Дали свинското ще остане в менютата на детските градини в Кърджали ще стане ясно след допитване до родителите. Това е позицията на кмета инж. Хасан Азис относно искането на инициативен комитет в българските училища, детски градини, а и в болниците да се сервира храна, която да е приемлива и според религиозните им убеждения.
Както 24rodopi първи писа, институциите в България бяха сезирани от групата граждани "Право на избор на хелал храна за децата ни", но от прокуратурата, правителството и парламента им отговориха, че няма нарушение на човешки права. Групата изпрати оплакването си и в Брюксел, но отговор от там все още няма. Междувременно, искане за отпадане на свинското от менютата било внесено и в деловодството на Община Кърджали, съобщи по Бтв кметът Хасан Азис.
Депутатът Шабанали Ахмед смята, че трябва да се въведе право на „хелал храна". „Децата ще ядат телешко месо", каза народният представител.
„Ние не искаме налагане на забрани. Децата на християните и на мюсюлманите, които искат да консумират свинско месо, нека го правят. Ние ясно казваме, както е навсякъде в демократичния свят, мюсюлманите да имат Право на избор на „хелал", т. е., приемлива за мюсюлманите храна", коментираха пред 24rodopi.com от инициативния комитет. Техническото изпълнение на това условие не би трябвало да е голям проблем, смятат инициаторите. Те дори били убедени, че „Европа ще подкрепи финансово това техническо модифициране на кухните, защото пряко засяга човешки права".
Междувременно днес комитетът е получил отговор от община – Антоново, в Северна България. С писмо с изх.No 9500-2174/10.07.2015 г. кметът на Антоново отговаря: "Предприели сме необходимите действия за уведомяване на Директорите на Целодневната детска градина и на Училищата на територията на нашата община. Изготвени са Анкетни Карти, които ще се попълват от родителите на децата, за да се проследи приемливостта им към видовете храни предлагани в учебните заведения".
Ще припомним, че 6 семейства на мюсюлмани от Кърджалийско са подали молби за религиозно убежище в посолствата на Турция, Канада и Австралия, заради липсата на така нар. „хелал храна" в училища, детски градини и болници у нас.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

64 comments so far,Add yours

  1. Настрадин Ходжа16/7/15 22:00

    Ох, дано да им дадат убежище някъде по далеко !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/7/15 11:25

      Butun musmuman aleminin bayrani kutluyorum ve salik ve guzelikler diliyorum...bu hakaret edenleri uymayin ...siz onlarin durumuna dusmeyin

      Изтриване
    2. Анонимен17/7/15 11:42

      ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, КЪРЛЕЖ!

      Изтриване
    3. Анонимен17/7/15 19:59

      Pederaz razgonen

      Изтриване
  2. Анонимен16/7/15 22:09

    Що за безобразие, къде се намирате бе хора ? Тук е България! Идете си в МАЙКАТА Турция пък яжте каквото си искате.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/7/15 10:29

      Глупав отговор драги колега

      Изтриване
  3. Анонимен16/7/15 22:29

    Сакън! Дете, което не яде свинско, става гей!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/7/15 22:31

    Chakaite be vie kade se namirate Balgariq e pravoslavna darjava koito ne mu haresva da otide da jivee v strana kadeto musulmanstvoto e oficialna religiq i tezi neshta se spazvat bilo diskriminaciq che moio dete obicha svinsko i iska da qde dai da mu zabranim zashtoto na nqkoi bolen mozak mu skimnalo che ne trqbvalo da se qde ama prekalqvate useshtaite se malko ot malko

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/7/15 22:43

    95%Турците консумират свинско месо във град Кърджали

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/7/15 22:44

    Щом искат така -така да бъде! Няма нищо лошо! Щом в демократичните страни е така, нека сега и ние да приемем това, за свой демократичен стандарт!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/7/15 23:02

