„Използвали са лостове, за да откъртят отливките на витата стълба от бетона. След като през август успяхме да положим основите на минарето, тази седмица майсторите издигнаха и първите два метра, но неизвестни вандали посегнаха на религията. Кой е? Кои са? Надяваме се да получи отговор от полицията", заявиха пред 24rodopi.com от духовното настоятелство в Кирково.
Както вече 24rodopi.com писа, неизвестни вандали са съборили 2-метровия зид на новото минаре в двора на „Гюл джамия" в Кирково в нощта срещу четвъртък.
Наливането на основите на минарето започна на 19 август и по план то трябваше да бъде готово до края на 2015 година. Инициативен комитет обаче се обяви против строителството и събра 304 подписа за „замразяване" на обекта и провеждане на референдум. Местните жители да отговорят дали искат това минаре към молитвения дом, гласи искането на комитета.
Временно строителството спря през септември, но бе подновено в началото на тези седмица.
„Майсторът Беше издигнал 2 метра специална зидария. „Атакистите" са дошли в сряда срещу четвъртък и съборили поставените пластове специални бетонни отливки и тухли", възмущаваха се духовниците.
Днес религиозните водачи в Кирково са се срещнали с юристи, за да решат какво да предприемат.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

64 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/11/15 17:30

    Тука юистите нямат робота. Аллах ще им даде наказанието рано или късно

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/11/15 18:00

    Ей, ходжа Ерол, не заблуждавай обществеността! Първо : никой не посяга на ничия религия, защото в Кирково има джамия и никой никого не е спирал да ходи в не я. Но никой досега не е имал претенции за това дали да има минаре или не и тогава да ходи да се моли в нея. Но твоят/вашият проблем е, че никой не ходи в нея, та сега се опитваш да раздухаш един несъществуващ до скоро проблем.Това го знаете всички, които създадохте тази ситуация.20 години от както съществува тази джамия никой не е имал претенции за минаре, но долен псевдопроповеднико реши , че на непокорните кирковчани трябва да им се натрият носовете. И то как - ами като напълните гушите на такива псевдофанатици/ алчни и омерзени/като Боев, черкезовци, Мутафовци,Аладжовци иможе би не без участието на всевластния Сунай, пардон Асен Палов/ да не се обиждаме на имена. Че току виж това може и да ги засегне, защото са радетеле за ислямска религия, но си носят българските имена, ядат свинско, пия алкохол.... и разбира се , никой от тях не ходи на джамия. Е , това е положението. Но минаре няма да има, защото то не е нужно на никого , освен на тези, които чакат от само парични облаги.СТЯГАЙТЕ СЕ, БРАТЯ БЪЛГАРИ, АКО ИЗОБЩО НЕЩО ТАКОВА СЕ ПОСТРОИ ТО ЩЕ ВДИГНЕМ ЦЪРКВА , ВИСОКА И КРАСИВА - ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ!Затова помислете си, вие продажници - с ваште камъни по вашите глави!А ти, ероле, допитай се тук и там, ще ти е необходимо, защото много грях и негативи събра и ще си получиш заслуженото от " ОТГОРЕ". И не се крий зад " духовниците4- ТАКИВА В кИРКОВО НЯМА,НО ТИ СЕ ИСКА ДА ГИ ИМА, ЗА ДА ТЕ ПОДКРЕПЯТ В ПЪКЛЕНИТЕ ТИ ПЛАНОВЕ. зА СЕГА СИ ГИ НАМЕРИЛ И ТЕ те слушкат и се облизват, чакайки своя пай.Дано всички се задавите стези пари. Амин!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/11/15 19:22

    Дпс имат голяма политика бряяя! Хората им едва смогват двата края, нямат пари за хляб, а те вливат хиляди пари за ракети! Хората нямат нужда от минере, хората не ядът бетон, даите им бъдеще, направете нещо за тези хора!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/11/15 19:24

    Перфектно казано. Браво. Няма да сте сами в стоежа на църквата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/11/15 09:31

      Първо пишеш един коментар после пишеш втори коментар като чели друг го пише и те подкрепя!
      Хи хи хи мислиш си че не се знае за това.Ахмак!

