С още 2 месеца е удължен срокът на разследването срещу 18-годишния Мерт Шукрия Мехмед  за двойното убийство в Джебел, обяви говорителят на окръжната прокуратура в Кърджали Димитрина Делчева. Причината е, че част от експертизите все още не са готови. Ако в този срок те бъдат изготвени, прокуратурата ще внесе обвинителия акт на Мехмед. Това е второто удължаване на срока.
Кървавото престъпление беше извършено миналата пролет. На 26 април в дома им бяха открити труповете на 24-годишната Джейлян и 8-годишната  дъщеричка Джейда. Двете бяха насечени с брадва. Часове след откриването на труповете полицията задържа Мерт Мехмед, който направи пълни самопризнания. Ученикът разказал, че взел от апартамента на жертвите си около 300 лева и 2 телефона.
Една от експертизите трябва да докаже, че кръвта по брадвата, открита зад гардероб в дома на Мерт, е от жертвите му.
Първоначалната версия, по която работеше разследването, беше убийство от ревност и първият заподозрян беше бившият съпруг на Джейлян - Орхан.
Часове след откриването на двата трупа в РПУ в Джебел бяха повикани на разпит 11 мъже, с които жената е имала отношения. Сред заподозрените е бил и 18-годишният ученик в местния техникум Мерт Мехмед, който бил задържан няколко пъти за кражби. При разпитите му той направил пълни самопризнания.
Тийнейджърът разказал, че е влязъл в през терасата в апартамента на първия етаж в нощта на 20 срещу 21 април, в който са живеели Джейлян и Джейда, за да краде пари. Младата жена, обаче се събудила и се развикала. Тийнейджърът я ударил с брадвата и майката паднала върху спящото дете. То се събудило, след което Мерт му нанесъл удар с острието, който бил смъртоносен. Въпреки това ученикът ударил момиченцето повторно. Стените на стаята се оплискали с кръв. След като обезвредил жената и детето Мерт хвърлил върху телата им одеяло и преровил апартамента.
250 - 300 лева и два gsm апарата е задигнал Мерт Мехмед от апартамента.  С откраднатите пари тийнейджърът си купил чифт маратонки, gsm апарат и нова sim карта в деня след престъплението. След като съсякъл майката и дъщеричката, Мерт се прибрал в дома си и хвърлил окървавените дрехи за пране.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/2/15 20:45

    Kogato stane edna godina li?bravo mnogo birzo rabotyat

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/2/15 21:01

    abe tova nee rabota tova e 4e imat hora vitre gledat da se utirve ot presidite v bg nqma zakoni za bogatite i za vrizkarite tipa dirjava

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/2/15 22:30

    otgore na ubiystvoto minava 1 godina i togava zapocvat da se zanimavat ,kolko spravedliva dirjava,

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/2/15 00:21

    Da gnie v zatvora tozi bezsramnik...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/2/15 08:26

    Bahti ekspertizata i posle se kajat ne e vinoven bahti prostata dirjava

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/2/15 14:11

    Da go obesyat kakiv e toya a?????? Kakivv e nyakoy da mi kaje.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/2/15 14:16

    Niyama dirjava

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/2/15 21:16

    skoro 6te go skasat v starazagorskiq zatvor..6te go jenqn na cigan4eta i qko 6te go e....t

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/2/15 07:43

    Ako go pusnat az se se zaema may.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/2/15 07:46

    Da sa jeni v st.zat. Na mangalite te se go naucat kak sa jivee

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/2/15 08:43

    Na besilka pred obstestvoto( smirt)

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/2/15 09:15

    Ubiyte go za kakvo vi e

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.