    В анкетата, поставете въпроса господа от ДПС и Вие кмете, съгласни ли са мюсюлманите да плащат повече от определеното за такси за детски градини и здравноосигурителни вноски от тази на християните, за да бъдат децата им, пък и те самите освен лекувани и хранени с "хелял храна"? Защото ако искаш нещо, което струва повече, трябва да го платиш.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/7/15 23:10

    Точно така 23:02. Не сме съгласни да плащаме наравно ние за обща храна и тези които искат за хелял храна. Който иска - да си плаща за хелял -така е справедливо.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/7/15 23:13

    Абе моето дете като се прибере от градината в къщи как да му обяснявам, че леличката в градината му пъхала в устата една храна, пък на съседчето друга. Вие нормални ли сте? Господин Кмете, десетилетия в Кърджали децата не са били делени, а сега ще делиш децата ли?! Как ти дойде на акъла такова нещо?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/7/15 07:48

      Отче нали кърджалийците бяха толерантни и уважаваха другите религии прочети коментарите и си виж хората.....

      Изтриване
  10. Анонимен16/7/15 23:19

    Svinskoto e dobre .Plushtiat buzi.Koi kvot da razpravia.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/7/15 23:19

    Ако идеята е християните да запишат децата си да бъдат хранени с телешко и да ги приобщите към мюсюлманската релегия, заради по-скъпата храна с по-ниски такси - успявате господа мюсюлмански водачи и вие господин Шабанали Мехмед,депутатин от Кърджали. Останалите местни политици - и от ДПС и от другите партии- правете се, че не забелязвате нищо.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/7/15 23:24

    A zaedno na vitrinite dali da ne se prodava kucheshko zaedno s svinsko da vi vidim togava balgarite

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/7/15 23:34

    Като толкова искат хелал храна ,направете една детска градина по тези изисквания да видим какъв ще е резултата,аз специално съм против моето дете да се учи на такива простотии от изостаналият ориент.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен16/7/15 23:42

    следващата стъпка е да се въведат задължителни бурки ,ама нали който иска. и образователна програма с лектор от ислямска държава.звучи толерантно по европейски.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен16/7/15 23:49

    porednata tapotia,prosto se 4udiat kvo da ismisliat.ne gi puskaite da hodiat na u4ili6te pa da stanat po tapi i ot VAS.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен17/7/15 01:11

    не само това...ще поискат след време и да сложите шалвари...дори в очите ми го казаха, че съм луда, защото ходя с къси панталони...много българи чакат да се пенсионират и са решили твърдо да напуснат града. Отиват си при децата в големите градове. тук живот за българина няма и няма да има. малко по-малко всичко каквото кажат те ще става. а като гледам оставащите българи, които имат деца ... се подмазват на турците. и да се подмазват и не от техните националисти по-страшни нема. обвиняват те за неща, които не си правила. иди докажи. мвр,пожарна,след време и съдът ще е от техни...всичко ще е тяхно. ха дано да е само за изборите, но едва ли. прав е г-н Борисов и& , че Кърджали, Хасково, Враца и ... ... ... са градовете ... когато прочетох дори си казах, това не може да бъде вярно, но фанатизма при някои е в голяма степен. Те са единна, а българите гледаме да си извадим очите, когато видят някой българин, че работи много, има повече от другите българи и започват да се съединяват с тях и да злосторничат срещу Х българи. Когато си в безизходица те наричан мързелив, а когато малко живнеш, излезеш извън бг и с честен труд спечелиш някой лев започва завистта. Явно, че съдбата си я заслужаваме. Левски, Капитан Петко войвода, от кого са предадени- от българи...След време/години един българин няма да остане ... Всеки е срещу всеки. Дано по-бързо минат тия пусти избори. Национализмът независимо от коя страна е нещо страшно. Българинът беше толерантен народ при друго време. Приемаше на работа и мюсюлмани,родопчани, а сега безработицата ни смаза буквално... ???

