Кметът на община Черноочене присъства на разселването на 30 елена лопатари, които бяха пуснати на свобода в района на село Чеганци. Сред официалните гости бяха заместник-министърът на земеделието Георги Костов и областният управител на Кърджали Илия Илиев.
Инициативата е на местните ловни дружинки и екипа на „По-диви Родопи", които са партньор на европейската инициатива „По-дива Европа". Животните са докарани от ловно стопанство „Студен кладенец". В продължение на 3 месеца елените са се приспособявали към условията на района на село Чеганци в оградено пространство от 100 декара. Съоръжението е изградено предимно по инициатива на Юсен Шабан и от ловци в чернооченската дружинка
„Целта е да се възстанови биоразнообразието в района и да се създадат условия за развитие на селскостопански туризъм", заяви зам.-министърът на земеделието Георги Костов.
„Община Черноочене е отворена за подобни инициативи и винаги когато имаме възможност оказваме съдействие", отбеляза кметът Айдън Осман. Той припомни, че разселването на елени в района се извършва за втори път. Миналата година в общината бяха пуснати 19 броя от красивите животни. В освободеното през пролетта на 2014-а стадо вече има първите малки.
„Обогатявайки природата правим община Черноочене по-привлекателна и атрактивна", допълни Айдън Осман.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/1/15 17:47

    Mnogo hubava novina.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/1/15 19:03

    Ha na bas che lovcite shte gi otupat za edna godina

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/1/15 20:47

    Язък за хубавите животни.Всичките ще станат луканки и суджуци.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/1/15 20:55

    Sega vece e vreme da se vkluci i Sukri Halid 'nali vsicki eleni sa negovi!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/1/15 21:56

    Sukkri Halid iUsein Saban nay izyavenite publicni licnosti v regiona-"mediyni zvezdi"-MASALLAH

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/1/15 16:01

    Скрйте ги от МЕТО и компания.Иначе ще имате проблемите на Равенска дружина .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.