Александър Маринов Христов и синът му Тончо Александров Маринов не са искали да убиват Емил Йосифов Христов (Ерсун Рашид). До този извод стигна и новият състав на Окръжния съд в Кърджали, който се произнесе по делото за жестоко пребития малък брат на Роко.
Баща и син Михайлова са признати за виновни, в това, че на 14.04.2010 г. в Кърджали са причинили средна телесна повреда на Ерсун, изразяваща се в проникване в черепната кухина и причиняване на разстройство на здравето, временно опасно за живота. Осъдени са на наказание „Лишаване от свобода" за срок от по 2 години и 6 месеца.
И двамата са признати за невиновни, че са направили опит умишлено да умъртвят Ерсун, нанасяйки му удар с бухалка в задната горна част на лявата половина на теменната област на главата, като деянието е извършено по хулигански подбуди и е останало недовършено по независещи от волята им причини.
Изпълнението на така наложеното наказание „лишаване от свобода", се отлага за срок от 5 години.
Други трима от подсъсимите са признати за невиновни по повдигнатите обвинения.
Александър Маринов и синът му Тончо са осъдени да платят по 10 000 лева обезщетение на Емил Христов. Гражданският иск към двамата бил за по 40 000 лева.
Ще припомним, че делото се гледа повторно, след като бе върнато от Върховния касационен съд в Кърджали. Адвокатите на Ерсун обжалваха първите присъди на Окръжния съд, който даде ефективни присъди на баща и син.
Както тогава 24rodopi.com писа, Александър Маринов и синът му Тончо Маринов бяха осъдени на по две години "Лишаване от свобода" за нанесения побой на Емил (Ерсун) Йосифов Христов – Малкия Роко. Кърджалийският Окръжен съд реши още баща и син да платят и по 10 000 лева обезщетение на Христов.
Припомняме, че на 14 април 2010 г. около 15 души нападнаха с бухалки и тояги Христов зад сградата на ОКС в Кърджали, на около 30 метра от Паспортна служба. Двама от биячите бяха арестувани тогава, а на Христов бяха извършени две животоспасяващи операции. Той беше пет дни в кома.
Делото бе отлагано повече от година и половина, защото Александър Маринов се лекуваше в София. Адвокатът на Христов искаше 17 години затвор за Маринови и по 40 000 лева обезщетение.
Окръжният съд отново оправда напълно баща и син Маринови по повдигнатото обвинение за опит за убийство.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/12/14 22:45

    Луда работа !?

    ОтговорИзтриване
  2. Наджие аблан8/12/14 23:03

    АСАН МАРИНОНОВИ-БЪДЕЩЕТО НА БГ!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/12/14 23:08

    Parite pokrivat vsicko

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/12/14 23:12

    Mladite bqgali,ami shte bqgat,kakvo da pravqt v tazi izmislena dirjavica narechena bILGARIA.Porednoto dokazatelstvo,che pravosidei v tazi dirjavica ne sishtestvuva.Ersune vzemi edin kalashnik....no da znaesh che ti sis sigurnost shte vleznish v pandiza,no pik kato gledam drugo ne ti ostava may...pirvo ciganite gadni deto se mislqt nedosegaemi,zatova che imat pari a ot tam napravo v sidebnata palata.Vidov den ima za vseki v toq jivot i mislq,che tozi vidov den shte doyde mnogo skoro za tezi smeshni milionercheta,a i za vsichki,koito sa vzimali torbi s pari za da prikrivat mrisnite..."Sredna telesna" dve jivoto spasqvashti operacii i 5 dena v koma,prosto nqmam dumi...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/12/14 23:33

    Ей това е МАЙКА БЪЛГАРИЯ опит за убийство и на свобода...смешни съдебни власти имаме ей..никога няма да се оправим

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/12/14 23:52

    Douru Ersun Hollandada 600 evro bareta sılah ancak senin Anan Alacana daleyin anası alasın Allah göstermesin bana yapcaklar sana yaptıklarını bırıncı Anasını sıkceem cıngeneyın ıkıncı butun pazardakılanı damızlını garartcaam ��

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/12/14 05:22

    e leko mu braknali v 4erepa,pri4inili mu malko rastroistvo,ne uspeli da go dovar6at,daje mnogo saim dali...SRAM I POZOR ZA BG SADEBNA S-MA.DANO I VAS VI SPOLETIAT TAKVIS NESGODI IDAVIDIM DALI 6TE IMA RAZLIKA V PRISADITE>

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен9/12/14 08:29

    Просто нямам думи мислех си дали да остана в таз държава но вече съм решен ПРОСТА държава братя бягайте Европа Ви зове втори вариант останете тук бъдете слуги на ей такива...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен9/12/14 09:01

    Ерсуне, има Аллах да знаеш. Така е решил да даде възмездие чрез съда в Кърджали. Колко човека пребихте навремето с баткото Роко и главорезите му? За убития младеж в бар "Париж" да не говорим.
    Аллах наказа и батко ти, сега наказва и теб.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен9/12/14 09:08

    Какво толкова се уадосвате бе малки жребци едно време и ерсун не беше много от тихите всичките му братя и сестри бяха супер мошеници за да няма наказание значи го е заслужил и ерсун стига сте лижели прост народ лесно се управлява

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен9/12/14 09:42

    Баси съда, плащаш си и получаваш присъда по желание или оправдание.Къде може да се види ценоразписа?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен9/12/14 10:03

    Ценорасписа е в краттуната ти селендур

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/12/14 11:41

    da umresh malko ti e bokluk i ti i brat ti she vi biq s buhalki malko vi e bokluci mrusni

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен9/12/14 12:33

    до анонимен 11:41
    То по твоята логика, когото мразим, ако вземем да се убиваме, то човек няма да остане в бг. Всеки някого мрази, но не трябва да се стига до там. Дори и в най-големият рецидивист има нещо положително. "Баща и син не са искали да убиват ...". Всеки на тяхното место би казал това...Версиите са много. Знаели се зад тези двама, кой стои?... стабилен гръб? Има съд в бг, има съд и извън бг - Страсбург!??

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен9/12/14 20:33

    da gi napraviat politsai da biat turtsite i da gi ubivat uspe6ni bulgar4eta zaslujavat medali

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.