надзор" – Южна България са установили при проверка следните неизправности:
асансьорът не е минал периодичен технически преглед от лицензирана фирма за технически надзор повече от 36 месеца;
не сработва заклинващият механизъм;
на няколко от вратите, вместо стъкло, е поставена ламарина с големи дупки, през които човек може да провре 2 пръста, което противоречи на правилата за безопасна експлоатация.
Въпреки това, четири дни по-късно, на 8 октомври в ИДТН е получен сигнал по телефона, че жена е закъсала между етажите, а асансьорният техник е отказал да отиде да я извади и се е наложило екип на пожарната да й окаже помощ.
На следващия ден инспектор от РО ИДТН – Южна България повторно е извършил проверка и е констатирал, че асансьорът се експлоатира, въпреки че все още се води спрян. При поддържащата фирма е ЕТ „Краси - Петко Алексиев" са установени редица нарушения: не разполага с персонал за поддържане на асансьори над 25 метра; на 4 септември е допуснала експлоатацията на асансьор без извършен преглед, на който не сработва заклинващият механизъм и липсват стъкла. Сред нарушенията, описани от инспекторите е и повторната двукратна експлоатацията на спрян асансьор; неотзоваването в рамките на 1 час при подаден сигнал и др.
На база първоначалните констатации, инспекторите са насрочили цялостна проверка на асансьорите в Кърджали до края на месец октомври.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/10/14 19:10

    Кога ще проверят и асансьора в бл.Персенк3

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/10/14 23:47

    Всички са корумпирани

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/10/14 02:46

    Време е да се обединим драги съграждани

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/10/14 15:47

    Не можете да пишете каквото си поискате Съседка съм на асансьорния техник Павлин и когато стана инцидента бях в тях Обади му се началника че има закъсали в асансьор и че човека бил нервен и недочакал отговора му и обясненията му как да се опитат да излезнат сами и те през това време да дойдат Вдигна съпругата му, но тя веднага го извика от двора Той започна да се облича а през това време му се обадиха от блока-мисля че управителя че хората са излезли даже преди да дойде пожарната но това само домоуправителя го знае Мисля че репортерът трябваше да говори и с него Асансьорния техник винаги се е отзовавал макар и да е било след края на работното време /по всяко време на денонощието, но са го и изчаквали хората без да вдигат пара

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/10/14 15:50

    лесно е да се оплюва анонимно

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/10/14 20:17

    13/10/14 15:47 Лъжеш, като дърта циганка.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/10/14 20:31

    Ама ти си май човека закъсал в асансьора
    Лъжата си е за ваша сметка Ако си пък друг или ако имаш лична вражда моля ти се Нека криво седим и право да съдим и не обиждай на циганка а "ромка"

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/10/14 20:47

    Абе може и да си права "Ромке" Ние не даваме пари за асансьорите да се подновят искаме много от другите а даваме малко

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/1/17 14:38

    Тези двамата Красьо и Петко са абсолютни мошеници, крайно некоректна фирма!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.