„Парламентарната група на ПП АБВ наруши недопустимо процедурата, разписана в устава на ПП АБВ, а и неписаните правила в партийно-политическата практика. Парламентарната група е функция и изпълнител на решенията на легитимно избраните партийни органи. Колективният орган, който е взел политическото решение, той има правото и носи политическата отговорност да го преразгледа и промени". Това се посочва в официалната позиция на Общинския съвет на АБВ в Кърджали относно участието на народните представители на партията в гласуването „За" влизане в дълг от 16 млрд. лева на държавата.
„В тази връзка Общинският съвет на ПП АБВ – Кърджали счита, че е наложително свикването на разширено заседание на Националния съвет на ПП АБВ за анализ на организационното състояние на партията.
Общинският съвет на партията, като оценя високо моралния акт на оставката призовава председателя на партията г-н Георги Първанов (Президент 2002 – 2012 г. на Р България) да преосмисли решението си и не подава оставка, заради членовете и симпатизантите, които подкрепят каузата на ПП АБВ", призовават от Общинското ръководство.
„След близо едноседмични дебати, след категорично изразена позиция на несъгласие от ръководството на ПП АБВ, и след прието решение на Националния съвет, а впоследствие и на Изпълнителния съвет на ПП АБВ за неподкрепа на поемането на 16 милиарден държавен дълг, на 25.02.т.г. „честната дума в 12 без 5" на финансовия министър за неусвояване на 2 милиарда лева се оказа достатъчна за формирането на позицията на ПГ на ПП АБВ.
Членовете и симпатизантите на партията са смутени и разколебани. Народните представители на ПП АБВ им дължат отговори на някои въпроси:
1.До колко е валидно личното обещание на финансовия министър срещу приетото легитимно решение на Министерския съвет?
2.Каква тежест ще има обещанието на финансовия министър, ако в бъдеще то се размине с политическото решение на ПП ГЕРБ като мандатоносител?
3.Ако в следващите месеци по различни причини финансовият министър вече не се казва Горанов, то обещанието му ще остане ли обвързващо и за следващия министър?
4.На основата на каква форсмажорна експертиза и разчети народните представители на ПП АБВ приеха уверението на финансовия министър за възможност да не се усвоят 2 млрд. лева? А защо не 1 млрд. лева или 3 млрд. лева?
5.Народните представители от ПП АБВ направиха ли опит предварително да потърсят мнението на избирателите си по дискутираната тема?
6.Ще се счита ли за приемливо партийно поведение, ако някоя общинска структура повтори прецедента и по свое съображение не изпълни решение на Изпълнителния съвет или Националния съвет?", се посочва още в позицията на Общинския съвет на АБВ в Кърджали.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/2/15 14:02

    ПЪРВАНОВ ПОДАВА ОСТАВКА. КЕЛ ФАЙДА?! ВСЕ ЕДНО ДА ЗАСТРЕЛЯШ НЯКОЙ ПО ГРЕШКА И ДА КАЖЕШ НА ТРУПА – ИЗВИНЯВАЙ.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/2/15 14:04

    Продажен агент Гоце, успя чрез Боко да си върне 80-те милииона от КТБ и се отплати за това с гласуването в парламента. АБВ са вече бита карта и е най-добре да се саморазпуснат.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/2/15 14:08

    Първанов ги заплашил че ще си подаде оставката ако гласуват заема и те гласуваха Еми какво по ясно от това че ти посочват вратата Подай си я де Какво чакаш Бабите са влюбени в калфин те си го искат.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/2/15 14:50

    " Оставката " на първанов е като опита за " убийство " на доган . Фалш и лицемерие отвсякъде .... артистиииии . Или просто искат на спокойствие да си харчат спечелините с мнооооооого пот парички за " черни дни " , или нещо друго има ама не си го казват .....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/2/15 15:03

    А дали Стефан Ангелов вчера гласва "за" отчета и "за" бюджета на община Кърджали, след политическо решение на АБВ- Кърджали или това е негова солова акция?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/2/15 16:37

    АБВ са като панкреатичен сок за Путин в България. Подпомагат смилането на българската държавност. Драмите и тръшкането на Първанов не са нищо друго, освен начало на атака отвътре в правителството срещу България в ЕС и НАТО.

    След Украйна идва ред на дестабилизация на България. Казвам го днес, за да изпреваря ежегодишното путинофилско озверяване покрай 3-ти март, както и да напомня на някои хора в сегашното правителство, че среден път за България между цивилизацията и Путин няма!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/2/15 16:37

    Толкова са жалки тези от АБВ-тоо!!!!И Първанов!Спрете с тези тъпи сценарии:подавам си оставката,ама те не ми я приемат!За пред хората се чудите как да завоалирате грешките си!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/2/15 16:57

    Това е позиция на Коджаманов, но не и на членовете на АБВ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.