6-годишно дете в кома е транспортирала кърджалийска линейка, която блъсна жена на пешеходна пътека в центъра на Пловдив днес на обед. То е трябвало да бъде прието по спешност в Хирургията на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Пострадало е тази сутрин при битов инцидент, имало черепно-мозъчна травма.
Ударената от линейката жена, която е с множество травми, е на 50 години.
Както вече 24rodopi.com писа, специализираният автомобил на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали бил с включени звукова и светлинна сигнализации.
При идването на "Спешна помощ", пострадалата жена е била в съзнание, установени са фрактури на таза, на крак и травма в гръдната област. Тя е откарана в Спешния център, откъдето ще бъде настанена за лечение.
Полицията е разрешила на кърджалийската линейка да продължи пътя си до болницата, за да закара болното дете, а после да се върне. Майката на детето, чийто живот е в опасност, била в линейката. "Жената плачеше и се молете да позволят линейката да продължи до "Хирургиите" на "Пещерско шосе", разказаха свидетели.
По думите на шофьора на линейката Росен  Божинов, той в последния момент е видял пресичащата жена. Пред линейката е имало автобус на градския транспорт, който направил път на специалния автомобил, но точно в този момент жената започнала да пресича на пешеходната пътека. При падането тя си удари главата в бордюра, твърди водачът на специализирания автомобил.
„В този участък винаги стават задръствания, а сега има затворена странична улица и отново имаше много чакащи коли, за да тръгват по булевард „Руски". Линейката навлезе в насрещното, жената явно не я видя и продължи по „зебрата"-та и бе блъсната", разказа пред 24rodopi.com очевидец на инцидента (още от разказа на очевидеца и снимки – четете тук).
24rodopi.com
Бележка на редакцията: Въздържаме се от публикуване на снимките на блъснатата жена, които могат да повлияят негативно върху нервната система на част от читателите ни 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/8/15 14:39

    ДОБРЕ ДЕ ДА РЕЧЕМ ЧЕ ЖЕНАТА НЕ Е ВИДЯЛА ЛИНЕЙКАТА АМА И ЗВУКОВИЯТ СИГНАЛ ЛИ НЕ Е ЧУЛА БЕ ДЖАНЪМ .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/8/15 14:52

    Дано и детето, и жената оцелеят.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/8/15 15:12

    Az puk se zachudih kakvo e stanalo s detenceto, za da e v koma? Dano se opravyat i dvamata!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/8/15 16:01

    сигурно пaк лекaрски грешки взимaт със рюшвети дипломи и незнaят кaк ше лекувaт нaвсякъде рaботят тюркиний нa нaпример сестри те лaборaнките aптекaрките немогaт дa говорят прaвилно. Бългaрски коймуе дaл дипломи незнaм нa тиях

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Накарай някой, който разбира от словоред и правопис да ти изброи грешките МАЛОУМНО КРЕТЕНОВИДНО ВЕКОТЕЛО

      Изтриване
  5. Анонимен6/8/15 16:06

    Да ме прости жената, но за детето повече се притеснявам.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/8/15 16:49

    до 16:01 първо си оправи правописа тогава коментирай как и как си е взел дипломата.........

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/8/15 16:50

    до 16:01 ти начално образование имаш ли?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/8/15 17:03

    Какъв е проблема ,че говорят турски не разбрах.А вие пишете с правописни грешки понеже много добре владеете български,нали?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/8/15 18:26

    Малоумнико,няма да слагаш всички аптекарки в кюпа!И си оправи правописа,КРЕТЕН!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/8/15 18:48

    може би трябва да се изясни най-накрая, че проблема не е в това, че някой говори турски, когато в български институции хора работещи там и получаващи заплата от българската държава не използват или не владеят официалния език - това е обида към държавата която ги храни

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/8/15 19:30

    Няма проблем, че говорят турски, проблемът е че не могат да говорят български.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/8/15 19:36

    Едно не мога да разбера, щом явно модератора е пуснал комента, значи са горе-долу на една глава.
    Друго обяснение нямам.

    ОтговорИзтриване
  13. Аптикадир6/8/15 19:48

    19:30 Яж ПАЛАМАРКАТА на АМЕТ Доган !

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен6/8/15 20:40

    Стига с това българско и турско под всяка статия, едно дете е в кома , а вие глупости говорите

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен6/8/15 21:55

    До 19:48 Явно си му я пробвал, щом го препоръчваш и на други.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен6/8/15 22:05

    16;01
    Ashkolsun ti govorish perfektno balgarski,siguren sum che i turskiya ti e sashtiya

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен6/8/15 23:19

    Альоо не обиждайте бащата на Родопите, че дявол ще ви вземе.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен7/8/15 03:13

    ami vie Deto Znaete po dobre Ezika sto nestanete APTEKARI ili Sestri da go turya v buzukati GOTVEREN......

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен7/8/15 13:58

    03:13
    малоумник...
    не ставаме, защото не сме от дпс...имаме дипломи, но нямаме хора от вашите...и затова нашите работят на запад...пошегувах се, но ...
    сега сериозно...не всички турци са лош ма`ериал. вчера говорихме с едно младо булче с две дечица-едното на две годинки/момченче/, а другото на 8 годинки/момиченце/...дошли са за един месец на гости, на почивка в булгаристан. от една година жената и дечицата отидоха да живеят в Германия при таткото. страхотно туркинче-добра,възпитана и пр. Знаете ли, какво ми каза тя: бг не виждам, как ще се оправи. зам.областният, някой си ?...турско име ми спомена/шушукали...купил на безценица земя и сега на парчета я продава... знаете на какви цени сега !? в Германия водата- след като измиеш ми казва съдовете и по чиниите остават петна,/в къщи, в бг държеше изрядно да им е чисто, а аз харесвам такива хора.../ хубавата храна е скъпа, а останалата блудкава...бг е хубава държава-реки,планини,море, НО...МНОГО СЕ КРАДЕ...И аз го потвърждавам. Богатите стават по богати, а бедните по-бедни. .....Така, че няма значение дали си турчин, българин, мохамеданин...всичко зависи от човека. все пак живеем заедно и е хубаво да се уважаваме. За това младо булче, само на 30-31 г.,как да си изкривим душата. Всичко харесват семейството й, родителите й...Възпитан народ има от всички ....Айде Мир у дома! Мир по света! Това е цитат от един ваш брат от Турция,журналист !!!!!! Не всички, които са навън могат да свикнат с климата, водата, храната, но седят от зор, защото вие знаете, как стоят нещата в бг. Тя си гледаше в бг сама децата. Казано от нея: Тук като стана сутрин се чувствам добре, работоспособна бях, а там ставам в 10 часа и се чувствам уморена...Защо ли, отговор нямам...някой, ако знае нека ни отговори !

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен7/8/15 16:28

    alo mnogoznaeshtiyat day ime koy e t ozi zam ,oblasten kupil tolkova zemiya ,da znaem i nie,

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен7/8/15 17:02

    Аллоо журналистчетата,
    много са дошли през лятото в родният си край от чужбина...
    има материал за писане ...

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен8/8/15 11:53

    Дано не са си заминали за Германия. Ще попитам познатата ми, как се казва зам.областният управител и ще ви пиша, но днес имам твърде много работа за вършене и няма да мога да я видя...Обещавам Ви !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.