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен17/7/15 06:03

    Добре де, какво толкова се вълнувате за храната? Никой не е казал, че ще бъде само хелял или някой ще е принуден да се храни само с нея. Все пак всеки трябва да има право на избор.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен17/7/15 06:46

    Какво друго да измислят "депутатите" на ДПС да делят още повече още от ранна детска възраст - давайте от яслите, за градината е късно, После да не ревне електоратът - защо сметките ни са по-големи от тези на християнчетата? А колко допълнителна работа ще се отвори на готвачката и ще и се плати ли извънреден труд?

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен17/7/15 07:24

    тъпи и нахални до безобразие!!!!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен17/7/15 07:45

    Анонимен16/7/15 22:09 ako nie bqhme v turcia vie balgarite kakvo shte pravite ste umrete ot glad s 300 lv zaplata. Turcite pravqt dalavera siz de artiklarimizi yiyorsunuz

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен17/7/15 07:47

    В Сура 103 от Свещения Коран ясно е казано, че децата до 16 годишна възраст нямат отговорности пред Пророка Мохамед! Следователно, няма никакво значение каква храна ядат... Очевидно, родителите, които искат "хелял" храна за децата си са непросветени в Исляма и житейски-невежи! Търсят евтина популярност... Дано ДПС не се подведат по простотията им...

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен17/7/15 09:05

    Eх мамалигари, всичките плющят свинско!
    Моето дете в детската градина искам само свинско да яде!!!!!

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен17/7/15 09:18

    А ХРАНАТА НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е ТЕЛЕШКО АГНЕШКО СВИНСКО ПИЛЕШКО ......ДАЛИ СЕ ПРЕДЛАГАТ СПОРЕД ХРИСТИЯНСКИТЕ ТРАДИЦИИ (ЖИВОТНИТЕ ДАЛИ СА ЗАКЛАНИ СПОРЕД ХРИСТИЯНСКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ ТАКА КАКТО ПОВЕЛЯВА БИБЛИЯТА И В ИМЕТО НА КОЙ БОГ ?????) .КОИ ФИРМИ ЗАРЕЖДАТ СТОЛОВЕТЕ ???????? А АХМАКА ОТ 16/07/23:24 ЩЕ ПОПИТАМ ДАЛИ КУЧЕШКОТО Е ТРАДИЦИОННО МЕСО ЗА ЕВРОПА ПЪК И ЗА ТУРЦИЯ ТА ДА СЕ ПРЕДЛАГА В МАГАЗИНИТЕ.АМСАЛАК КОГАТО КОРЕЙЦИТЕ ВИЕТНАМЦИТЕ И ИНДИАНЦИТЕ И КАЗАХСТАНЦИТЕ /ОТ КОИТО ВИЕ ВЗИМАТЕ ЕЗИКА И ПИСМЕНАТА РЕФОРМА ТА ЗАТОВА СТЕ БЛИЗКИ И КЮПЕКА МОЖЕ ДА ГО ПРЕПОЗНАЕТЕ КАТО ТРАДИЦИОННО МЕСО ЗА ТРАПЕЗАТА НА ТЮРКСКИТЕ ПЛЕМЕНА КЪМ КОИТО ВИЕ САМО ГОВОРИМО СЛЕД 1924 ГОД СЕ ПРИСЛАМЧВАТЕ ИЛИ СПОРЕД РЕДЖЕП ЕРДОГАН КОЙТО КАЗА ЧЕ СТЕ ОТКРИЛИ АМЕРИКА И ЗАЕДНО С ПУЙКИТЕ СТЕ ВНЕСЛИ И ТРАДИЦИЯТА ДА СЕ КОНСУМИРА КУЧЕШКОТО/ МОЖЕ ДА ЯДЕШ ЧОДЖУМ И КУЧЕШКАТА ТЕНИА ТАКА КАКТО ЯДАТ ЧЕРВИ В КИТАЙ ДА ТИ Е СЛАДКО АМСАЛАК от 23:24.СПОРЕД ВЕГЕТАРИАНЦИТЕ ПРЕДЛАГАНЕТО НЕ САМО НА МЕСО НО И НА ЖИВОТИНСКИ ПРОДУКТИ Е НАКЪРНЕНИЕ НА ТЕХНИТЕ ПРАВА ТОГАВА КАКВО ДА ПРАВИМ ГОСПОДИН КМЕТЕ ТИ ЛИ ЩЕ МИ БЕРЕШ ЛАПАД КОПРИВА И ЛОЗОВИ ЛИСТА ЗА ПОСТНА САРМА АААА АХМАЦИ????????????? НИКОЙ НЕ ВИ ЗАДЪЛЖАВА ДА ЯДЕТЕ СВИНСКО . ВИЕ САМИ ПРЕКАЛЯВАТЕ С КЕБАПЧЕТА КЮФТЕТА И АЛКОХОЛ.ЗНАЧИ МОЖЕ ДА ПЛЮЩИШ ЖЕНА СИ ПО ВРЕМЕ НА ПОСТИ ДА ПЛЮЩИШ ПО 4-5 БИРИ С МАСТИКА И РАКИЯ И ДА ИСКАШ ГРЕХОВЕТЕ ТИ ДА ГИ ИЗПЛАЩА ДЕТЕТО НА КОЕТО НАЛАГАШ НЯКАКВИ НОРМИ????????ЗАЩО БРЕ ХАЙВАНИНО ЗАЩО????

