„Горубсо – Кърджали" получи специалната награда в категория „Зелена иновация" в Националния конкурс „Най-зелените компании на България 2014", който се провежда за пета поредна година.
15 компании бяха наградени в конкурса за така нар. „Зелени Оскари". Той се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев.
Официалната церемония по връчването на престижните награди в петото издание на конкурса „Най-зелените компании на България 2014", организиран от b2b Media се състоя на 28-ми май в Софийската Филхармония.
На церемонията присъстваха, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, Елица Николова, секретар на Президента на Р България и много други официални гости.
„Горубсо – Кърджали" е една от най-големите структуро-определящи фирми в Източните Родопи. Дружеството, което е от най-големите работодатели в региона, е пряк наследник на акционерно дружество "Пирин", създадено през 1939 г. от българо–швейцарското акционерно дружество "Гранатоид" и немските фирми „Фелтен" и „Гийом Карлсверк". В десетилетията си съществуване „Горубсо" се е наложило като стабилно и отговорно предприятие. Основната дейност на дружеството в момента е добив и преработка на златосъдържащи руди.
Близо 700 души работят във водещото кърджалийско предприятие.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/5/15 09:38

    Вярно, че е най голямото, ама дали е най "зеленото" дружество. Нещо, като даването на "банкер на годината" на Цв. Василев.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/5/15 11:48

    О скари, О бири.
    Наздраве

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/5/15 15:37

    Спомняте ли си как, вместо да бъдат предприети принудителни мерки за събиране и как наш Захариев без да е платил нито лев го наградиха тържествено и го обявиха за данъкоплатец №1 във великата държавата ; Сега за обработка на отровни цианиди в сърцето на града, награждават със златен Оскар уж екологичната "зелената фирма", вместо да ги изтресат на майната си в пустинята, където няма опасност за водоизточници и населени селища. И някои за това аплодират с "Браво!" Без коментар!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/5/15 19:42

    Може ли да обясните с какво точно е заслужена тази титла? Заради екология ли? Или заради безопасност и здраве при работа?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/5/15 19:49

    15:37.... що не ходиш да те клецат манафите бе

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.