Ръст от 150% в търсенето в Далечния изток
Пазарът на Азия може да се отвори за българския тютюн от сорт „Крумовград". В страни от Далечния изток показателите бележат ръст до 150% в търсенето и производството на тютюневи изделия. Тези данни бяха изнесени от Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България (НКТБ) на среща със земеделския министър Десислава Танева. От съсловната организация посочиха още, че държавата може да осъществи срещи на високо ниво с няколко страни, които търсят подобен вид стока за задоволяване на потребностите им.
На срещата бе повдигнат и въпросът за облагане на средствата за референтния период. Министър Танева обясни, че се води диалог с Министерство на финансите и ще бъде намерен най-добрия вариант, които да удовлетворява максимално производителите, от най-малкия до най-големия.
„Национална конфедерация на тютюнопроизводителите в България" направи всички възможно по-широк периметър от ощетени производители да получат средствата, предвидени в рамката от 105 милиона лева. Така от 1209 бенефициента точно 838 ще получат до средата на май средствата си. Останалите не са попълнили коректно графата, по която да вземат част от общата сума от националните доплащания.
Има фрапантни случаи да се очертават зони в гробища, гора, стадион, язовир или пропаднала стопанска сграда. Използвана е системата за идентификация на земеделските парцели. В резултат, на която бе установено, че останалите близо 400 производители на тютюн няма да получат подпомагане, защото са декларирали неземеделски площи. Плащанията на всички 838 изрядни тютюнопроизводители ще бъдат изплатени от Държавен фонд „Земеделие" през следващия месец", допълниха от Конфедерацията на тютюнопроизводителите.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/4/15 08:56

    След акто са толкова сигурни защо не си проверят системата защото на пората земите им са дадени с актове асега някой като е чертаел с хеликоптер земите им се виждат в гробища и т-.н и затова хората сега кого да осъдят има си нотариален акт за земята ама фирмата която е чертала е сгрешила кажете кой е виновния

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.