„Червените" с призив към политическите си опоненти да  подкрепят  инициативата на БСП за референдума


ГЕРБ и народният представител Цвета Караянчева са виновни за това, което се случи на изборите за кмет на Кърджали и за общински съветници, обяви социалист №1 в Източните Родопи Георги Кючуков.
„Това бе поредната кампания без политически аргументи. Повече си говорехме за пакети с ориз, за евтини дърва. Повече си служехме със страха на хората и резултатите  са видни. Днес имаме отново кмет от ДПС с чувствително мнозинство в Общинския съвет. За нас тези резултати бяха предвидими още в деня, в който ПП ГЕРБ отхвърли нашето предложение за обща кандидатура срещу тази на ДПС. За нас още тогава това означаваше, че ние демотивираме една огромна част от жителите на община Кърджали, които не симпатизират на ДПС и изборният резултат го потвърди. 50-процентната избирателна активност дойде най-вече от селата около Кърджали, които де факто предопределиха изборния резултат", заяви пред журналисти областният лидер на БСП Георги Кючуков, който остана трети в кметската надпревара.
В отговор на искането от страна на БСП да бъде издигната обща кандидатура срещу ДПС за кметския вот, Караянчева твърдеше, че това щяло да доведе до пълна мобилизация на електората на Движението, отбеляза Кючуков.
„Нашият риторичен въпрос към нея е: Сега по-малко мобилизиран ли беше вотът за ДПС? Резултатите от този вот показват още, че за да имаме различно управление на Кърджали, градът трябва да бъде отделен от селата като самостоятелна община-инициатива за която ние настояваме. Ако до този момент нашите политически опоненти извън ДПС се притесняваха да се ангажират с подписката за референдум, днес след приключването на изборната кампания, въпросът ни към тях ще бъде, дали те ще ни подкрепят", отбеляза Кючуков.
Той допълни, че необходимият брой подписи за легитимирането на референдума били 200 000 гласа. Те трябвало да се съберат до 1-ви декември. От БСП приканиха политическите сили извън ДПС да подкрепят подписката. Социалистите дори били готови да предоставят необходимите бланки в офиса на ГЕРБ с призив за инициативата. По думите на Кючуков, това било единственият начин Кърджали да има различно управление.
„Агресивната кампания на ГЕРБ в последните дни допринесе съществено за покачване на изборния резултат на ДПС, посочи социалистът, визирайки разпространяването на клипове в интернет и всяването на страх у хората по селата.
„Няма основание да не сме доволни, с оглед на случващото се в страната. С постигнатия резултат сме на пето място сред областните центрове", каза социалистът Милко Багдасаров, визирайки 4-те съветнически места на БСП в Кърджали.
24rodopi.com
Снимка: Георги Кулов
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

35 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/10/15 16:29

    ne sam ot BSP, no podkrepqm kardjali da se otdeli ot selata

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/10/15 16:29

    Виновни сте си точно и само вие. Непрекъснато ги ухажвахте от ДПС и хората ви показа среден пръст. Същото ще се получи и с Герб, ако вървят по вашите стъпки. И те ще бъдат отсвирени. Народа не обича предатели. Сега ставате само за едно каре карти. И за чеп за зеле не ставате вече, хайде у лево....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/10/15 16:45

    г-н Кючуков ,а кой е виновен ,че ДПС е на политическата сцена ,че съществува като партия та нали именно БСП и Луканов създадохте ДПС,а сега съдите и търсите виновник,защо ХАСАН ,а не ГЕОРГИ ,ами точно затова ,защото вашата политическа партия и подари власта много ,ама много отдавна

    ОтговорИзтриване
  4. Аптикадир26/10/15 16:46

    Какво си мислите, че сме забравили как се кланяхте на АМЕТ Доган и стояхте наведени пред него ли, а ?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/10/15 16:47

    Аз съм от ДПС и подкрепям референдума,Кърджали най-накрая да стане квартал на Момчилград!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/10/15 16:48

    PRODULJAVAITE DA SLAGATE KONTRABANDISTI I NARKOMANI KATO NOMER 16 I ISKAITE DA SPECHELITE NESHTO, SHTE SPECHELITE NA KUKOVO LQTO AIDE SEGA ZAEDNO VSICHKITE S NEQ PRODAVAITE CIGARI I ALKOHOL V GURCIQ I SE ZANIMAVAITE S DROGA!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/10/15 16:50

