Гюнер ШЮКРИ
В неделя в ардинското село Падина се проведе традиционният есенен събор, който бе организиран от кметството, читалище „Митко Палаузов" и с финансовата помощ на местни жители. На празника се стекоха много хора от околните села Жълтуша, Еньовче, Бял извор.
Гости на събитието бяха ръководството на община Ардино начело с кмета Ресми Мурад, новоизбраният кмет на община Неделино Боян Кехайов както и зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова.
Селският празник бе открит от новия кмет на Падина Кямил Кичуков. От името на своите съселяни и лично от свое име той изказа искрените си благодарности към всички спонсори, доброволно оказали финансова и морална подкрепа при реализацията на инициативата. „Нека този празник да бъде една традиция, която да ни сплотява и да бъдем единни във всяко едно начинание", заяви Кичуков.
От името на общинската администрация и от името на Общински съвет Ресми Мурад поздрави присъстващите с празника. Той изказа своята голяма благодарност към всички падинци, които са подкрепили кандидатурата на Кямил Кичуков за кмет на селото на отминалите местни избори. „Убеден съм, че избрахте един много добър управник. Още от първите му дни си личи, че ще работи с желание и ентусиазъм за бъдещето развитие на Падина", подчерта Ресми Мурад.
За първи път жителите и гостите на Падина имаха възможност да се насладят на богата и разнообразна културна и музикална програма. Празникът бе открит със стихотворенията на известния българския писател и поет Ран Босилек – „Родна стряха" и „Родна реч", декламирани от местни ученици. В програмата се включиха групата за автентичен фолклор „Родопчанка" към читалище „Родопска искра" от Ардино с ръководител Светла Семерджиева, Фолкритъм "Балканика" от Ардино и танцова формация „Фолкритъм" от Смолян с хореограф Мирослав Кайджиев.
За доброто настроение на падинци и гостите се погрижи оркестър „Милениум" от Кърджали с ръководител Милен Моллов. Певецът Стефан Терзиев бе дълго аплодиран за изпълненията си. В центъра на селото се извиха кръшни хора. Специални гости на празника бяха сестрите Анета и Снежана Чакърови от Неделино, които обраха аплодисментите на присъстващите с двугласно пеене.
64-годишният Свилен Кенански всяка година идва на селищния събор заедно със семейството си. Той е родом оттук, но от дълги години живее и работи в пловдивското село Малък чардак. „Много хубав празник. Радвам се, че се спазва тази традиция", заяви Кенански.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/11/15 20:11

    Враво падинци и на дпс. По хубав събор сигурно не сте видели.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/11/15 21:29

    до 20:11
    Защо бе ислямист....?Каква е заслугата на дпс за събора? Какво пришиваш определени сполуки на дпс....?! Без дпс нямаше ли да има събор?!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/11/15 21:42

    по-шантав не сме видели нищо общо с родопите и родопчани.ще помоля модераторите да публикуват коментара ми и да престанат да ибрикчийстват на местната власт

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/11/15 07:58

    Нищо особенно много слаб празник.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/11/15 16:53

    Прекрасен селищен празник!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/11/15 19:06

    Padina veçe e na DPS, ostavka na Sıbi i Veso!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.