Бившият началник на Военно-медицинска академия (ВМА) и народен представител ген. Стоян Тонев подаде оставка като председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Това е станало след разговор с председателя на партията Бойко Борисов.
Частна фирма в Клиниката по дерматология на ВМА е ощетила елитната Военна болница с над 10 млн. лв., разкри Би Ти Ви. Според телевизионното разследване става дума за дружеството „Дерма Прим", което през 2004 г. сключва договор за медицински услуги и оттогава работи на територията на клиниката.
Стоян Тонев е роден в Кърджали на 3 декември 1953 година в Кърджали.
Той подава оставка и като народен представител, избран от 13 МИР – Пазарджик с листата на ПП ГЕРБ в 43-тото Народно събрание.
В молбата си до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, Тонев заявява:
„Поради засиления обществен интерес съм задължен да се оттегля от парламента. Уверен съм, че по този начин ще бъде гарантирано независимото разследване на компетентните органи (Прокуратура и Сметна палата). Още вчера сезирах лично главния прокурор и председателя на Сметната палата, като настоях за извършването на пълни проверки. В писмата си до прокуратурата и Сметната палата настоявам да се установи законността на управлението и за начина на сключване на договори на ВМА – София за периода от 28 август 2002 г. до 1 януари 2015 година".
"Уважаема г-жо Цачева, смятам, че само по този начин може да бъде запазен авторитета на най-голямото българско здравно заведение с национално значение и с особено значение в случай на война и природни бедствия, както и да бъде изчистено името ми", посочва в мотивите си за оставката ген. Тонев.
Следващият председател на здравната комисия ще е Десислава Атанасова или Даниела Дариткова, депутат от Смолян.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/2/15 18:49

    ГЕРБ е десен анекдот, а не десница. Това силно персонализирано движение от турбо фолклорен тип беше наето от електората за изтребление на тройната коалиция и по-специално на Доган. 22,09,2010
    ГЕРБ не е идеология, а власт, апетит за власт ГЕРБ е обикновен инстинкт за придобиване и удържане на власт. Лидерите на ГЕРБ, съдейки по стила на тяхното управление, имат вкус към рекета, нюх за чуждия бизнес и техника за неговото отнемане. С това се занимаваха първите четири години във властта.
    Чувам да казват, че Борисов се развива или че може и да се развие.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/2/15 18:52

    Кой знае дали не се е отчитал в касата на ГЕРБ с тези откраднати пари. И бат Бойко какво му каза: Генерале окака се, сниши се малко, ще те оправим, както оправяше Миро Найденов.



    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/2/15 20:20

      министърката на туризма е на ред....само герб.....калинкииииии

      Изтриване
  3. Анонимен24/2/15 18:55

    туй прасе и то генерал - като тиквата а кога ще му отнемат генералското звание.



    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/2/15 18:57

    Колкото 6-те апартамента на ЦЦ са незаконни така и 10-те милиона на генерала ще са търсени.
    Та той и тези около него са вече подкрепили партиите и са дали на която трябва партия нужните пари!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/2/15 18:59

    REZIL - GLADNIK - VIJ MU SAMO MUTRATA SVINSKA

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/2/15 19:02

    Ако беше някой нещастник откраднал 50 лева, то вече да е в кауша, ама тука става въпрос за милиони крадени пари, та ........... нищо няма да му направят на Тонев, Тоневица и онази кукувица Кадруина

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/2/15 19:23

    Sega Kadurina ste go dundurka, to za drugo vece ne stava praseto.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/2/15 19:40

    КЪРДЖАЛИЕЦ ... ОЩЕ ЕДИН....Т.Е. ОЩЕ ЕДНА ЩЕ ГРЪМНЕ .... "Заместник-председателят на Софийския градски съд (СГС) Петя Крънчева обмисля дали да не подаде оставка."

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/2/15 19:47

    Така управляват и действат орките. И тоя е един типичен техен представител, даже и на външен вид им прилича.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/2/15 22:26

    Господа офицеры, полковые дамы, милосердные сестры и вся остальная цивильная непьющая сволочь! Честь имею.
    Днес е лесно да си хвърлиш оставката като си се облагодетелствал с години.Г-н генерал ако имаш чест и достойнство бъди Мъж. Вие сте ЧАСТ ОТ ЦЯЛОТО ..на болното и корумпирано Българско Елит общество.
    Срам и Позор .Вие не лекувате вие Погребвате българския народ

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/2/15 23:48

    Достоен мъж! Войн! Оттегля се с чест! Чест каквато червения башибозук не познава, а знае единствено да се нанизва на р. х. и хубаво да му става!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/2/15 08:27

    А нашата болница, вътре има частна аптека, частен медицински център, частна инванзивна кардиология и куп други свързани фирми и други далавери.Колко ли са задълженията на болницата, бяха 2 000 000 а сега май са над 5 000 000.Кой ли ще носи отговорност.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен25/2/15 08:43

    Такива значими фигури когато вършат такива злоупотреби какво здравеопазване може да има в България.На този веднага да му свалят генералските лампази и на много други около него. Той направо трябва да бъде закопчан при тези констатирани нарушения от ОДИТ, но за жалост такова ни е законодателството.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен25/2/15 10:27

    оставка и в слънчевият град.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен25/2/15 13:06

    Колко герберски издънки станаха, а ГЕРБ целият в бяло, щото веднага, нали, оттегляли политическото си доверие от съгрешилите Ми то така е много лесно - прибира партията парите и после хвърля на прокуратурата някой партиец - какво тук значи някаква си личност пред интересите на партията. И овчето
    стадо изпада в умиление и въъзхищение пред "доблестта" на Генерала и партията му да се очиства от собствените си престъпни творения.



    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.