Две деца от Кърджали спечелиха награди от Националния конкурс „Наследници на Дечко Узунов" в Казанлък. Художественият съвет присъди първо място на 7-годишната  Белен Догу. Специалната награда на директора на Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов" пък отиде при второкласничката Муазез Памук. 


Ученичката Белен Догу от 1 "б" клас на СОУ "Йордан Йовков" спечели първа награда от първа възрастова група в осмото издание на Националния конкурс за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов". Белен е възпитаничка на школата по изобразително изкуство "Палитра" към ОДК - Кърджали с ръководител Севинч Еминова. В Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов” в Казанлък бяха връчени наградите на отличените детски творби в осмото издание на Националния конкурс „Наследници на Дечко Узунов”. В конкурса взеха участие 900 рисунки от 61 училища и школи в цялата страна. Темата на конкурса тази година бе „Сънища”. Конкурсът се проведе под патронажа на областния управител Георги Ранов. На церемонията по награждаването бе прочетен поздравителен адрес от името на областния управител към участниците в конкурса и техните ръководители. За първа година в конкурса имаще и международно участие – 10 от рисунките бяха на деца от Калифорния, САЩ. Организатор на конкурсната проява е Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „ Акад. Дечко Узунов“ в Казанлък. „В този конкурс следим вече осма година не само развитието на децата, но и на техните ръководители в школите. За този немалък период, вече 8 години, имаме една извънредно богата колекция от творби на ученици, дори на деца от детски градини. Важно е нашите деца, децата на България да усещат, че възрастните заставаме до тях с желанието да направим най-доброто за тях”, каза директорът на НГПИД „Акад. Дечко Узунов” Петя Минекова.



На снимките: Белен позира пред рисунките на конкурса и отличените рисунки на Муазез и Белен


24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.