Целта пред завода: Покриваме пазарите в Европа, Северна Америка и Индия с детайли за автомобилостроенето!


Френската компания „Серта", собственик на „Пневматика", е щяла да прекъсне своята дейност до няколко години, ако не бе сливането с американския холдинг „МАТ". Това обяснение са дали от ръководството на кърджалийския завод пред служителите на предприятието след като стана ясна сделката по закупуването на френското дружество, научи 24rodopi.com от отлично осведомени източници.
Преговорите с американския холдинг са се водили в продължение на 10 месеца. „Реално, ако „Серта" не беше отговорила на новите стандарти на световните пазари в съотношение цена-качество-срокове, щеше да прекъсне своята дейност", е била основната причина за парафите от двете страни.
Според ръководството, спасението на компанията е било именно в увеличаване на конкурентоспособността. За целта пък е посочена производствената карта на„МАТ". Холдингът притежава 42 завода в цял свят, част от чиято верига вече става „Пневматика". Компанията борави основно в три направления-механични и хидравлични съединения, основно в автомобилостроенето-спирачни механизми, спирачни дискове, накладки за всякакви видове и марки автомобили, автобуси и камиони; строителна техника и стоки за бита-компресори за въздух, генератори за произвеждане на ток; дребен отрасъл от рода на градински и други уреди, аксесоари за градината, декорации и т.н. Холдингът придобива и завод в Мексико, който произвежда амортисьори за всички марки автомобили, както и заводи в Чехия и Индия за накладки-лидери на пазара, боравещи с всички компании в автомобилостроенето.
Именно тенденцията в бранша-заводът да е в близост до предприятията в производството на автомобили е „задъхвало" „Серта" на световните пазари, смятат от френското ръководство на компанията и е довело до контракта, сключен в Париж на 29 октомври.
Както първи 24rodopi.com писа, американската „МАТ Холдинг" придоби „Серта". Компанията от САЩ е отчела оборот от 1 300 000 000 долара за м.г. В дружеството работят 13 000 души от цял свят. Основна цел пред „Пневматика" пък ще е да подпомага заводите на холдинга. Според ръководството, най-близо до производственото ноу-хау на предприятието е направата на амортисьори за автомобили. Към момента заводът в Кърджали произвежда пневматични цилиндри, като капацитетът за 2014 година достигна 400 000 броя. Новата цел обаче ще бъде заводът да разшири асортимента и покрие търсенето на пазарите в Европа и Северна Америка, както и да отправи взор към Индия, където се очаква до десет години пазарът да увеличи двойно своя обем. Основното изискване на новите собственици е: отлично съотношение цена-качество.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/11/15 09:20

    Ne e chudo.
    Vsichki haresvat bezplatnia trud i bezplatnite prirodni resurci na tarpelivi i krotki robi.:-)

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/11/15 09:35

    Крайчев ще е новия директор ,тези които крадяха железа ,дупе да им е яко

    ОтговорИзтриване
  3. Осман12/11/15 09:44

    Браво на американците, вече са и в Кърджали очаквайте гражданска война !

    ОтговорИзтриване
  4. Крайчев12/11/15 11:31

    Завода е купен от Реджеб от село Лисиците ,но американците са подставено лице

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/11/15 13:46

    Момчета идете в завода за хидравлични цилиндри "Джебел-96" ООД в гр.Джебел, ако искате високи заплати и сигурност, има и осигурен транспорт от Кърджали.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/11/15 18:34

      Хахахахахахаха , ей тва е вече глупост , висока заплата :D 400 лв.

      Изтриване
  6. Анонимен13/11/15 07:50

    Джанапа ще спаси Пневматика!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.