Генералният консул на Република Турция в Пловдив Алпер Акташ посети днес Момчилград и се срещна с кмета на общината Акиф Акиф. Това е първата официална визита на дипломата в Момчилград след назначаването му на поста преди няколко месеца.
Кметът на Момчилград Акиф Акиф заяви, че очаква развитие на бизнес сътрудничеството и увери, че общината е готова на всякакви компромиси за чуждестранни инвестиции, като посочи, че турски предприемачи вече успешно развиват бизнес в Момчилград.
От своя страна Алпер Акташ сподели, че Момчилград е една от първите общини, които посещава след назначаването му за консул на Р Турция в Пловдив. Дипломатът изрази готовност да съдейства за реализирането на идейни проекти в сферата на туризма и земеделието.
„Очакваме вашите предложения и идеи за реализиране на проекти,  които предполагат големи възможности за развитие на града и имат потенциал да развият двустранните отношения между България и Турция", подчерта той. Акташ заяви, че в бъдеще време могат да се организират обучения за наши животновъди и земеделски производители земеделци в Одрин и Текирдаг, където да обменят опит със своите колеги.
От община Момчилград поставиха въпроса във връзка с починали изселници в Турция, които притежават двойно гражданство, но се водят живи в регистрите на ГРАО у нас. По думите на секретаря на общината Джейлан Сюлейман техните наследници трябва да ходят до Турция, за да получат оттам акт за смърт на своя роднина. Дипломатът пое ангажимент да запознае посланика на Р Турция у нас Сюлейман Гьокче с проблема и да се търсят начини за разрешаването му.
На срещата, състояла се в заседателната зала на администрацията, присъстваха още народният представител от ДПС Ердинч Хайрула, членове на местния парламент, общественици и граждани.
След края й градоначалникът Акиф Акиф подари картина – пейзаж на Алпер Акташ, нарисувана от 19-годишната Юмюгюл Сали, студентка в Националната художествена академия.
По-късно дипломатът присъства на петъчна молитва в градската джамия, а след нея посети духовното училище в Момчилград.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. BG konsult28/11/14 20:28

    Алчноста на местни ДПС лидери накара хората масово да напускат предимно смесените райони.
    ДПС иска всичко, бизнеса, обществените поръчки, общинските служби и всичко от което текат пари.
    За народа остава само да си плаща данъците и да мирува.
    Г-н кмет вече е късно за компромиси, всички знаят че от инвеститирите искате около 30 процента.
    Вие като печелехте Губехте.
    Скоро и циганите ще избягат от кж.
    Будалите свършиха.
    Вече е време и дпс ри да бягат от там.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/11/14 22:10

    ХЕЙ СРАМ НЯМАТЕ ХОРАТА ИНВЕСТИРАТ МИЛ. ВИЕ ОТ ЗАВИСТ НЕ ИДВАТЕ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/11/14 15:16

    Я, джамията почти празна на Петъчната молитваи и само възрастни. Къде ли са младите? А, сетих се, в Чужбината, натирени от тия същите "велики" ДуПеСе-та дето симулират молитва, да търсят препитание, за да издържат родителите си в България :(

    Дупедавци, кой турчин или грък е направил сериозна инвестиция в България.Освен да експлоатират обикновените хора, да дават рушвети на службите,за да не ги гонят за нарушения, те друго не знаят.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/11/14 17:16

    Младите да на басейна !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/12/14 11:38

    В тази джамия къде са младите. След 10 години ще остане празна , нека се замислят ДУПЕЩИТЕ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.