722 000 лв. са изплатени на животнoвъди от област Кърджали, чиито животни са загинали по време на природните бедствия през месец март. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева на среща с животновъди в Чифлик.
Танева посочи, че от началото на мандата за област Кърджали са изплатен 80 млн. лв. към земеделските производители. Тя заяви, че четири общини в областта са предоставили 226 456 хил. дка земи на животновъди и призова фермерите да окажат натиск на местната власт в Ардино, Кирково и Джебел, където не са предоставили такъв фонд.
Министърът припомни, че в края на февруари тази година, Народното събрание е приело промени в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи. С тях общинският и държавен поземлен фонд от мери, пасища и ливади се разпределя само между животновъди.Танева посочи, че има процедура, която позволява да се отдадат площи за индивидуално ползване още в рамките на тази кампания.
„Ще продължим срещите със сдружението на общините", увери министър Танева.
24rodopi.com
На снимката: Загинали животни в село Македонци, снимка: 24 часа
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/4/15 08:28

    интересно ми е дали имаше глобени стопани на животни
    защото е имало животни които ежегодно са се оглеждали без да видят обор
    на такива стопани не премии а директно на съд
    и солени глоби и без право да получават субсидии той и семейството му поне 20г
    предлагам на тези които отпускат нека отидат на място и да видят дали отговарят за субсидии преди да отпускат каквито и пари за тях

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/4/15 17:13

    Ха-ха-ха, някой видял ли е какви са им повечето оборите, пародия, бараки, скълъпени на две на три и как няма да паднат под снега?!
    Браво, иначе пари веднага се намериха....Алооо, само да им свирне Дуганя и всички ще са пак юруш бакълъм с предварително раздадените бюлетини :(

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.