Над 100 души, облечени в народни носии, ще водят литийното шествие с мощите на Свети Йоан, които пристигат във вторник в Кърджали. Това обяви за 24rodopi отец Николай. Те ще бъдат донесени от игуменката на манастира „Света Параскева" в митрополия Зихни и Неврокопия в Гърция. Шествието ще тръгне от кръстовището във „Веселчане" в 18 часа, като то ще бъде водено от четирима митрополити. Това са пловдивският митрополит Николай, сливенският Йоаникий, Знеполският епископ Арсений и епископ Григорий от Великотърновската епархия. Гвардейци и духова музика, както и хора от съседни области, облечени в народни носии, ще бъдат част от шествието, което ще отнесе мощите в средновековния манастир „Свети Йоан Предтеча". Там ще се проведе празнична вечерня служба, след което децата от неделното училище към светата обител ще изиграят библийската история за Моисей. Малките възпитаници на духовното школо отбелязват края на четвъртата учебна година от отварянето на неделното училище.
На следващия ден ще бъде извършена празнична литургия, след която ще бъде поставен основният камък като старт на строителството на новата сграда към неделното училище. Тя ще бъде изградена изцяло с дарения на кърджалийци или хора, свързани с Кърджали, допълни отец Николай.
По време на шествието с мощите, движението от кръстовището във „Веселчане" до манастира „Свети Йоан Предтеча" ще бъде спряно за автомобили от 17 до 18,30 часа.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/6/15 17:16

    Името Йоан означава Божия благодат, припомни отец Николай Величков. Молих се за миряните в Кърджали да я получат, защото я заслужават.-БРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, ГОЛЯМ СИ!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/6/15 19:07

    пак коментара ми го няма,защоооооооооооооооооооооооооооооооо

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/6/15 19:29

    жокер-мъни мъни мъни

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/6/15 21:09

    пак коментара ми го няма,защоооооооооооооооооооооооооооооооо

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/6/15 22:44

    Коментара ти го няма защото си малоумен.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/6/15 23:14

    OT PROSTOTIQTA MI DOIDE DO GUSHA!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/6/15 10:29

    Това е България, свиквайте. Няма да стане по добре. Дървените стърготини /талаша/, които идва като поколения, тъпи и неграмотни и нагли, ще довършат родината. Тука ще останат турци и цигани. Българите си заминават, леко, полеко. Целта на Доган е осъществена. Живота е хубав. А Бойко е успешен премиер за 10 фамилии в България.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/6/15 11:21

    Пийте си ракийката и хич да не ви пука, че е два лева лука. Не ни интересува бг, интересува ни, кога бг ще влезе в ШЕНГЕН ?!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/6/15 11:24

    В чужбина българите живеят без комплекси !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.