Роми са превзели бившето спортно училище в Кърджали, а входът на изоставената сграда е превърнат в тоалетна, алармираха живеещи и работещи на ул."Републиканска" в областния център.
„Търпим кошмар всеки ден. Свидетели сме на скандали, крясъци и какво ли не. Входът на училището, който е на броени метри от централната улица, е превърнат в тоалетна. Не можем да опишем на какво вони. Многократно се обръщахме на тел.112, отникъде не се взеха никакви мерки. Къде са институциите? Докога ще търпим този ад? Не е възможно да се отвори прозорец от крясъците и писъците на една от жените", заявиха за 24rodopi потърпевши от случващото се в бившето училище, което се намира на търговската улица в Кърджали.
Ще припомним, че в края на юли т.г., бездомна старица се настани в затвореното от години спортно училище на пазара в Кърджали. Възрастната жена, която се представя като Зинка, е струпала стари дюшеци и юргани пред входа на сградата, а около нея се събират няколко бездомни кучета. Старицата се препитава с просия.
Както вече 24rodopi.com писа, 85-годишната Зинка живее на улицата от около 15 години, когато оставала вдовица, а девер й продал наследствената къща. От социалната служба в Кърджали казаха, че са предложили социална услуга на Зинка, но тя отказала.
Заживяла на улицата със сина си Михаил, разчитали само на 100 лева пенсия и подаяния.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/9/15 16:53

    Искахте демокрация - На ви демокрация. Тази жена никой не може да я вкара насила в психиатрията.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/9/15 17:06

    Не закачайте гласоподавателите,идват избори,а гласоподавателя е лицето на България.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/9/15 17:07

    КВИ РОМИ, КВО КРЯСЪЦИ. ТОВА Е СНЕЖИНКАТА И МАЙКА МУ. ДА , ОКОЛО ТЯХ СЕ Е ОБРАЗУВАЛО СМЕТИЩЕ И МИРИШЕ УЖАСНО. КОГАТО Я ЗАРЕЖЕ ДА ОТИДЕ ДА ПИЕ, СТАРИЦАТА ЗАПОЧВА ДА ВИКА, ЗАЩОТО Е СЛЯПА. ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ СЕ ИЗРЕДИХА ПО ПРОБЛЕМА, НО НИКОЙ НЕ МОЖЕ, А И НЕ ИСКА НАСИЛА ДА ПРИНУДИ ТЕЗИ ДВАМАТА ДА ВЛЕЗАТ В ЛУДНИЦАТА. ТЕ ПРОСТО СА СВИКНАЛИ ДА ЖИВЕЯТ НА УЛИЦАТА И НЕ ИСКАТ ДА СИ ПРОМЕНЯТ НАВИЦИТЕ

    ОтговорИзтриване
  4. Аптикадир30/9/15 17:33

    Такива сме си ние, няма само вие в фанари зад храстите и хоп в водата я!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/9/15 19:23

    ...във фанари, във водата !!!!!!!!!!! неграмотниКОооо

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/9/15 19:27

    Центъра на града е това да се вземат мерки и най -накрая да я оправят тази сграда и да се използва това централно място.Нали МОЛ щяха да правят там
    ?

    ОтговорИзтриване
  7. Само косъм да падне от главата им утре ще се видим в Европейския съд по правата на човека в Стразбург !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/9/15 20:37

    A JENITE SOCIALISKI KADESA ZASHTO NISHTO NESE 4UVA ZA TIAH

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/9/15 20:47

    Цялата държава е една тоалетна,катун.....да живеее Еврогейските цености на политиците които докараха народа до това мизерно положение.......

