"С Бойко Борисов имаме активен диалог през последната седмица. В Момчилград пихме чай. За мен и кафето, и чаят са чудесни медиатори в един политически диалог. Разговорите ни са по оста власт - опозиция", каза Лютви Местан пред bTV. Вие сте "петото краче в управлението", каза водещият на сутрешния блок.
"Няма крачета, когато става въпрос за промени в конституцията. Тогава партийното и лично его трябва да се преодоляват, всеки трябва да направи своите стъпки", отвърна лидерът на ДПС.
"Отивам на срещата с Борисов с едно ново, градивно предложение, което цели реализирането на реформите в конституцията. Това съгласие може да се реализира веднага след местните избори. Не целим отлагане на реформите, напротив. И затова актуалното ни предложение - да се абстрахираме от вносителя на идеята - вместо да губим енергия за декларация, след като има широко политическо съгласие около консенсусните три точки, предлагаме директно внасянето на новия проект преди второ четене. Трябва да се спрем само на консенсусните теми, за повишаване качеството на съдебната система у нас. Ако внесем новия проект днес, едновременно с изтеглянето на сега внесения, то по конституция има изискване за отлежаване и на 21 август или 23, месец след това, парламентът да приеме измененията на извънредно заседание и понеже при този подход вероятността да се постигне съгласие е не от 160, а от 3/4 народни представители. Искаме да избегнем процедурите и промените да се случат преди изборите", обясни Местан, пише Блиц.
"Партиите, които бихме подкрепили, системните български партии - ГЕРБ, РБ, БСП, ДПС, АБВ и други партии, които биха се присъединили. Ние имаме категорична позиция против участието на ПФ в управлението на страната. Няма място за популсити. ДПС излиза с идея за ускоряване на реформата, около консенсусните предложения на Борисов и президента. Конституционните реформи не са по силите нито само на РБ, нито само на ДПС, нито дори само на ГЕРБ. Те са продукт на широко конституционно съгласие и всеки трябва да направи отстъпки. Ако подходът ни бъде приет, ние ще гарантираме своя ангажимент с нашите подписи още като вносители на новия проект. Той може да бъде внесен с подписите на 180 народни представители. Ако приемем хипотезата, че вървим по пътя на проекта, който сега е в парламента, има много голяма възможност да бъдат приети още преди изборите. Ако нещата останат като сега, ще отлежава минимум до края на октомври, защото по-рано не може", допълни лидерът на ДПС.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/7/15 09:56

    Да ви кажа, не искам да имам премиер който да стои постоянно наведен
    Никога повече няма да гласувам за ГЕРБ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/7/15 10:14

    Лъсва задкулисието за Разграбването на КТБ ,за подуправителите на БНБ ,за синдиците на КТБ и цялата ,тази мръсотия ,която сполетя държавата ни .Българино .още ли се чувстваш като лош материал ?.Още ли им вярвате в делата на задкулисието ив патента КОЙ

    ОтговорИзтриване
  3. Не дразни лъва, когато е в покой !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/7/15 12:47

    Бокп, пискюлЯ е готов!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/7/15 14:15

    Най ми е жално за излъганите герберчета. За същите дето се оставиха Карянчева да ги води за носа.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/7/15 15:54

    Тези герберчета не са никакви герберчета и не са за съжаление .Те са една сбирщина ,от седесари костовисти, комунисти ,царисти ,социалисти ,не реализирани глупаци ,които могат да намерят поприще само в ГЕРБ .Същата сбирщина ,сега ,Местан разбива и всичко ще си отиде по местата и Герб ще е Караянчева и Цветанов ,и още някои предани балъци защото и Бойко вече отива при Местан след време .Каквото им трябваше те си взеха ,така ,че раята ще остане с пръст в устата .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/7/15 16:37

    Бойко тръгна по стъпките на Станишев и ще ликвидира тази партия!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/7/15 16:39

    Браво на Местан знае си работата и аз вече няма да гласувам за ГЕРБ Бойко ни предаде......

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/7/15 17:58

    РАЗОЧАРОВАНИЕТО Е ГОЛЯМО.

    ОтговорИзтриване
  10. Най-важно е влизането в Шенген !

    ОтговорИзтриване
  11. здравко сербезов21/7/15 23:25

    Аферим на боко.
    Ако скоро каже че пра пра дядо му е бил турчин, да не се шашнете.
    Браво на боко строго спазва препоръките на Ердоган.
    както е казал зафериус.
    боко президент.
    местаня министър председател.
    парламентарно мнозинство
    герб-дпс тюрлюгювеч.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/7/15 11:10

    Zdravko, ti obache si mnogo mrasen i dolen pomak

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. zdravko serbezov22/7/15 17:57

      anomimke napilno sam saglasen.
      samo deto ne sam pomak a Turchin.
      ne i mrasen kapia se vseki den.
      za dolen sashto ne sam. ot gorenite san.
      Anonimke izmisli neshto interesno.

      Изтриване
  13. Анонимен22/7/15 11:38

    това го казва и моето домашно куче. непрекъснато ми хваща бележките - ББ Президент, ЛМ Министър-председател. нищо лошо нема. бг е била под турско робство или владичество 500 годин, а сега сме под турско-икономическо робство. не съм националист. българите от ден на ден стават все по-малко. некролозите говорят. младите напускат пределите на страната. не се женят. имат по едно дете. така, че за всичко си е виновен българина. не упреквайте партията дпс. българин срещу българин...как е? завист е правилната дума. мюсюлманите, мохамеданите, ромите са единни, раждат по две и повече деца. е, откъде искате да дойдат бг гласове... за някои е странно, това което пиша, но всичко е едно към едно. . .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.