Стоян Атанасов-Джимито е бил арестуван в Гърция. Това съобщи за БТА говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева. Прокуратурата е получила уведомление за ареста от гръцките си колеги. Атанасов е издирван от миналата година с европейска заповед за арест, тъй като е с влязла в сила присъда от три години. Той се прочу с измамите си и в Кърджали.
Признат е за виновен за това, че в периода от 29 юни до 14 август 2009 г. в качеството си на управител на фирма „Айлин строй" ЕООД е избегнал плащането на ДДС в размер на 500 000 лева. Предстои съдът в Гърция да реши дали да екстрадира Атанасов в България.
Издирваният строителен предприемач Стоян Анастасов-Джимито, нариан още Орфея, е ужилил с имоти и кърджалийци. Той им прибрал внушителни суми с обещание да им построи и предаде за ползване луксозни апартаменти и магазини в идеалния център на Кърджали, за което 24rodopi.com писа.
„Платих още преди 5 години солидна сума, по 550 евро на квадратен метър. Нито апартамент видях, нито парите", разкри пред 24rodopi.com един от ощетените от Джимито.
Ще припомним,че бизнесмени, собственик на кораб, богати изселници и кореняци кърджалийци с парцели в центъра на града преследват скандалния строителен предприемач. От три години измамените чакат ключовете за магазини и апартаменти в центъра на града, които са платили, но строителят нито може да предаде за ползване сградата, нито пък може да връща пари.
Според собственици на жилища в скандалния блок, „проблемите между някои от купувачите и адвокатите на Джими Орфея вече са пред изчистване".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/7/15 09:27

    "Признат е за виновен за това, че в периода от 29 юни до 14 август 2009 г. в качеството си на управител на фирма „Айлин строй" ЕООД е избегнал плащането на ДДС в размер на 500 000 лева." Обикновено собствениците на фирми плащат на счетоводители да им въртят счетоводството...Да се осъди и счетоводителят му, щото чрез него и с негова помощ, тоя измамник е избегнал плащането на ДДС-то!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/7/15 09:51

    Айде сега в Пловдивския затвор, за да проверят как работи междубузието му, онова под кръста!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/7/15 10:01

    Глупости- счетоводителят е изпълнител, собственикът на имоти, фирми и т.н. носи отговорност за плащане на дължимите данъци

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/7/15 10:07

    Ами, по тая логика всички предприемачи-строители трябва да са в затвора. Колко от тях са си платили изрядно данъците? Джимито ако беше харизал един апартамент на данъчните нямаше да има проблем. А, че е излъгал хората, не го оправдавам. Има много такива, продават на проект, събират на клиентите парите, като е готов блока вдигат цената и рекетират хората за по-голяма цена.

    ОтговорИзтриване
  5. Аптикадир21/7/15 10:18

    Сега ще изядеш ЯРАКА !

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/7/15 11:39

    мръсен и долен мошеник

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/7/15 13:07

    mojal izlagal sega da mu misli a ujilinite da piat po 1 studena voda i drugiat pat pak da davat pari predvaritelno

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/7/15 16:17

    daite inamen as stevi vdigna nebostirgac glupaci parite sa bili HARAM

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/7/15 22:29

    Колко ли прасета е изял?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/7/15 23:14

    Как се е накичил с човешка глава на рамото. Събира трофеи.... Това да не е черепа на вожда волен сидера?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.