    ОтговорИзтриване
  10. баба яга30/9/15 22:16

    Страната, в която да си нормален човек е опасно!
    България потъва в простотия, идиотия, селяния и мърльотия!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен30/9/15 23:34

    Срам и позор за нас-кърджалийци!Да допуснем тази светиня да се превърне в сметище-/не сме народ.а мърша.../

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен1/10/15 10:58

    Жената явно чака да се отвори училището и да учи ,за това спи и пред вратата да е първа,а вие я критикувате ,
    Мишо явно иска да е в първи клас,не му се сърдете иска да завърши 10 клас и да си вземе шофьорска книжка и да ходи на Фанари да сере в морето

    ОтговорИзтриване
  13. баба Зюмбюла1/10/15 12:26

    17:07
    има нещо вярно. има хора, които им е хубаво да живеят по тоя начин. трябва да се работи. земята пустее. ама за това се иска мотика, а не всеки може да държи мотика т.е. земеделието също е занаят. свикнахме на лесното при бай Тошо и сега на много хора им е трудно да работят на чорбаджиите. а има и такива, които работят, а имат други качества, които аз самата не одобрявам. всичко много е сбъркано в тази наша родина. работарите не са одобрявани, защото знае ли се какъв кусур им намират, а в бг се одобряват най-вече хората с връзки. ами много ясно тези, които по цял ден стоят на стол, как да не ги одобриш. отпочинали, не изнервени, всичко е ок при тях ...те нямат лоши качества, по цял ден коментират политиката..., и аз да съм управител на фирма бих одобрила хора, които нищо не вършат, който е на власт с тях са и те хахаха някой работодател не е лошо да се замисли по въпроса за тези горе на снимката и да ги прибере при тях си... ще лежат по цял ден и нощ, ще им дава заплатата, а те ще имат какво да ядат. много са готованковците като тези на снимката, а нека работливите хора и то най-вече млади с образование да ходят на запад да работят и си харчат парите в бг, няма смисъл от инвестиции, работни места...хората крадат, защото не могат да си позволят много неща. не ги защитавам, но се краде навсякъде, където съм работила...

    ОтговорИзтриване
  14. Аптикадир1/10/15 12:45

    В българия няма роми! Това са цигани които се наричат турци! Поне не са кати българите, зарт зарт зад храстите и хоп в водата.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен1/10/15 13:31

    там има и проститутки ромки

    ОтговорИзтриване
  16. Куцотакис1/10/15 13:41

    Мишо и Зинке ,чакаме Ви на Фанари

    ОтговорИзтриване
  17. Ружди1/10/15 13:44

    ЗААААААААРТ !

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен1/10/15 15:47

    Недейте така ,в парка има "химически тоалети",като се напълнят с лайна никой не влиза-защо ли?

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен1/10/15 18:38

    E, imate arhitekt, land Schaffen, :)
    zoolog, notarius, sadia ispalnitel, ombusman, zabolekar, biolog, injiner, pop, muftia, kino, theater, humanizi, television, radiu, filozov, historik, arheolok, prufesor, rijisior, uperator, software, hardwere, pari ot venetki, opit v opitnite bul puleta - deistvaite :)

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен2/10/15 14:44

    До
    Другаря Иван Костов !
    ВДИГНИ ГЛАВА, ВИЖ ТОЗИ СВЯТ ДЕ НИ ДОВЕДЕ ТОЯ ГАД. ВОНЯ И ГНЕВ, МЪГЛА И СМРАД - ТОВА Е ДНЕС БЪЛГАРИЯ, БРАТ !
    Костов в затвора, свобода и работа на народа !

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен3/10/15 21:25

    Ромите,които спят там не са единствения проблем!Игрището на това училище,което от години се използва за паркинг,е затрупано от отпадъци и мръсотии-там просто се е заформило сметище,което не се вижда от улицата,но хвърля в ужас хората,които паркират.Хубаво би било да снимате и това.Срамота е !

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен4/10/15 17:32

    Кърджали умря

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен18/2/16 00:49

    Tova e maika kakvo li ne bi storila za deteto si
    A do kolkoto do mirizmata za koqto pishat po vestnika izobshto nqkoi hodil li e pri neq da vidqt za kvo stava vapros??????
    Ili prosto bqha neudobni za nqkoi pomisli li se za malko bogatin tapanari.
    TQ E BABA,MAIKA,SESTRA,RODA,,,,BALGARSKI GRAJDANIN,,,

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.