      Изтриване
  5. Анонимен13/11/15 19:47

    .Бай Анонимен 13/11/15 18:00 Не си ти този който има право да определи къде ще има нужда от минаре, ти си гледай твоята си работа не се меши в религиозните дела на комшията си.
    Джамия без минаре е като къща без комин, и за това минаре ще има на каквато и цена де е.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/11/15 20:15

    Искам само да кажа на тези хора които са били пряко включени при събарянето на минарето,, млад или стар няма значение, тези лица жестоко ще бъдат наказани от всевишния Аллах ( господ) никой не е над вярата,, всички в Кирково след време ще се убеди за това, само следете съдбите на тези хора които са пряко включени в събарянето,, даже в Йерусалим няма толкова омраза на исляма,, Вие що за хора сте бе,,, Горе пише; ще направим голяма църква и ще видите вие,, абе човек кой ви казва да не правите църква, ние в България живеем, ако щете 100 етажа църква си постройте няма проблем,, вие много добре знаете че минарето е част от джамията, как не ви е срам бе, какво братя българи сте написали давайте напред, в България не ви ли знаят че сте ПОМАЦИ ами знаят, Нима мислите че ако се противопоставяте строежа на минарето ще ви нарекат Българи, много сте жалки, много,за да се чувстваш от една дадена етност, ти трябва да имаш майка и баща от същата етност,,никой не иска да ви манипулира останете си такива каквито сте си,всички етничества имат чест достойнство и доблест,,но вие какви сте,, на вас ви е срам да кажете че сте ПОМАЦИ,, В София също има джамия с минаре,,Доста време работехме в София , и оттам знаем българите за колко българи ви имат, Отидете и ги питайте и ще се уверите,,Коментара ми не се отнася за всичките братя помаци,,

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/11/15 10:36

      Това не се прави за да ни нарекът българи, ние сме такива, а теб дали те мислят за истински турчин, да ама не

      Изтриване
    2. Анонимен14/11/15 20:12

      Te i tebe nete mislqt za turchin ama kvo da pravim i vish pointeresuvai se koi sa nai starite balgari i shte vidish .

      Изтриване
  7. Анонимен13/11/15 20:19

    ako vandalite biaha navredili na niakoia tsarkva za dva chasa shtiaha da gi nameriat tova e mai rabota na politsai koito sa gerbadjii zatova nikoi da ne se nadiava da gi hvanat

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/11/15 20:32

    Za tezi miusulmani, koito NE ZNAIAT istoriata na Bulgaria.Vsi4ki taka - narecheni pomaci sa si chisti BULGARI,a vie dragi mi miusulmani ne ste turci,a bulgarski misulmani,haide sus zdrave.A i isliama za sujalenie e mnogo agresivna religia, i ot tova si patiat kirkovchani.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/11/15 21:41

      Ако помаците са българи, българите кои са,само помаците ли са били насилствено потурчени , какво история ми говорите бе, коя българска история е убедителна, само лъжи,за500 години османска окупация в България само помаците ли са потурчени,Само в Родопите демек,и ако е бил насилствено потурчване защо още има българи, империята е имал доста време да потурчи и насекомите в тогавашната България ,, през всеки 45 години пишете нова история кой ще ви повярва освен помаци ахмаци,,

      Изтриване
    2. Анонимен13/11/15 23:48

      До 20:32 Прост помак такъв! Като си прост и тъп най-доброто нещо, което ще направиш за обществото е да си държиш устата затворена и езика зад зъбите! Говориш за история, говориш за исляма, че е агресивна религия - ти "умнико", да си чувал за Кръстоносни походи - те сигурно са били помирителни !?!?! И не давай определение за това кои са помаците, кои са българите и кои са турците, че не се знае за 500 г. Турско робство твоите баби кого са срещнали /сети се сам/

      Изтриване
    3. Анонимен14/11/15 20:14

      Govorish za krastosnite pohodi a sashto gi e imalo setili se zaradi osmanskata imperiq nali beshe spokoina ..

      Изтриване
  9. Анонимен13/11/15 20:38

    До 20-15 А пък вие дето се правите на големи турци да не мислиш, че в Турция ви смятат за такива хахахаха моля ви се, никакви турци не сте вие, още по - малко мюсюлмани! Кви мюсюлмани сте вие хахахаха, кво се правите на много религиозни, и сте много нагли и невъзпитани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/11/15 21:25

      Колкото един негър е руснак, толкова и вие сте българи,

      Изтриване
    2. Анонимен13/11/15 21:50

      Хейй анонимен помак слушай,, ти колкото си българин,, и магарето е толкова кон, вашият проблем е много елементарен за разясняване, питайте на обикновения български граждани от български произход, дали сте българи,Обаче не на партиите които ви вземат за маймуни, ние питахме питайте и вие,,,

      Изтриване
    3. Анонимен14/11/15 20:16

      I kato pita kvo ti kazaha turchin si hahaha na vas dps vi kaza che ste turci ne istinskite turci dps se nujdae ot vas zada q ima neq .