    16.29 часа! Много си зле, човек! Това ли е основното за вас, да сте срещу ДПС? Това ли е позитивното мислене? И смяташ, че ако ги няма ДПС всичко ще е мед и масло? Много си елементарен. Ако всички можещи хора, независимо от партийната им принадлежност работят само в името на хората, тогава ще има истинска и положителна промяна в живота на всеки един от нас. Избрали сме със семейството ми да останем в страната, в която сме родени. Избрали сме и Кърджали, защото освен родно място, то за нас е и свято, красиво, мирно и тихо градче. Тук за разлика от големите градове, могат да се видят деца да играят на улицата или в парка, без страх, че нещо лошо може да се случи с децата им. Пием си кафето и ракията със съседите ни, независимо коя партия харесват, или от кой етнос са. И политиците трябва да са единни, когато става въпрос за добруването на хората. За мен лично няма значение от коя партия е кметът или премиерът. Единственото важно условие е хората да са доволни от случващото се в града и страната. Не гласувах за ГЕРБ защото тази партия не направи нищо за Кърджали цели 8 години. Знам, че щеше да налива средства, ако Илия бе спечелил, но това вече се нарича изнудване и рекет. Няма да се поддадем на такива игрички, ако ще само хляб и сол да ядем! Въпреки нищото, което получаваме от Борисов, ще обичам този град и хората тук! Господин Кючуков, Вие сте разумен човек! Вие и партията Ви трябва да помагате на кмета във всяко едно добро начинание! Ако искате някой ден да се радвате отблизо на внуците си, това е правилното поведение! Всичко заедно можете да промените много неща в страната и Кърджали! Успех на всички през следващите 4 години!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/10/15 17:00

    16;50 - А за голямото крадене какво ще кажеш?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/10/15 17:02

    ДО 16:50. УПРАЖНЕНИЯ, УПРАЖНЕНИЯ, УПРАЖНЕНИЯ, И КАТО НАПРАВИ ЧОВЕК НЯКОИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ ОТ ДЪЛГИТЕ ВИ ПИСАНИЯ - НИЩО НОВО И ЕЛЕМЕНТАРНА ПРОСТОТИЯ ОТ ВАША СТРАНА !

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/10/15 17:03

    ГЕРБ, че не са стока, факт е!
    Ама, Кючюков, вие стигнахте дъното.
    Погледнете си 4-мата съветника, един комунист, един синдикален лидер и вие двамата социалисти. В това си положение е най-добре БСП да не насажда повече напрежение!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/10/15 17:08

    17.02 часа! Първо се научете да пишеше, а не да "крещите" с тези големи букви! Второ, нали не очаквате такива като мен, да се съобразяват с мнението на такива като Вас? Вие на нищо не можете да ме научите, но няма да е лошо да четете не само думите, но и между редовете. Все пак имате претенции някакви...
    Останете си със здраве!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/10/15 17:14

    KANDIDAT KMETA NA GERB OT s, SHIROKO ´POLE ; DIRVATA NE BIYAHA SUHI ZATOVA NE SPECELIHTE

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/10/15 17:19

    16:50
    Стискам ви ръце. Страхотен сте анонимен/а !
    Не гласувах за ГЕРБ, защото тази партия не направи нищо за Кърджали цели 8 години...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен26/10/15 17:32

    17.00 - Нищо не мога да кажа за "голямото крадене", а Вие явно имате наблюдения и факти. На Ваше място веднага щях да сезирам Цацаров, Европейския парламент и премиерите на всички европейски държави и разбира се, Барак Обама. Нито един крадец на народни пари не трябва да е на свобода! Нито един престъпник не трябва да избягва правосъдието! Съвсем сериозно настоявам да сезирате институциите за голямото крадене, щом знаете за такова. В противен слумай, ще сметна, че просто си говорите и цитирате някакви слухове, които между другото, се носят за всеки един кмет в страната, вклч. и за премиера Борисов. За него даже твърдят, че е собственик на няколко милиарда и че прави магистрали и спортни зали именно защото от строителството може да се открадне най-много. Аз, за съжаление, съм редова гражданка на Кърджали, не съм на държавна работа, не съм партиен член, нямам никаква идея кой, как, колко е откраднал. Успех в разкритията за кражбите! Ще Ви стискам палци, дано докажете кои са крадците, за да си понесат наказанията.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен26/10/15 17:36

    А бре Гошооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо! Скрий се.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен26/10/15 17:40

    На калпавите РАКЕТИ пред нас космоса им е тесен. БСП и ГЕРБ, когато имат поредица от поражения, и когато имат НУЛЕВ принос за развитието на града ни следва да направят нещо ДОСТОЙНО. ОСТАВКИ, но това е въпрос на МОРАЛ.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен26/10/15 20:04

    `Гладна кокошка - просо сънува`!!!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен26/10/15 20:46

    Човек трябва да е хептен зле, ама наистина съвсем и налудничаво да е зле, след като, за кой ли, и за пореден път, партията му постоянно да се представя с все по-слаби и затихващи резултати на избори, и в същото време да продължава да си мисли, че целият свят е крив, единствено той, и партията му да са в ред!? Що за тъпотия е това?!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен26/10/15 20:49

    Admina da ti e...m m...a kade mi e komentara ve depersarsko mekere,kolko ti davat kradlivite depesari haymana s haymana

