"Както в цялата страна, така и в Област Кърджали естественият прираст е отрицателен - малко над две на хиляда, а миграционният прираст в Източните Родопи е 12 на хиляда в рамките на една година. Прилича на сериозен взрив, който засега е трудно обясним на фона на останалото развитие на този район. Може би се заражда ново явление и е възможно една от причините за това явление да е изборна миграция", твърди председателят на Националния статистически институт (НСИ) Сергей Цветарски. Той определя като изненадващ ръста на населението в област Кърджали за миналата година. По думите му това са симптоми на изборна миграция.
Средният българин е имагинерна величина, но има свой образ. Той е на 43,2 г., със средно образование, заплата от 882 лв. и живее в град, в собствено жилище, твърди в интервю за БТА председателят на Националния статистически институт Сергей Цветарски. По думите му средната възраст на българите е доста висока дори средноевропейски мащаб. Според статистическите данни българинът живее средно около 71 години за мъжете и 78 за жените.
"Надявам се, че след 70 години наследниците ни да живеят с 15 години повече", допълни Цветарски.
Шефът на НСИ обобщи образа на средния българин така:
Той е със средно образование, но с тенденция да го повишава към висше. Живее в едно домакинство със среден брой хора - 2,4 или в едно домакинство има по-малко от едно и половина деца. Получава заплата от 882 лева и тя е 54 на сто от дохода на домакинството му. Той и неговото домакинство изразходва почти половината (49,9 на сто) от дохода си основно за храна и безалкохолни напитки и поддръжка на дома. За здравеопазване делът е 5,2 на сто. Средният българин работи главно в сферата на услугите, защото 63 на сто от заетите са в този сектор. Той живее в град в собствено жилище.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Господине, лакърдии в събота на пазара !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/6/15 16:28

    отново турски мурафети. Това раково образование не се изкорени веднъж завинаги-тежко на България и българите. Но търпението има край колкото и политиците да са тепегьози в името на личното им оцеляване.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/6/15 17:32

    Средната възраст от 88 год я достигат тези дето не внасят нищо /ченгета ,военни и пожарникари/ и после получават 44 години тавана на пенсиите
    Да са живи и здрави още 100 години да полечават пенсия
    А останалата част ще работят до 70 год и ако някой остане жив ,пенсията ще му стигне за лекарства

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/6/15 17:41

    Ангелинка (сачанлийката) с розовата дрешка. Вземайте пример...
    Синът й шофьор в Прокуратурата, а снаха й адвокат - Теодора Белева...

    ОтговорИзтриване
  5. Коя е тази Ангелинка ?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/6/15 18:37

    Тази изборна миграция много ясно, че е дело на тези, които искат да победят ДПС в Кърджали, но няма да успеят!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/6/15 18:56

    Ангелинка ! Мъжът й Марчо-ЦК на БКП, шофьор/покойник/, а самата тя е бесепарка...Дъщеря й след 1989 г. замина заедно със семейството си в САЩ..., а синът й Мирослав шофьор в СТил-96...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/6/15 19:00

    До 17:41 Абе мелез недоносен, първо разбери кой какъв е и къде работи и тогава коментирал. Ще те разбера по IP Адреса и ще те направя труден за рисуване,нещастник...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/6/15 19:30

    17:41-Снежке,психо,внимавай....

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/6/15 19:36

    Снежке, довечера ще ти дойда на гости.Радо

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/6/15 23:35

    Този Сергей Цветарски да си гледа цветята и другите му статистически измишльотини, а да не коментира, кой за какво е в Кърджали! Винаги по това време на годината, след като учениците в Турция излезнат в лятна ваканция, преселилите се в Турция нашенци си идват по родните места. Ако това, на този човек не му е ясно, това означава, че никак не е в час!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/6/15 00:17

    Законът изисква да сме регистрирани по настоящ и постоянен адрес, дори глоби предвижда. Още повече, че тази година е година в която изтича срокът на над милион паспорти, тръбят от МВР. Всеки, който не е идвал в страната повече от 5 години или си удължил срока на паспорта в посолствата, не може да подаде заявление за паспорт, ако не е актуализирал адреса си. Каква "изборна миграция" гони шефа на НСИ

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен23/6/15 09:33

    До анонимен 22/6/15 19:36
    Ела да бръкнеш в панталона ми да видиш, кой съм !

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/6/15 15:41

    До г-н Цветарски каква изборма миграциа кога са изборите тъпунгер

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен23/6/15 18:55

    I KONGLETO PRISTIGA OT CANADA STEFAN PALAZA DA GO 4AKA NA AVTOGRATA SHTE IMA KAFE AVANTA

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.