Актуализиране на работните заплати ще бъде основна тема на среща между ръководството на Община Кърджали и представители на Съюза на работодателите в системата на образованието, както и синдикати. Тя ще се състои в понеделник.
За срещата бяха уведомени в четвъртък група учители от детските градини, които посетиха общината и поискаха информация по темата. С тях разговаря зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова, която ги увери, че ще бъдат спазени изискванията на Наредба №1, макар че целевите средства предоставени от държавата са недостатъчни. Търсят се варианти за осигуряване на необходимите средства, а в момента се правят разчетите за това. Увеличението ще се изплати със задна дата от 01.10.2015г.
Община Кърджали винаги е била коректен социален партньор и е спазвала договореностите в Колективния трудов договор /КТД/. Допълнително материално стимулиране, което е 3,5 % от Фонд „Работна заплата" на предучилищния сектор в община Кърджали, бе изплатено през месец ноември и всеки един учител в детска градина получи между 500 и 700 лева. Този месец 24 директори на детски градини ще получат общо 24 000 лв. допълнително материално стимулиране. През декември педагогическият персонал и директорите на детските градини ще получат и по 350 лв. за облекло, което е договорено по КТД. Средствата за облекло за непедагогическия персонал за тази календарна година бяха изплатени в началото на годината. На непедагогическия персонал, който има квалификация и образователен ценз в изпълнение на КТД се изплащат 110% от минималната работна заплата.
Всичко това бе обяснено в рамките на срещата в четвъртък с представителките на детските градини. В срещата с тях участва зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности" Ширин Сюлейман и старши експерт „Предучилищно образование" Венета Бошняшка.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/12/15 20:07

    Spokoino I nie naimame zaplati v kiril I metodii

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/12/15 21:04

    Добре за учители,директори разбрахме,че ще има.Никой не се замисля,че в тези градини работят и помощник-възпитатели(лелички)които толкова много труд хвърлят за всички тези деца,но явно за тях никой не мисли.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/12/15 22:03

    Ама защо нямяте заплати??? В "Кирил и Методий" заплатите ги мъдри вече 2 седмици пенсионера Янков - достоен съпруг на жена си Янкова!!! Като че ли ще ги дават от собствения си джоб!!! Всички учители и други там борчлясаха заради тия болни мозъци! На тая луда директорка малко и остава....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/12/15 05:22

    Много превелно лелята в една градина полага толкова труд колкото. И една учителка даже понякога и повече но за тях никой не мисли даже неги считат за част от персонала

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/12/15 08:48

    АМА ТО И В ДЖЕБЕЛ ОДЗ-ТО ДИРЕКТОРКАТА Е ДЕЛИ НЕ Я ИНТЕРЕСУВА НИЩО НИТО ГРАДИНА НИТО ЗАПЛАТИ НИТО УВЕЛИЧЕНИЕ ТЯСИ ИМА ПАРИ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/12/15 08:57

    до 22:03 - ама как мъжа й ще определя заплатите, кой е той ?
    дайте повече инфо !!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/12/15 09:44

    Alo redakciya bokluci pusnete komentarite i v momcilgrad nyamat uveliceniyata s 70 lv proverete

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/12/15 11:28

    И една друга бивша комсомолска вече втори месец "мъдри" заплати.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/12/15 14:25

    До 08.57- не го ли знаете Дельо Янков , бивш кадър на училището на жена си и ГПЧЕ-то. Той си мисли , че училище"Кирил и Методий" му е бащиния и заедно с женка му по цял ден седят в даскалото и правят далавери! Скоро научих, че живеели точно срещу училището и вечно са там. Той като някакъв вербелбашия се разпорежда вместо нея, когато я няма , ходи да следи учителите и после да и докладва. Позволява си да ги обижда и да им дава квалификации. Днес персонала още няма заплати!!! Алоооо, Грозьо Колев от РИО-къде гледаш, що я държиш тая тиранка още?????

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/12/15 16:57

    Л.Янкова-Тодорова : споко, днес дадох заплатите !!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/12/15 17:57

    Ние си получихме заплатите с увеличението с дата от 1.октомври.Обаче не е 70 лв.,а 30.За двата месеца -60.Дори не искам вече да питам,защо по телевизията едно казват,а на практика друго дават.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен11/12/15 19:36

    Ти пък коя си -11/12/15 16:57 - даже не си писала правилно името, пък и доколкото те познават всички - ти Л.Янкова-Тодорова"споко" няма да кажеш!
    Пък и като си им ги дала, що днеска не са им в портфейлите???

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен11/12/15 20:46

    A"ekspertkata"Sirin Suleyman znaete li kolko e ekspert? S"prevazhodniya"si bulgarski,napravo e za parlamenta.Snahata v Encets ima sasto tolkova kompetenten saprug kato Delyo Yankov.Edno vreme zamestvastata uchitelka ot karcaliyskiya "vuz",blagodarenie na DPS se izdigna do "ekspert".Vah vah...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен12/12/15 12:25

    до 20:46 - баси тъпачището, какво си написал бе цървул, даже ти сам/сама не можеш да си го прочетеш

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен12/12/15 12:26

    в Кирил и Методий има ли вече заплати ???

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен12/12/15 15:05

    Не е въпроса дали имаме заплати или не,все някога ще ни ги даде.Страшното тук е мъчението на което сме подложени всички до един в Кирил и Методий.Това е невиждан тормоз и унижение,обиди пред ученици и родители и никой от нас не смее да се оплаче,защото се страхуваме от г-жата.Незнам толкова директори бяха отстаранени с къде по-малки нарушения,а това не е ли престъпление-погазването на човешките права? Защо си затварят очите и от РИО и от други власт имащи инстанции питаме всички? Анонимни сме защото ни е страх за работното ни място,а в днешно време останеш ли без работа си мъртъв.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен12/12/15 17:24

    Добре де уважаеми дами и господа, защо постоянно плюете Директорите и хората от общината? Защо не седнете и си направите едни просточки сметки? Колко пари от пиарските на Такева са дали от министерството на хората и за какви увеличения и по колко стигат? От къде да намерят хората толкова, за колкото пиарско ги увеличиха? Те затова мъдрят какво да направят. Вземете и сметнете- две и две не прави 5 в математиката, пък 15 хич не правят!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.