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен17/7/15 09:32

    Няма какво да ги питат! Те ли ще налагат правилата? На когото не му харесва, да не води децата си на градина. Това е България, щом живеят тук, ще живеят по правилата на държавата. Ако нашите деца не ядат телешко? Подписка ли е необходима пак за да спрат телешкото в градината? Не са доволни, а основно техните деца са по детските градини. Да си направят мюсюлманска детска градина и там да си им готвят според религията.

    ОтговорИзтриване
  25. Реджеб17/7/15 09:45

    Който , свинско не яде ,няма да му порасте

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен17/7/15 10:01

    Поредната провокация и простотия от страна на ДПС....това ли са важните проблеми на държавата...храната от свинско месо в детските градини..утре да не поискат задължително и бурки за момичета в училищата и детските градини...

    ОтговорИзтриване
  27. Джабраил17/7/15 10:10

    След свещения Коран , Реджеб е най-прав! Всички деца до 16 годишна възраст могат да ядат всичко което им харесва! А тъпите им и лицемерни родители да се посъветват с някой КАТИБ! / учен мюсулманин/! И другаде стана дума, че храната и нейните вкусови качества не може да е по-голяма от Пророка Мохамед!

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен17/7/15 10:24

    ...абе стига стези коментари Тук е България идете в Турция е заради такива като вас няма напредък глупав народ глупава държава .......Абе тъпунгери изобщо месо не трябва да се дава в детските градини ......

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен17/7/15 10:28

    То пък едно свинско в градинитее, само с ориз и картофи ги хранят.Само си търсят как да си наложат...

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен17/7/15 10:41

    Всичко това е поредното внасяне на религиозен конфликт между християни и мюсулмани от страна на ДПС, партията която УЖ най-много претендира за етнически и религиозен мир.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен17/7/15 10:52

    Скъпи братя и сестри аз съм мюслюманин и аз и моето семейство ядем свенско а за въпросното хелял храна ДПС незнаят какво означава питайтеги да ли ядат хелял тяхнотое харам хелял означава с честен труд да печелиш а не да крадеш

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен17/7/15 10:53

    МАЙ Е ДОШЛО ВРЕМЕТО В КОЕТО ЩЕ СЕ ОБЪРНА КЪМ ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА, ДА ВИ ПОИСКАТ ОБЯСНЕНИЕ,КАК И НА КАКЪВ ПРИНЦИП ПУСКАТЕ КОМЕНТАРИТЕ?! ЗА ЕДНИ МОЖЕ, ЗА ДРУГИ НЕ. СЪЩО И ОТ КМЕТА ЩЕ ИСКАМЕ ОБЯСНЕНИЕ! ПРОДАЖНИЦИ, ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ!