      Изтриване
  10. Анонимен13/11/15 20:46

    Spasov da gi hvane vednaga

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/11/15 21:10

    До 20:15 Абе тъп и кух фанатик съборени са 5 реда бетонови отливки ,докато стане минаре ще изтече срока който е точно след 48 дн

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/11/15 22:17

      Религиозни храмове се строят бързо. Да ти напомня за дървената джамия в Подкова която и построена за една вечер. Така че 48 дена много даже. Една сутрин като се събудиш се огледай може да видиш 40 метрово минаре

      Изтриване
  12. Анонимен13/11/15 22:11

    Не гледайте името помаци! Езика на който говорят е старобългарски, близък е и до хърватския, сръбския и македонския. За стотици години османска окупация и диктат нормално е да им е наложен исляма. Та това са най-старите жители на Балканите !
    И още нещо. Защо в и край сегашните чисто турски села има останки от РАЗРУШЕНИ ЦЪРКВИ - Защото преди да се заселят турци е имало българи - християни !!! Така, че братя, кротнете с глупавите си нападки помежду си. Това показва какъв шантав манталитет имаме. ОСЪЗНАЙТЕ СЕ !!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/11/15 22:15

    21.41 tova ,koeto kazvash ne izkliuchva fakta, che pomacite sa bulgari,no po tvoiata logika ne triabva da ima surbi, gurci i rumunci ,taka che ne si prav,nishto ne prechi v otdelni raioni da e imalo genocid,kakto s armencite v Turcia.


    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/11/15 22:59

    13/11/15 21:41 А ти бе турчино мюсулманино...ти като си турчин що пиеш алкохол и ядеш свинско бе ахмак??? Това ли пише в корана ви бе невернико???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/11/15 18:46

      Амъна годуум чоджуу, ти откъде си сигурен че консумирам свинско и пия алкохол, с мен ли живееш в една къща, да не си ми жена да знаеш личния ми живот,, хуйов задник,,

      Изтриване
  15. Анонимен13/11/15 23:19

    Самият факт, че има толкова много религии, не ги ли отрича всичките?

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен13/11/15 23:21

    Аз съм анонимен помак -И ПАК СЪМ БЪЛГАРИН.И МАГАРЕТО КОН ЩЕ Е-ХА ПУКНИ,БОКЛУК НЕЩАСТЕН. КИРКОВСКИТЕ ПОМАЦИ НЕ СА КАТО ПОМАЦИТЕ ОТ ЧАКАЛОВО,ДРУЖИНЦИ,ЗАВОЯ и ДОМИЩЕ-НИЕ СМЕ ХОРА,ОНЕЯ СА-МИШКИ.Те си гледат интереса,ние -където ни е сърцето.Аннадън му?

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен13/11/15 23:25

    Хората са толкова прости - стигнали са дъното на простотията и продължават да дълбаят.
    А бе нема такава държава - дойде комунизмЪ и за 50 години еб* ма*ката на тая държава.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен13/11/15 23:46

    До пост 22.17
    Вярвате ли на тази легенда, че дървената джамия в Подкова е построена за една вечер ? Хубава легенда, няма лошо, нека има красиви легенди. Но защо турци, които живеят около тази джамия казват , че е построена върху основите на църква ?
    500 години османски диктат по тези земи е нормално да има разноезично и различни етноси население. Призовавам хората, които постват мнения в публичното пространство да се съобразяват какви епитети използват !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/11/15 21:25

      Пра пра пра пра пра пра пра пра пра пра дядо е разправял че за една вечер е построена тази джамия

      Изтриване
  19. Анонимен14/11/15 02:02

    Християнството не е религия в смисъла на 13/11/15 23:19, а БОГООТКРОВЕНАТА ИСТИНА.
    Помак не е етнос, а конфесия (религиозна общност в даден етнос).
    За да бъде някой ПОМАК е необходимо да бъдат изпълнени едновременно две условия:
    1. Да е от български етнос, т.е. да е БЪЛГАРИН.
    2. Да се е помохамеданчил.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен14/11/15 02:12

    Помаците не са приети от българите Християни, защото са предали най-ценното - Господа и следователно не може да им се има доверие за каквото и да било.
    Не са приети от Турците, защото са българи - демек не могат да са наши. Това води до капсулирането на помаците в малцинствена общност.

