Нашенец, който се занимава със сезонна земеделска работа в Северна Гърция, се напи в Комотини, подкара кола и се опита да премине ГКПП „Маказа" като… алкохолен рекордьор зад волана.
На 15 юли С. Л., неженен, с начално образование, безработен, бил в Комотини, където солидно количество бира. След това, въпреки употребата на алкохол, тръгнал да се прибира в България с лек автомобила, марка „Мазда"  с рег. № Х-9973 ВА.
Около 23,35 часа  на ГКПП „Маказа", лекият автомобил, управляван от С. Л., бил спрян за гранична проверка. Служителят на пункта установил, че лицето зад волана не носи свидетелство за управление на МПС. При извършената допълнителна проверка станало ясно, че С. Л. е неправоспособен, а тъй като имало съмнение, че е употребил и алкохол, за което той признал, бил изпробван с техническо средство. Последното отчело положителен резултат – 2,09 на хиляда. На нарушителя бил издаден акт и връчен талон за медицинско изследване.
Заключението по изготвената на досъдебното производство химическа експертиза показва, че концентрацията на етилов  алкохол в кръвта на С. Л. е 1,80 на хиляда.
Установено било от съда в Момчилград, че същия има административни нарушения на Закона за движение по пътищата с влезли в сила наказателни постановления. Бил е глобяван 500 лева в Нова Загора. Веднъж дори отнесъл условна присъда – „лишаване от свобода" за една година, с отлагане за три години, но е настъпила реабилитация по право.
Съдът в Момчилград осъжда С. Л. на три години затвор. За постигане целите на наказанието и преди всичко за поправянето и превъзпитанието на подсъдимия, както и с оглед на определеното наказание, съдът счита, че той не следва да търпи така определеното му наказание „лишаване от свобода" ефективно. Ето защо, отлага изпълнението на така наложеното наказание за срок от три години.
24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/7/15 08:35

    Кой е този чобанин ? Сигурно е от Кирковския край.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/7/15 11:11

      Твой събрат е-джипси, от твоето село.

      Изтриване
  2. Анонимен21/7/15 09:28

    ИПИ: Населението намалява, но не и администрацията! Видин, Кърджали и Смолян с най-много служителите спрямо брой жители


    Въ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/7/15 19:56

    Каунь, каунь и пак каунь ! Хасковски каунь !!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.