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен17/7/15 10:59

    П.П. ЩЕ ТРЯБВА ДА ЗАКРИЯТ ПРОДАЖНАТА ВИ РЕДАКЦИЯ! НЕЩАСТНИЦИ, БЪЛГАРИ ПРОДАЛИ СИ ГЛАДНИТЕ ЗАДНИЦИ НА ДПС! ДОЛУ, ДОЛУ! ВЪН! САМО И ЕДИНСТВЕНО СМЪРТ ЗА ВАС! 3-ТИ МАРТ НЕ ГО ОТБЕЛЯЗВАТЕ ТОЛКОВА, НЕ ПИШЕТЕ ПО 4-5 СТАТИИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ! ЗА ЛЕШОЯДИТЕ ОТДЕЛЯТЕ МНОГО ПОВЕЧЕ. ГОДПОДАРИ НА ЕФИРА ЩЕ СЕ СВЪРЖАТ С ВАС!

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен17/7/15 11:12

    САМО ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА ЩЕ ОПРАВЯТ ПОЛОЖЕНИЕТО. ДА ВИ ПОТЪРСЯТ СМЕТКА НА ВАС ОТ РЕДАКЦИЯТА, КОЯ ПАРТИЯ ВИ ПЛАЩА ЗАПЛАТИТЕ И ЗАЩО НЕ ПУСКАТЕ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ?! ПУСКАТЕ КОМЕНТАРИ НА ТУРСКИ ЕЗИК,НО НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ЗНАЕ ТАКЪВ! МНОГО КОМЕНТАРИ НА БЪЛГАРСКИ НЕ ПУСКАТЕ, ТОЕА Е ДИСКРИМИНАЦИЯ!!!! ЩЕ ПОТЪРСИМ ОТГОВОР ЛИЧНО ОТ РЕДАКЦИЯТА!!!! ПАК НЕ МИ ПУСКАЙ КОМЕНТАРИТЕ, НЯМА ПРОБЛЕМ!

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен17/7/15 11:32

    Dobar komentar na 09:18 ! Nqkoi turchin neka otgovori

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен17/7/15 12:38

    ko stanaha komentArite ve

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен17/7/15 13:03

    Ot komentarite razbrah che balgarina ne uvajava religiyata na drugite ,gospoda balgari vie ne ste nikakvi da vzemate otnoshenie da zaduljavate kvo da yadem i kvo ne ,vas komunizma vi napravi nevernici no nie si pazim religiyata zatova yajte si ku4eta ili svinsko no nas shte ni ostavite na mira i ne mi govorete che ste tolerantni ,ne vie ne ste tolerantni tova go pokazvate s deystviyata si i komentarite s zloba deto pishete tuk ,butun musluman aleminin ramazan bayrami kutlu olsun amin.

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен17/7/15 13:31

    право на избор в ресторанта

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен17/7/15 13:33

    редакцията да спре да публикува коментари на чужди езици само на български и то на кирилица, и все пак честит празник на тези които празнуват

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен17/7/15 13:39

    Поръчайте ядене от Заабит от Черночене. Такива лайна никъде няма. Вчерашно ядене се дава на следващия ден със добавки като царевица или орис да изглежда като ново ядене. Понеделник яде фирма №1, вторник недоизядено яде фирма №2. Сряда фирма №1 яде каквото остана от детски градини и училища + малко салатка отгоре.

