300 хиляди лева са необходими за новите кметства в община Кърджали - 46 на брой, създадени според промените в Изборния кодекс, за да могат да заработят нормално. С тях общия брой на кметствата стават 94.
Това стана ясно по време на първата среща на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис с кметовете на населени места през новия мандат 2015-2019 година. За целта той ще изпрати докладна до министъра на финансите Владислав Горанов, за да може държавата да осигури необходимия ресурс.
„Община Кърджали е общината с най-много кметства в България – 94 на брой, и едно кметско наместничество. Това поставя пред много сериозно изпитание бюджета на общината и общинската администрация, която трябва да създаде необходимите условия за функционирането им. В почти 30 от новосформираните кметства няма помещение подходящо за функциониране на кметство", коментира по време на срещата с кметовете на населени места секретарят на общината Сезгин Бекир.
Както вече 24rodopi.com писа, преди два месеца кметът Хасан Азис предупреди, че в Кърджалийско ще има рекорден брой „кметства на колела". В малко от новосформираните кметства има обществени сгради, на много места ще се наложи кметовете на работят във фургони.  
В срещата участваха още директорите на дирекции в общинската администрация, които запознаха новите и стари кметове с най-належащите задачи, които стоят пред тях.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/11/15 16:40

    Някои спят май :D

    ОтговорИзтриване
  2. здравко сербезов13/11/15 17:33

    Хасан тези нищожни пари за колко време са.
    тото.
    Първо теглене. за 2015 год.
    Второ теглене за 4 години.
    Хасан ага сметнали.
    Ток.
    Вода.
    Телефони.
    Огрев.
    Пътни.
    Абе масрафи дал Бог.
    Всичко това за някакви Никакви селца.
    То реялно погледнато и другите кметства са ненужни.
    Пари няма за.
    МВР.
    Образуванието.
    Здравоопазването.
    Даже и за детските градини.
    .
    зафериус е поздравил политиците с много здраве и сърбеж по майките иммм.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/11/15 20:20

    Vij kak hubavo si rabotiat vkupom v edna zala - taka da si rabotiat vkupom i za napred - v hubavata zala!:-)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/11/15 20:34

    Ха да си дойдем на думата, кой предложи и кой гласува и прие измененията в изборния кодекс, сега да търси средства да плати заплатите на нищоправещите нови кметове пък и други средства ще им трябват, за да отчетат някаква свършена работа. Не ми се мисли колко публични средства за подобни измислени кметове и кметства в страната ще бъдат необходими. Естествено е, че ще се повишават налозите, а за МВР, МНО, култура, здраве, наука спорт също трябват пари.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/11/15 10:09

    Поискай пари от Лютви Местан, защото вашето ДПС най-много настояваше за избора на тези измислени кметове, Хасане!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.