Пътищата в Родопите „влязоха" в съда. Водач на „БМВ" оспори акт от 300 лева, съставен му от полицаи поради липса на винетен стикер. Мъжът бил на почивка през уикенда в смолянското село Момчиловци. Семейният „Фолксваген" обаче претърпял повреда и родопчанинът решил да се прибере със съпругата си към Пловдив с лекия автомобил „БМВ", който бил оставен във вилата на село. В неделния ден обаче, В.Й. не успял да закупи седмичен винетен стикер от затворената местна поща, а в бензиностанциите по пътя към Чепеларе 7-дневни винетки нямало в наличност.
Малко по-късно „баварецът" бил спрян от полицейски патрул. Униформените съставили акт на шофьора, който обаче им заявил, че за тези пътища винетка няма да купува.
Глобата от 300 лева бе обжалвана в съда поради невъзможността на водача да закупи необходимия стикер. Според магистратите обаче извинението било неоснователно поради наличността на дневни винетки, а състоянието на републиканската пътна мрежа между Момчиловци и Пловдив през Рожен била в добро техническо състояние, се мотивирал съдебният състав.
Както вече писахме, гражданско сдружение от Източните Родопи пък готви протест в Кърджали против повишаването на цената на винетките.
„Няма никаква логика в 50-процентовия скок на цените, при положение, че републиканската пътна мрежа в област Кърджали е в окаяно състояние. Най-големи рискове за шофьорите крият некачествените републикански пътища в общините Кирково, Джебел, Ардино и Крумовград", отбелязват от Сдружение „Алтай".
Ще припомним, че правителството обяви, че покачва цената на годишната винетка за леки и товарни автомобили до 3,5 тона от 67 на 97 лева.
Протестът ще бъде организиран идната седмица, като той ще започне пред Областна администрация в Кърджали. Шествието ще премине по булевард „България", като е предвидено блокиране на кръговото кръстовище пред автогара „21 век", съобщиха от организационния комитет.
Протести срещу цената на винетките имаше в Пловдив и Пазарджик. Подготвя се и общ национален протест на 28 ноември.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/11/15 19:52

    ще не ще - ще загуби, милиционерите са винаги с предимство и с бонуси в тая държава

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/11/15 20:13

    ПРОТЕС и никакви винетки,ккрадливите и корумпираните управници първо да оправят пътищата и мизерните заплати на БГ народ.......ОСТАВКА на мутренско-фашиската коалиция на Боко Рапоновата коалиция.....най вредната коалиция в прехода

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/11/15 20:45

    значи според съда, пътят по който е глобен бил в прилични състояние, и водача трябва да плати глобата. по логиката на съда по пътищата които пълни с дупки и кръпки може да се движим и без винетки

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/11/15 21:25

    Е, как ще купува винетка, която е наполовина скъпа от колата му...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/11/15 22:22

    Pravete snimki na patistata s dupkite i na hartiata A4 v racete vi na protestite !:-)

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/11/15 23:06

    Масово не плащайте нищо в тази държава.Нито винетки,нито нищо.Само така ще клекнат.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/11/15 23:33

    Kocek Kara Dan za vinetkite :-)

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/11/15 23:38

    за пагони - няма закони.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/11/15 01:51

    На протест, бе хора, срещу самозабравилите се в парламента, иначе само ще ни мачкат куцо и сакато. Да им покажем, че там може да се влезе и за много кратко нап. като "другаря" Багдасаров ;)

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/11/15 02:14

    Ако беше някой от техните хора щяха да кажат не го ли виждаж какъв е ? А за народа глоби и глоби .. На мен лично ми се случи и като попитах защо те не плащат глоби ме попитаха не виждаш ли какъв ее ? И отговорих и той е човек и аз този път мълчание и обръщат темата наопаки ейй такова е в Бг

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/11/15 06:53

    Никой са не плаща нищо и тва е

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/11/15 08:00

    Протест няма да има .Дори и да се съберат няколко човека нищо няма да постигнат.Това е манипулация на БСП. А новите цени на винетките е напълно приемлива и бих казала дори много ниска.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/11/15 09:23

      Qvno jiveesh nqkide drugade,priemliva bila cenata che kamo li ne niska...izhodit e edin i toy e Terminal 1 ili 2...kakvo li ti shte spechelish ot vdiganeto na vinetkite se pitam tipa i korumpirana put.. zaspala

      Изтриване
    2. Анонимен23/11/15 10:45

      Правителството да състави акт на общините за това че не кара баластра на селските пътища.Ние селяните сме най-зле.Пътища нямаме.Заплати нямаме.Болести имаме.Страдания имаме.Сълзите капка по капка вир станаха имаме. БЪДЕЩЕ ИМАМЕ ЛИ АЗ НЕ ЗНАЯ.

      Изтриване
  13. Анонимен23/11/15 11:20

    МИНИСТЕРСТВОТО ПО ЗАКОН ТРЯБВА ДА НАПРАВИ ТАКА ЧЕ ХОРАТА ДА МОГАТ ДА СЕ СНАБДЯТ СЪС СТИКЕРИ НЕЗАВИСИМО ОТ ЧАС ВРЕМЕ И МЯСТО
    СЛЕД КАТО МОГАТ ДА СЛАГТ ТАБЕЛА ЗА ВИНЕТКИ ДА СЛАГАТ И В НЕЯ ТАКАВА ДА ДАВА СТИКЕРИ

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/11/15 13:48

    nyama nadejda da se opravi tazi dirjava s tezi kradsi gore stradat samo nevinnite hora

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен23/11/15 14:13

    Ima nadejda da se popravi situaciata. Vinetkite na bukluka. Za kachestven zdrav autoban vseki ste plasta patni taksi po tarifata. Kato ima dupki i krateri po patistata, vseki grajdanin moje da zavede sadebno delo v RBg ili Eu sreshtu obstinata, kadeto leji ubiistvenia pat. Mnogo sadebni dela i razhodi dali ste se haresat na obstinskite kmetove i saveti? Ami na izbiratelite im?!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен23/11/15 16:23

    Vzimayte primer ot pagonite.reshiha ce zaslujavat .poiskaha si i si go poluciha. Sledovatelno trabva da znaesh kak da si poiskash.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.