    ОтговорИзтриване
  21. Аптикадир14/11/15 05:42

    Абе пидераси, защо така правите бе ходжата на тази джамия ще ви погребе пак бе мюхлюзи ?

    ОтговорИзтриване
  22. Аптикадир14/11/15 06:46

    Ама и Вие от Кирково сте големи педераси бе.Преди бяхте с Георги Първанов, след това с Иван Костов, след като падна от власт се ориентирахте към Симион Сакскубурготски, за кратко отскочихте до Сергей Станишев и Ахмед Доган, а се сега за предпоследно сте с Бойко Борисов.Сега накрая станахте и АТАКИСТИ, а педеруги ?

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен14/11/15 08:08

    ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА...СИРИЯ...ПАРИЖ....НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ СНОЩИ...ЗА ПО-ПРОСТИТЕ ДА СЕ СЕТЯТ ДО КЪДЕ ВОДЯТ ТЕЗИ МИНАРЕТА!ТО ДА БЯХТЕ САМО ПРОСТИ....,НО СТЕ И ЖАЛКИ!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен14/11/15 09:56

    Целия област знае , че помаците в кирково са най простите и най гладните ,но ако се разбере кой е направил това да знаете че ще има "НЕДЕЙ БАТЕ"

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен14/11/15 10:29

    След всички тези джамии идва ислямсдка държава.да се запомни от българите.цяла българия с минарета.да се страхуваш и срамуваш като минаваш покрай населени места.да се отделят в отделна зона тези мюсюлмани и там по цял ден да се кълбучкат. прости и прости наши турци. във всички ислямски държави синовете и дъщерите на държавниците учат в западни и американски престижни университети и никой не вярва като нашите наивници и фанатици.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен14/11/15 11:57

    Щом хората в Кирково не искат минаре, няма да има! Както е казано и в самата Конституция "цялата държавна власт произтича от народа"! Къде са политическите партии? Явно търсят хората само преди избори? Хора, ние диктуваме правилата, никой не може да ни наложи нещо, което нежелаем! Не се оставяйте на манипулацията! Скоро ще наближат избори, но щом не получаваме подкрепа, няма и ние да подкрепим!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/11/15 21:29

      Щом избрахме мюсюлманин за кмет на кирково ще има

      Изтриване
  27. Анонимен14/11/15 12:46

    ЛОШОТО Е , ЧЕ МИНАРЕТАТА СЕ СТРОЯТ ДЕМОНСТРАТИВНО !

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен14/11/15 14:26

    Защо не строите църкви, вместо да рушите минарета братя нови българи ! Това ли ви научи Атака и ГЕРБ некадърници такива ! Какви хора сте вие - мразещи миризливци!
    Кой ви е виновен че нямате ВЯРА ! Боже пази от безверници народа и страната ни !

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен14/11/15 17:02

    14/26 Тук е България,ние сме Православна страна, ракети не искаме! Питай още въпроси, ако имаш!

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен14/11/15 17:31

    14.26
    Ще построим и църкви -не бой се.НИЕ ще ги построим,не някой поп от Кърджали.Ако речем и минаре ще построим -НИЕ.,не Ерол от Делвино.Той за бежанците ли строи това минаре?Защото ние го не искаме.А безверник е родила майка ти.
    И ЗА ОНЯ ПО-ГОРЕ,ДЕТО КАЗВА ,ЧЕ ИСЛЯМА НЕ БИЛ АГРЕСИВНА РЕЛИГИЯ.
    АКО ФРАНЦУЗИТЕ СА СЪГЛАСНИ С ТЕБЕ,И АЗ ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/11/15 23:43

      Следиш ли изобщо политика бе влечуго, в Франция загинаха невинни жертви, разбираемо е, моите съболезнования ,,,но кога изобщо си написал за жервите в Сирия,,Те не бяха ли хора бе,, ананъ сикерим,, göt Ouğlu ,,,,,

      Изтриване
  31. Анонимен14/11/15 19:03

    Като чета коментарите по горе си правя извод,че 90%не сте от КИРКОВО защото дори когато пишете го правите на РАЗВАЛЕН БЪЛГАРСКИ ,затова спрете с просташките ВИ изказвания .Вие ако щете не на ДЖАМИЯ ходете ами и на минаретата се качвайте АМА НАЙ-ОТГОРЕ НАОСТРИЕТО.От един КИРКОВЧАНИН