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен17/7/15 13:43

    Ако няма и свинско ще умрат от глад децата. Тогава ходете ги защитавайте

    ОтговорИзтриване
  42. ТУРКОПУЛИ17/7/15 15:11

    АХ ИДИОТ от 13:03 значи вие по времето на комунизма сте се ползвали с ПРИВИЛЕГИИ С КОМУНИСТИТЕ 1 КОМУНИСТИ БЯХТЕ А СЕГА СЕ ПИШЕТЕ ЗА РЕПРЕСИРАНИ .НАПРОТИВ МРЪСНИЦИ- БЯХТЕ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ГЪЗОБЛИЗЦИ И ДОНОСНИЦИ БГ НАРОД БЕ ГОНЕН И С ПОВЕЧЕ ЗАБРАНИ ОТ ВАС.А ЧЕ СИ МАЛОУМЕН И ТАП СИ ЛИЧИ ЗНАМ ЧЕ ЧЕТЕШ ТРУДНО НО НАПИСАНОТО НА РЕКЛАМАТА НА ШАНЕЛ И МУСАН Е НАПИСАНО БАВНО МАЛОУМНИК ХЕЛАЛ ИМА ЛИ ИМА???????? КОЙ ВИ ЗАБРАНИАВА ДА ЯДЕТЕ ТЕЛЕШКО КОГАТО МАГАЗИНИТЕ МАГАЗИНИТЕ СА ПАЛНИ С ТЕЛЕШКО ??????? БГ СТАНДАРТ Е 100% КАИМА ТЕЛЕШКА 100% СВИНСКА И СМЕС 40-60 ТИ ТАПО СВИНЕ ЗАЩО ВЗЕМАШН ОТ СВИНСКОТО АХ ГИДИ ДОМУС КАРАГЙОЗ АБЕ МАЛОУМНИЦИ. Честит празник И НЕ ПРЕКАЛЯВАИТЕ С КЮФТЕТАТА И КЕБАПЧЕТАТА ВСЕ ПАК Е РАМАЗАН БАЙРЯМ.

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен17/7/15 16:12

    На Рамазан Байрам най-много се яде свинско! Като кюфтета, като кебапчета та даже и ачък... свински пържоли! Драги приятели мюсулмани, не се правете на по-големи от Пророк Мохамед! Яжте всичко, което ви харесва... и да не ви пука! А лицемерните мохамедани Джабраил ще отведе директно в катрана... Яжте и си гледайте кефа! Честит празник!

    ОтговорИзтриване
  44. здравко сербезов17/7/15 16:13

    Това че не искат да ядат свинско си е тяхно право.
    НОООО.
    Едно е да не се яде свинско друго е ХАЛАЛ/ХЕЛАЛ храна.
    Ако проблем свинското, готви се една тава плюс. няма да има повече от десетина койта да искат Без свинско.
    Ако е до Халал то и това овче и друго е неприемливо. Животните трябва да колят с молитва, трябва да готвят в отделна кухня и много други неща има.
    Едно е правото.
    Другото е че всичко това ще води до Разидинение и на Детския манталитет.
    Нещо ми вдъхва на ИНТРИГА.
    Ние сме Турци Мюсюлмани, До сега се опитваха да ни делят Политиците.
    А сега някой много по силни.
    Много нагли.
    Искат да се дели.
    Целта не е храната.
    ЦЕЛТА Е ОТ ХРАНАТА ДО СЪЗДАВАНЕТО НА РОБОТИ ТЕРОРИСТИ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/7/15 18:38

      зравко по голям терорист от теб имали ...хората искат да си визпитават децата по зравословно. ..ти нали правеше салами във брюксел и знаеш със какви боклуци я пълнят и много добре знаеш гмо свинското ...

      Изтриване
    2. здравко сербезов17/7/15 21:25

      Прав си Анонимен.
      Терорист съм за някой.
      Така си беше пращахме в БГ хиляди тонове месо.
      Това месо което се връщаше от Френските митници с етикет НЕ Е ГОДНО И ЗА ЖИВОТИНСКА ХРАНА / КОТКИ И КУЧЕТА/. Продавахме на големи БГ месопреработватели.
      Проблемът не е в нас.
      Проблемът е в БГ лидерите, те ограбват народа.
      народът може да купи едвам това месо.
      ...
      Колкото за хората Нека хранят с това което искат Дечицата си.
      НОООООО.
      Да не стават играчка на Октопода наречено дпс ЕООД.
      И този път ако лапне куката на Сава-Павел Бирлик то и АЛЛАХ няма да помогне на сънародниците ми Турци.

