Най-известният кравар в страната ще лежи 2 години и 6 месеца в затвора заради измама с евросредства. Айдън Ю. ще трябва да стегне багажа за пандиза ако в следващите четири години отново престъпи закона. Окръжният съд в Кърджали даде условна присъда на жалбоподател №1 заради подадени неверни данни в общо заявление за подпомагане на земеделските производители. Той е заявил площи, които не ползва, не са негова собственост и не се ползват по силата на сключен договор за наем или аренда, намиращи се в землищата на Кърджали и селата Кьосево, Петлино и Резбарци. От земеделските земи с площ 31.28 хектара той е получил средства в размер на 4 575 лева и три стотинки от фондовете на Европейския съюз.
Както вече 24rodopi първи писа, Айдън Ю. кандидатствал за субсидии в Разплащателната агенция към фонд „Земеделие" със земите на около 80 собственици от Кърджали, без те дори да подозират, че мъжът е присвоил имотите им. Измамата лъснала през пролетта на м.г., когато 38 собственици на имоти край Петлино са привикани да дават обяснения в Икономическа полиция. Те трябвало да предоставят и нотариални актове за имотите си, с които Айдън Ю. щял да получи евросредства. Оказва се, че с нито един от тях не е сключен дори и договор за отдаване под наем.
„Останахме втрещени когато ни потърсиха от Икономическа полиция. Оказа се, че лицето Айдън Юсеин разполага с 12 декара земи на мои роднини и ги декларира за получаване на финансиране. По-късно разбрахме, че не сме само ние, а общо 38 собственици. Малко след това, същият ме потърси в жилището ми. Позвъни на вратата и ме пита „Давате ли земите си под наем?". Не знам дори как е открил къде живея. Питам го как така присвоява чужди земи, а той отговаря: „Аз, не ги разбирам тези работи". Значи не разбира, а знае как да подготви всички документи за кандидатстване. Кой и как му е позволил да се докопа до скиците с имоти? Зад този неграмотен човек явно стои някой друг. По веригата най-вероятно има и техен човек в службата по „Земеделие", разказа тогава за 24rodopi един от собствениците на имоти, които се оказват в „ръцете" на краваря.
Айдън Ю. се превърна в жалбоподател №1 на държавата, след като заведе 43 дела срещу различни институции през периода 2013-2014 година.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/7/15 09:44

    А бе, тоя тъпанар няма ли кой да го хване и да го нарита едно хубаво!?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/7/15 13:41

    Пуснете снимка да не пострадат невини :-))

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/7/15 16:27

    JENITE SOCIALISKI SHTE MU POMOGNAT

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/7/15 16:39

    Toq trqbva da razbere che se spazvat zakonite, posle idvat negovite izmisleni prava

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.