Със среща на 4 очи и кафе приключи днешното голямо събитие в Момчилград, на което изненадващо пристигнаха и премиерът Бойко Борисов и лидерът на ДПС Лютви Местан, пише агенция Бгнес.
Както вече 24rodopi.com писа, първо двамата пристигнаха при новата пречиствателна станция край Момчилград и заедно прерязаха лентата при откриването й. За церемонията по откриването на важния за града край Кърджали обект пристигна и министърът на екологията Ивелина Василева, но присъствието й остана само протоколно.
Местан се обърна към представителите на двете основни религии, изсипали се от цялата област и специално благодари на Борисов, че днес е довел министрите си."Гледам ви в очите и ви казвам следното: силата и зрелостта на един политик и на една политическа сила се изразява най-вече с това да имаш доблестта и коректността да признаеш доброто, което прави един министър-председател дори, когато не е номиниран от твоята политическа сила, дори когато се явяваш в опозиция на неговото управление. Г-н Борисов, благодаря, че сте тук и за приноса ви за този много важен обект и за, признавам и за мен малко очакван, но уникален управленски жест от ваша страна за Момчилград, за решението на кабинета да осигури 8 млн. лева за водоснабдяването на микрорайон Звездел. Тук се ръкопляска!", прикани той публиката на знаковия спектакъл на 10 юли.
Местан отбеляза и добрите новини за града, които не свършвали дотук, като специално посочи решението на кабинета за финансирането на пътя до святото място Дамбала. "Много са важни тези проекти, г-н министър-председател, защото, виждате, Всевишният е решил тук условията на живот да не са най-лесните – голи чукари, камениста земя, която позволява отглеждане основно на тютюн и шансът на района е и в туризма, а той без екология не може",обърна се отново Местан към Борисов.
Лидерът на ДПС намери и подчерта символното значение на присъствието на премиера Борисов в петък край Момчилград, и тя е в датата 11 юли, когато се отбелязва клането на 8 000 мюсюлмани в Сребреница. "На този фон тук ние с нашите политически различия присъстваме на градивно събитие, премиерът поема ангажименти за изпълнение на други инфраструктурни проекти. Това е стратегическо предимство на България и с обща политическа воля ние ще го съхраним", за пореден път в словото си се обърна той персонално към Борисов. Накрая изрази убеждение, че премиерът ще остави"знаците на личната си ангажираност и за другите 6 общини, за да не се събуди ревността".
На свой ред Борисов благодари на Местан „за оценките и добрите думи, защото утре (11 юли – б. р.) половин свят отива да се поклони пред паметта на жертвите в Сребреница"."Едва ли има нормален човек, който да приеме, че могат да бъдат избити 8 000 души, каквито и да са те – християни, мюсюлмани, будисти, заради една религия да се получи такова нещо няма обяснение", коментира той.
Премиерът не пропусна да акцентира, че в България вече са вложени милиарди левове в изграждането на пречиствателни съоръжения и особената си радост, че и в Черно море вече постъпват изцяло пречистени води. Това, според него, е резултат от общите усилия години наред на всички екипи. "Имаме подписана програма, 3,7 млрд. лева ще се влеят в екологията на страната през следващите години и трябва политическите партньори и опозицията да сме много големи будали, за да пропуснем да усвоим тези пари и да не си оправим инфраструктурата и държавата", заяви Борисов.
Той допълни, че правителството работи много в борбата с корупцията и контрабандата, и 2,3 млрд. лева са събрани повече, което позволява и кофинансирането. Премиерът каза още, че благодарение на пълното разбиране на кабинета за единствения възможен поминък в Родопите тютюнопроизводителите са получили дотация от 107 млн. лева. Той изрази надежда, че с разум всичко ще се преодолее и направи, и ще бъде запазен етническият мир.
Премиерът Борисов демонстрира завидно добро настроение и словоохотливост както на микрофона под шатрата, така и по-късно пред журналисти.
След финала на церемонията Борисов и Местан се оттеглиха от пречиствателната станция и отпътуваха за Момчилград, когато заваля обилен дъжд. Там в сградата на общината се проведе среща с общинските кметове и отделни управленци от селските райони. След това двамата политици се уединиха на кафе на 4 очи.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/7/15 09:56

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/7/15 10:16

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/7/15 10:21

    БОСТАН БОСТАН БОСТАН УРАААААААААААААААААААААААА!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/7/15 12:28

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/7/15 13:21

    Късметсе 7 от 7 Друга уговорка няма

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/7/15 13:32

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/7/15 13:56

    Много показателно ръкостискане. Който трябва разбра. До м+м.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/7/15 14:23

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Паласпуров11/7/15 15:57

      Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

      Изтриване
  9. Наджие11/7/15 14:33

    12:28 Любов, а ?

    ОтговорИзтриване
  10. здравко сербезов11/7/15 15:09

    Местаня.
    Аферим чоджум Афериим.
    Бойко.
    Тато ми поръчал да ти цилувам ръката.
    Местаня.
    Да ти напред с материяла. виж царчето и костуров. цилуваха рязания на аметчо доганчо.
    Бойко .
    Ценя това което правиш за мен и бандата ми.
    Местаня.
    Само така. бади готов за създаването на новите области. местан еоод- кърджали. али вели еоод-разград и други.
    Бойко.
    Да гардаш да и аз мисля да правия боко еоод софия.
    ....
    Юрюш на кюфтето.
    булгаристан трапеза.

    ОтговорИзтриване
  11. Тракториста11/7/15 15:14

    Наджие абла любов ама, любов да видиш !

    ОтговорИзтриване
  12. Два пъти М11/7/15 15:33

    Заааааааааарт !

    ОтговорИзтриване
  13. Байсе11/7/15 15:53

    Вместо да се срамувате Зарт, а ?

    ОтговорИзтриване
  14. Салимехмед11/7/15 16:05

    СРАМ И ПОЗОР !

    ОтговорИзтриване
  15. Гледайте си работата бе простаци !

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен12/7/15 11:15

    Някой ден, когато премиерът на България,както и да се казва, се появи в Кърджали на честване на 3-ти март, подсетете ме да гласувам за него. Не държа да открива пречиствателни станции.

    ОтговорИзтриване
  17. Калтаков12/7/15 11:22

    ИРЕЗИРИ !

    ОтговорИзтриване
  18. Калтаков12/7/15 11:22

    ИЛЕЗИРИ !

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен12/7/15 18:31

    По добре с ДПС отколкото с БСП.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен13/7/15 11:23

    По-добре с никой

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.