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен14/11/15 20:31


    По принцип, никоя религия не е агресивна, агресивна става когато духовниците, които я проповядват започват да я налагат според техните виждания а не според това какво е желанието на техния Бог !! В случая, в Кирково има джамия и всеки, който изповядва традиционния ислям може да отиде там и да се помоли за живите, за умрелите и за мир в целия свят!! Но когато някой, който дори не е от Кирково иска да направи минаре в Кирково, което дори мюсюлманите в Кирково не искат в тяхната джамия не е проповядване на ислям - това си е налагане на РАДИКАЛЕН ИСЛЯМ . Без да се съобразява със желанието на местните жители, без да спазва корана и условията за валидност на Петъчната молитва - т5 , която гласи Освен имаминът, тук следва да присъствуват най-малко още трима мъже вярващи. Жени и деца не се считат за присъствуващи на Петъчната молитва.А няма нито един.Този имамин трябва незабавно да бъде сменен за да няма такива събития както във Франция..... лека им пръст на невинните жертви там !!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/11/15 21:51

      Анонимен, на моите уважение, но ти личи че тоя коментар си написал на спокойна обстановка, до тука си добре; но продължение има винаги, имаш в коментара си Франция за атентата,, Абсолютно си прав за невинните жертви, тези хора не са на война,,, ще ти спомена за руския самолет, и там имаше невинни руски граждани,, абсолютно ги съчувстваме , не е честно така да загине един наш роднина по тоя начин,, но господине забравяме нещо което не трябва да забравиме,, САЩ Русия Франция Турция Израел Германия , те ден и нощ бомбардират Сирия , както така убиват всеки ден стотици хора като теб имен, между тях има много жени деца и стари хора,, Русия съвсем демонстративно изстрелваше ракети от 1500 км без да им пукне кеде ще падне, колко невинни деца ще гинат там, Също нямаш в коментара си , колко френски изтребители ::МИРАЖ;; бомбардираха невинни дечица, А за Израел да не говориме, просто смисъл няма,,,,Сега стигаме заключението;;; ислямски тероризм,, А какво да направим с християнския тероризъм,Досега да са драматизирали за жертвите в Сирия ,, те бяха също хора като теб и мен, А знаят да драматизират за техните си хора,, Докога с тези интриги,

      Изтриване
  33. Анонимен15/11/15 00:13

    21*51 Кажи нещо за Турция де, само я спомена, че бомбардира Сирия с всички останали, я сега кажи какво точно е направила Турция на Сирия, защото вече даде допълнителен пример за Русия, Сащ и Израел, не се измъквай като мишка, най - виновна е Турция, че пусна толкова хора през границата си! Ама вие си играете на европейци ли, като се правите на толерантни, НИКОГА ТУРЦИЯ НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В ЕС, АМА НИКОГА!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/11/15 16:31

      Кой се измъква като мишка бе, кретен, според тебе Турция имали нужда да се съедини с Европа ,, няма , така или иначе икономиката му е много добре, като сравним източноевропейските страни,, аз не мога да разбера що за тъп човек си, нима си сляп да не можеш да видиш страните като: Гърция ; Италия : България: Полша : Румъния : има и др,, в какво дередже са,, А що се отнася за отношенията между Турция и Сирия , Турция винаги искал Есат да си замине , да падне от власт, защото има основание за това Турция,, А защо пусна бегълците от границите, тогава храни ги ти бе говедо, има сума ти световни организации които трябва да подпомогнат бегълците от войните, Имаш ли хабер колко пари са отпуснали, нямаш, иначе нямаше да пишеш,, щом няма помощ от никоя организация на ти и вие да живеете със сирийците, Турция изкуствено иска да се присъедини към европата, просто нямат нужда , .. Сега се радвай пак, бъди спокоен няма да те потурчат,,,

      Изтриване
  34. Валентин Манев15/11/15 12:43

    Кирковчани, ориентирайте се към Слави Трифанов, там ще е келепира !

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен15/11/15 14:11

    Не на минарета в .Това което се вижда на снимката са само арматури.Да се
    премахнат от строителен контрол НЕЗАБАВНО.