      Изтриване
    3. Анонимен17/7/15 22:57

      Zafer aga...allah razi olsun sende dogrulari soyledin diye...cukovo senle gurur duyuyor...oka

      Изтриване
    4. zafer erturk-zdravko serbezov18/7/15 10:07

      Tesekurler.
      Sizdende YUCE ALLAH razi olsun.
      Bende Tokmaklideremizin Komsularinla, tasinla, topranla Gurur duyyorumm.

      Изтриване
  45. Анонимен17/7/15 19:27

    Като гледам по скарите на пазара , мюсюлманите ядат масово свинско месо! Е няма такова лицемерие , ката вашето! Ами ако утре арменците,евреите и т. н. искат храна , характерна за техния етнос ,какво правим господин кмете ?

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен17/7/15 20:52

    13:03
    Българите са толерантни, но не са глупави.Знам, че това дразни някои особи, но това не означава, че трябва да допуснем да ни разделят насила, независимо за какво се отнася. Не разбирам за какво е този спор, не знам да има закон, който да задължава употребата на свинско месо. Всеки е свободен да избира сам дали да яде свинско или не.

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен17/7/15 20:59

    Спрете се, бе хора! Нима онези политици там "горе"са ви по - мили от вашите приятели и съседи? Нима когато живеем, работим, празнуваме и се мъчим заедно е лошо? Не се ли усещате, че ви използват, за да постигнат ниските си цели? Аз отказвам да участвам в подобен спор, защото не искам да бъда употребен!

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен17/7/15 21:06

    KOY KAKVOTO SI ISKA TOVA STE YADE. DPS-TO NE MOJE DA RAZPOREJDA.

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен17/7/15 21:25

    .............махнете и тоалетната хартия !!!

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен18/7/15 05:10

    В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!
    Кълна се в следобеда -;
    човекът е в загуба,
    освен онези, които вярват и вършат праведни дела, и взаимно се наставляват за истината, и взаимно се наставляват за търпението.

    ОтговорИзтриване
  51. Анонимен18/7/15 05:14

    До 07.47, който твърди "В Сура 103 от Свещения Коран ясно е казано, че децата до 16 годишна възраст нямат отговорности пред Пророка Мохамед!" и всички мюсюлмани, които никога не са отваряли Свещения Коран, цитирам сура 103:"В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!Кълна се в следобеда -;човекът е в загуба,освен онези, които вярват и вършат праведни дела, и взаимно се наставляват за истината, и взаимно се наставляват за търпението."

    ОтговорИзтриване
  52. Анонимен18/7/15 07:26

    До колкото разбирам, никой от ДПС не е наложил на никого какво точно да яде! Така че...празнувайте си празника спокойно!

    ОтговорИзтриване
  53. Анонимен18/7/15 09:58

    това е само манипулация, моето мнение да да бъде телешко за децата защото е по полезно от свинското месо. Всяко правителство гледа да му излезе най-евтино храната на децата която консумират в детските градини. ТЕЛЕШКО КГ.ЦЕНАТА Е 12ЛВ, А НА СВИНСКОТО ОКОЛО 7ЛВ

    ОтговорИзтриване
  54. ЧАНКО СЪРБЕЗОВ18/7/15 16:22

    НАЙ-ДОБРАТА "ХЕЛАЛ" ХРАНА, Е ОТ СВИНСКО ПРАСЕ !!! ХАХАХАХАХА !!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  55. Анонимен18/7/15 18:16

    Любо кюфтето : ПРИ МЕН Е НАЙ - ПРЯСНО СВИНСКОТО МЕСО!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.