Един труп след „Дай парите, режа ти пениса!", виновен няма!


Няма да има наказан за смъртта на гастарбайтер от Източните Родопи, който бе убит след спор за пари в Австрия. Окончателното решение е на Апелативния съд в Пловдив, откъдето потвърдиха определението на окръжните магистрати в Кърджали.
Както вече 24rodopi писа, гурбетчии от Родопите се скараха заради неуредени финансови взаимоотношения в Австрия, стигна се до заплахи с нож, удар с юмрук и… един мъртъв български гражданин и още един оправдан от австрийските власти поради неизбежна самоотбрана.
Инцидентът станал на 30 ноември 2013 година, а решението на правораздавателните органи в Австрия бе потвърдено от Окръжния съд в Кърджали близо две години след спречкването, завършило със смъртта на нашенеца, съобщиха за 24rodopi адвокати.
Неджет М. от ардинското село Долно Прахово се установил и работил в австрийския град Феликсдорф. Той живеел в обща квартира заедно с брат си, приятелката си и свой братовчед. Във фаталната нощ, четиримата правили планове за прибиране към България по време на почивните дни около Коледа. Около 22.00 часа през нощта пийналият Неджет се обадил на свой познат - Садула С. от кърджалийското село Ридино. Поводът бил неуредени финансови взаимоотношения помежду им. В същото време в квартирата на Садула С. също имало компания от нашенци, които консумирали алкохолни напитки. В хода на разговора телефонът бил поет от Младен Т., който бил на гости на Садула С. Между него и Неджет възникнал спор и размяна на обидни реплики и закани. Компаниите си уредили среща на адрес в австрийския град. Малко след 22.00 часа на посоченото място се появил Неджет М., където го очаквал Садула С. с още шест души. Неджет извадил нож и заплашил компанията с думите „Ще ви отрежа пенисите и ще ви ги пъхна в устата!", разказват свидетели по-късно пред разследващите органи в Австрия. В този момент 65-килограмовият Младен Т. от кърджалийското село Звиница нанесъл юмручен удар в лицето на Неджет, при който 120-килограмовият родопчанин се сгромолясал на земята. Последвал и ритник в главата, а Неджет изпаднал за кратко в безсъзнание. Младен Т. напуснал мястото на инцидента, а един от компанията-Ф.А., предложил да закара Неджет в болница. Мъжът отказал и поискал да се прибере в квартирата. След като бил отведен там, приятелката му видяла, че от носа му тече кръв, а устните му били подути. Неджет заявил, че не се чувства добре и иска да си легне. Когато сторил това, приятелката му забелязала, че по тила му също има кърваво петно. Неджет се унесъл, но от носа му продължила да тече кръв, която приятелката му избърсвала със салфетка, разкрила самата тя пред разследващите органи. Пострадалият мъж дишал тежко. Около 4.30 часа сутринта, мъжът изхъркал еднократно и спрял да диша.
Тогава роднините му потърсили съдействие от Спешна помощ. Дошлите на място медици обаче само констатирали смъртта на мъжа. При аутопсията станало ясно, че Неджет М. е починал от черепно-мозъчна травма с кръвоизлив в черепната кухина и произтичащата от това мозъчна дислокация, парализа на дишането и мозъка. По-късно съдебно-медицинската експертиза посочва, че фаталните наранявания са дошли вследствие на нанесения ритник и падането на огромния родопчанин върху тила си на земята. Според медиците обаче, навременна лекарска помощ е можела да предотврати настъпването на смъртта.
След проведеното разследване от австрийските власти, производството срещу извършителя Младен Т. е прекратено с мотив, че мъжът е действал при неизбежна самозащита срещу лице, заплашило го с хладно оръжие. Разследващите посочват като защита и ритника в главата на Неджет поради факта, че мъжът продължил да стиска здраво в ръката си ножа дори след падането на земята.
Майката на убития мъж от Долно Прахово обжалва прекратяването на наказателното производство от страна на прокуратурата в Кърджали. Съдът обаче прие разгледаната жалба като неоснователна. Решението бе потвърдено и от последна инстанция-Апелативния съд в Пловдив.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/11/15 21:21

    Гиден гидийор, мафия ишине девам би башка курбанъ булана кадар

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/11/15 23:31

    Сикеджам положението, обаче не разбрах какво каза уйко Урдьо!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/11/15 16:52

    Tova mom4e e prebito ot 10 dushi udaren e po glavata s jelyazo i po korema s ritnici
    ama ne moje da go dokajat, podkupeni svideteli( u4astnici v poboya)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/11/15 01:14

    Тези в чужбина стават бандити

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.