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен26/10/15 21:44

    Няма виновни бе хора! Просто тук винаги се гласува етнически. Каквото и да правите нищо не може да промените.Българите са малцинство в тази област и нямат никакъв шанс. Вижте процентите: ДПС-60% ГЕРБ-27% БСП-9% РБ-3%Други-1% Даже всички да излъчат един кандидат срещу ДПС , пак не се получава! ДПС-60% - Всички останали 40% Населението на града драстично се промени.Навсякъде се строят кооперации, които в последствие се изкупуват от хора от селата.Ако там са живели 2-ма стари пенсионери/българи/ на тяхно място се заселват 52-ма млади турци/след построяване на кооперацията/. Най-вероятно ще се наложи да се изселваме от тук всички кореняци.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/10/15 22:31

      До 21:44 бягай бе гладен простак кой те спира пише ти гербер

      Изтриване
  21. Анонимен26/10/15 23:32

    Багдасаров връщай се начело на партиятаааа!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  22. Няма начин! НЕ трябва, с.Опьлченци, с.Калинка, с.Бели пласт, с.Охлювец и т.н. да ми определят кмет за град Кърджали, при условие, че всичките села си имат кмет! Ние от града защо нямаме право да гласуваме и в селата тогава,а? Това е смотания закон на Милан Миланов(БСП), за по - голяма община, и по този начин щяло да има повече средства в общината..Щяло, ама неще, защото общината е вътре с 15 000 000 МИЛИОНА!

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен27/10/15 02:54

    Кой,вкара,Селата,Б,С,П,,Гиорги,Петров,И,исие,като,си,дигнаха,заплатите,,сьс,по,350,лева,да,знаите,от,стар,местен,Кьрджаля,

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен27/10/15 07:19

    Do 16:47 priyatel kardjali e bil vinagi na Haskovo !

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен27/10/15 07:41

    двамата клоуни и смешници защо се показват пред обществото а не си ходят при техните заблудени пенсионери и няколко учителки

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен27/10/15 08:30

    Кючуков има поне малко достойнство и си подай оставката. Ти ката кандидат-кмет получи по-малко гласове от листата на БСП за общински съветници, което е пълен резил.Багдасаров те използва ката маша и накрая ще си измие ръцете с теб.А за гениалните решения на на стратега Багдо да вкара в листата синдикалистката Караколева да си поеме отговорността лично ной. А Божко Стоянов хубаво ви натри носа на целият кръг Мисъл....

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен27/10/15 09:37

    НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ДА ГОВОРИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН. СТИГА ВЕЧЕ, ВМЕСТО ДА РАЗИГРАВАТЕ РАЗЛИЧНИ СЦЕНАРИИ И ДА СЕ ЧУДИТЕ КАК ДА СЕ ТОПИТЕ СЪБЕРЕТЕ СИ УМА И ПОМИСЛЕТЕ КАК ДА СЕ ВЪРВИ НАПРЕД И ДА СЕ ЖИВЕЕ НОРМАЛНО. ДОСТАТЪЧНО ЗАБОГАТЯХА И ПАРТИИТЕ ВИ И ОТДЕЛНИ ВАШИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ , ХАЙДЕ ВЕЧЕ ДА ПОМИСЛИТЕ И ЗА КЛЕТИЯ НАРОД.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен27/10/15 10:39

    Разберете веднъж за винаги, Кърджали значи ДПС.Тук не вирее друга партия.ГЕРБ мислеха,че ще спечелят в Момчилград,но вижте резултатите и помаците не помагат за да спечелят!!!

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен27/10/15 11:47

    Крайно време е 25 години след прехода да живеете с мераците за етническа победа. Защо непременно кмета на Кърджали или на други градове в региона трябва да бъде българин? Не виждате ли, че турците разполагат с много кадри? Не смятате ли, че несправедливо държат почти всички силови и всякакви държавни структури в региона като МВР, съд, прокуратура, ДАИ, гори, земеделие, БТК, НОИ, НАП и какво ли не? Какво от това че печелят с 60% , означава ли това че освен общината управляват нещо друго?

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен27/10/15 18:49

    БСП един кмет нямат бе
    Цъ,цъ цъ голям резил и падение

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен27/10/15 19:22

    Go6e a Renoto pak li 6te go parkira6 na zabraneno za tova mesto eeeeee kak za teb s tozi primer be brato I kakvo pokritie ima6 za tvoite pretencii ne te li e sram as Sam as BSP kato partiq no ne I za teb kato kmet Sajalqvam

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен27/10/15 19:46

    Изчетох написаното ... Много християни гласуваха за старият нов кмет
    инж. Хасан Азис !
    Успех г-н Азис !

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен28/10/15 10:04

    Следващия път няма да имате и един съветник,защото никога няма да забравим "целувката" с ДПС !!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.