На местните избори на 25 октомври в Кърджали ще се гласува и за отделяне в отделна община, смята лидерът на БСП Михаил Миков.
На пресконференция в столицата председателят на БСП Михаил Миков коментира предстоящите местни избори и провеждането заедно с тях на референдум с три въпроса, съобщиха от пресцентъра на социалистическата партия.
„Наслагването на местни избори с преференциално гласуване, референдум с три въпроса, ще създаде сериозни и тежки проблеми при нормалното провеждане на изборите", смята председателят на БСП. Според Миков. Той обяснява, че освен самия изборен ден и отчитането на резултатите, по време на предизборната кампания ще трябва да се наслагват две кампании - за местни избори и информационна кампания за референдума. Според него трите въпроса, сами по себе си, са достатъчно дискусионни и има различни позиции в обществото, а различните политически партии тепърва ще изработят своите позиции по тях.
„Това може да създаде сериозен хаос при провеждането на местните избори. Поне в 4 града ще има и местни референдуми, което означава още наслагване на въпроси. За нас местните референдуми са важни, защото отговарят на местни въпроси, пряко свързани с изборите", подчертава Миков.
Той посочва и част от въпросите: Перник - по отношение на закриване на районните кметства, Габрово и Пловдив - за закриване на електрическия градски транспорт и Кърджали - относно отделяне на отделна община. „Всичко това, насложено, за нас крие риск за провеждане на изборите и отчитане на резултатите", пояснява председателят на БСП.
Както вече 24rodopi.com писа, БСП провежда разговори с другите политически сили за издигане на общ кандидат за кмет. В разговорите се обсъжда и провеждането на референдум за отделянето на село Перперек и района около него в самостоятелна община. Допитването трябва да се проведе заедно с местните избори, смятат социалистите в Кърджали.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/6/15 23:09

    Ако питат нас - национален референдум с един въпрос - Трябва ли да се намали броя на депутатите наполовина?, това е въпросът, който ще гарантира масово участие на изборите, но никой не ни пита.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/6/15 23:56

    Като Перник му изглежда този Перперек, мило му е. Сака пак да краде червения башибозук. Шъмар

    ОтговорИзтриване
  3. Аптикадир24/6/15 05:24

    Г-н Миков на предстоящите избори Ви един още по- голям ЯРАК !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/6/15 12:32

    Община Перперек с вечният Кмет Халил Бекир

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/6/15 14:28

    А защо не със Сейфи Неджиб Великия конспиратор и знаещ да източва имоти със зет си АЯз

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/6/15 21:47

    ИСКАТЕ ОСМИ КМЕТ ОТ ДПС В ОБЛАСТТА ЛИ ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.