Община Кърджали, като най-голям собственик на имоти, е готова да съдейства на бизнесмени, имащи намерение да разкрият нови работни места.
Това заяви кметът на Кърджали инж. Хасан Азис пред бизнесмени от град Коджаели – един от трите важни индустриални центрове на Турция.
Бизнес делегация от Асоциацията на индустриалците и бизнесмените от Коджаели гостува на 28 ноември в Кърджали.
Кметът съобщи, че след Нова година съвместно с работодателските организации се планират  поредица от срещи с бизнесмени в различни райони на Турция за представяне на Кърджали като атрактивно място за инвестиции.
На срещата в общината присъстваха и представители на работодателските организации в града – Наско Настев, председател на Търговско-промишлената палата, Джевджет Адем, член на УС на Строителна камара, Альоша Синабов, председател на Стопанска камара и Севдалин Овчаров – ССИГ.
Хасан Азис информира гостите, че през 2009 г. той и колегата му Ибрахим Караосманоглу, кмет на Голяма Община Коджаели, са подписали Протокол  за сътрудничество, в който една от клаузите е насърчаване на връзките между бизнеса от двете страни. Кметът запозна гостите с възможностите  и условията за бизнес в града, с чуждестранните инвестиции в общината. Кърджали е врата към 500-милионния европейски пазар, тъй като е част от ЕС,  има квалифицирана работна ръка в сферата на текстилната промишленост, машиностроенето, свободни терени  в обособената промишлена зона, газификация, посочи кметът Хасан Азис.
Председателят на "Башсиад" Баръш Арад и търговското аташе към Генералното консулство на Турция в Пловдив Баръш Йеничери благодариха за ползотворната среща на инж.Азис. Бизнесмените поканиха кмета  и работодателите в Коджаели, който е един от трите важни индустриални  области на Турция.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/11/14 19:22

    da doydat tuka ima robi ste rabotqt za 340 lv po 12 casa ne e problem...........ne moga da razbera zasto samo za investitori ot turciq se govori nqma li drugi dirjavi?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/11/14 19:49

    Господин Кмете дайте ни на нас безплатни имоти да създам 100 работни места в момента са 200. Но съм български гражданин с турски произхот

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/11/14 20:03

    То лошо няма в инвестициите,ама при положение че работодателите се състезават кой ще даде по-малка заплата,нещата няма да се получат.Да не говорим и за факта че града се опразни,останаха само пенсионери и будали.В "Теклас" не достига работната ръка,водят селяни от Хасково,за да им работят за жълти стотинки.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/11/14 20:20

    Защо в Турция?
    Защо не от западна Европа!
    То млади хора не останаха в този град, на пенсионери и селяни от областта живеещи от парични преводи от чужбина!
    Жалко за този град.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/11/14 20:36

    Кмете ние сме БГ граждани дайте и на нас при същите условия.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/11/14 21:20

    Разберете едно веднъж завинаги - инвеститори от Западна Европа не искат нито да чуят, нито да видят България. Те не идват и не се интересуват дори от София и Варна, какво остава за малко градче като Кърджали. Имаме два варианта - да работим за турски инвеститори в родния си град и вечер да сме при семействата си, или да работим в Западна Европа пак за турски бизнесмени, но далече от дома и семействата си. Там да живеем като скотове по квартири с по трима - четирима в стая или вечер да целуваме децата си за лека нощ в Кърджали. Това е изборът ни. От работа нито навън, нито тук ще станем милионери, няма как, не може всички да са патрони.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/11/14 21:27

    21:20 Така е,за съжаление не са се пръкнали много инвеститори,че и да избираме.Ако ще и зинзибарци да са,важното е да откриват нови работни места,но и с адекватно заплащане.Повече от ясно е, че от Европа нищо не можем да очакваме.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/11/14 21:33

    NA ZAPAD KATO KAJEJ 4E SI OT BG. NE TI OBRA6TAT VNIMANIE

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/11/14 23:10

    Инвеститори да идват замърсявате природата бизнесмени колкото искате без санции или санции за по 1000 лева на година като Теклас работниците са ви роби мачкате може и пари да не им давате може да се стигне до трудова злополука с фатален край без санции за работодателя отново както в Теклас с една дума правиш каквото си искаш идваш колиш и бесиш никаква работна среда за работника като отопление топла вода и подобни до кога ще мълчим

    ОтговорИзтриване
  10. 28/11/14 21:20 Западна европа не е ХОЛАНДИЯ и ДАНИЯ! Там може да са и Турски бизнесмените при които работите!
    Има Франция,Англия,Испания,Италия....... още искаш ли? В тези дьржави бизнесмените са си кореняци,а не придошли от анадола!
    Опита ,кмета да превлича само и единствено Турска стока и бизнес,това дойде до гуша вече.
    Тоя човек не разбра ли вече,че турската стока не се тьрси никаде,освен в кьрджали и околните села!
    Турция та турция,стига вече бе.Какво ще произвеждаме с марката made in Tr ?,бали за тютюн ли какво ?Румьния не може ли,Сьрбия не може ли,Гьрция не може ли,Русия не може ли,Унгария,Австрия,Италия,Германия.........Всичките тези дьржави имат силно развита икономика. Стига с тая турция,кмете!
    Да се маха тоя кемт, че ни писна на всички от града, в който сме родени.


    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/11/14 11:05

    до 00:28 - Браво, бе! Их, най-после един смислен коментар и то написан напълно гарамотно :)

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/11/14 12:08

    и за какво се натискахме за ес и искаме пари от ес да предлагаме "атрактивния" си град на турция за толкова години видяхме

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен29/11/14 14:08

    До 00.28 коментара много добре казано ако ще плащат като хората да идват ако пък не да се махат писна ни от пишман бизнесмени анадунму

    ОтговорИзтриване
  14. 29/11/14 11:05 гарамотно, ньли ;)
    Това е истината! И слепец да е, ще види .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. зафер ертюрк-здравко сербезов29/11/14 21:07

      Проблемът не е в Турция.
      Проблемът е че храним 800-1000 бандити.
      Те са в парламента, държавните и службите за сигурност.
      Това е октопод който пуска пипалата си навсякъде.
      Жал ми е за гражданите на БГ. Така са им вкарали че не могат да си мръднат и очите.

      Изтриване
  15. Анонимен1/12/14 09:17

    До 00:28, колега, в тези държави, които изброяваш положението не е по-различно ! Нека всеки говори от свое име ! Наясно сме и ние все пак с някои факти ! Нали знаете приказката за монетата ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.