    ОтговорИзтриване
  36. ИНТЕЛИГЕНТЕН - В.П.Д15/11/15 14:56

    ПРАВ Е ВАЛЕНТИН МАНЕВ !!! СЛАВИ ТРИФОНОВ Е ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА !!! НО И ТОЙ КАТО СТИГНЕ НИВОТО НА СЕГАШНАТА УПРАВЛЯВАЩА ПАРТИЯ , ЩЕ МИСЛИ САМО ЗА КУКЛОВОДИТЕ СИ , НЕ И ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА.............
    ВСИЧКИ СА МАСКАРИ , ДО ЕДИН , И СЛАВИ ЩЕ Е СЪЩИЯ..............
    ОСТАВА ТЕРМИНАЛ 2 И ДА НЯМА КОЙ ДА ГЛАСУВА ЗА ТЯХ , ТА ДАНО СЕ ОСЪЗНАЯТ И ДА ПОМИСЛЯТ ЗА НАРОДА...............

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен15/11/15 16:44

    21.51 - AБСОЛЮТНО СИ ПРАВ ! ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ИЗБИРАТЕЛНО. ЗА ЕДНИ СЕ РЕВЕ, ЗА ДРУГИ НЕ ! А ВСИЧКИ СА ХОРА. НЕ САМО ФРАНЦУЗИТЕ !

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен15/11/15 18:11

    16.31
    За другото си прав.За потурчването-ела се пробвай.А че Турция искала Есат да си замине.................затуй и тях ги гърмят сега талибаните.

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен15/11/15 22:04

    Абе еничар смисъл няма за какво да те потурчват,. Турция няма нужда от хора, там е 68 милиона, там не се стопяват като България , та и затова циганите ги направиха уж българи,, А относно талибаните обстрелват Турция , това е като капка в море,ами натиснеш ли спусъка на калашника стреля не талибаните а кюрдите се опитват парче земя да отскубнат,, смешна работа,

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен15/11/15 22:18

    страничен наблюдател съм
    и разбирам колко малко желаят селяните това минаре
    но другрите им от партиите насъскват да го има
    оставете селото да реши
    всъшност проблем с джамията и църквата не е имало никога

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен16/11/15 00:48

    Нека да ми обяснят всички тия, които коментират по-горе със радикалните възгледи защо всички тези емигранти не отиват към Иран, Саудитска Арабия или Пакистан - там няма война, стандарта на живот е нормален и се се живее според законите на исляма и защо аджеба всички са се насочили към Европа!!!.

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен16/11/15 10:37

    Ама и Вие от Кирково сте големи педераси бе.Преди бяхте с Георги Първанов, след това с Иван Костов, след като падна от власт се ориентирахте към Симион Сакскубурготски, за кратко отскочихте до Сергей Станишев и Ахмед Доган, а се сега за предпоследно сте с Бойко Борисов или вие сте от тази партия която е на власт.Не случайно народа е казал - на помака му дай служба и е готов на всичко.Щом сте българи защо имате по две имена - турски и арабски,защо колите курбан и ходите на молитва,защо не се окичите всички с кръст?

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен16/11/15 19:04

    10.37
    И ти ли си помак?Много знаеш с какво ходим и колко имена имаме.Родителите ни са имали по две имена .От 90 та година насам само турчеещите се помаци в Кирково имат и турски и български имена.А те са малко.Явно и ти си от тях,нещо много те боли

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен17/11/15 11:39

    Настоятелсвото пита кой, ние жителите на Кирково също питаме кои са хората в Настоятелството защо не излязат със имената си кога и с колко души е взето това решение, защо се крият или и тях вече ги е срам от синовете инай вече от внуците си. Крайно време е да излезнете от анонимноста. си. за да ви видим.

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен17/11/15 17:38

    Точно така,11.39
    Нека тези от настоятелството,които са взели това решение да застанат пред синовете и внуците си и да кажат,чете са инициаторите за строежа на минарето.САМО ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ГО НАПРАВИ.Честно казано се съмнявам дали изобщо настоятелството е течение-всичко прави оня безбожник Ерол,дето уж се води имамин пък само омраза създава между хората.Имамин,а с политика се занимава,кмет,съветник..какво е това чудо ?Изобщо позволено ли е духовно лице да бъде официално и на партийна заплата?И въобще религията кога си създаде и партии?

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен17/11/15 20:31

    Абе драги Кирковчани, що не вземете да го смените този имамин, имами има бол. Щом той не си съобразява с Вашето мнение - аут! Намерете си някой по толерантен и не така радикално настроен и, който ще се съобразява с Вашите желания. В тази насока работете и всичко ще е наред... Успех

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен20/11/15 01:50

    Приятелю ние от кирково сме големи педали ама само от преде. Минаре няма да има никога. Запомнете го това.имаме си джамия. Тя ни стига.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.