„Както Кърджали, така и ДПС е непревземаема крепост. Тя е изградена със сърцата и душите на избирателите и не може да бъде превзета нито отвътре, нито отвън". Това заяви съпредседателят на Движението за права и свободи Четин Казак на пресконференция по повод 26 години от създаването на структурата на ДПС в Кърджали. В нея взеха участие Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и областният лидер на ДПС Хасан Азис.
Близо 400 души-основатели на партията, репресирани, представители на общински и областни структури, младежката организация и женската структура на Движението, ще се включат в отбелязването на годишнината.
„Организацията в област Кърджали е най-голямата в страната, не без основание Кърджали е наречен крепостта на ДПС. Движението за права и свободи неизменно е първа политическа сила в региона. Мащабното отбелязване на годишнината носи и своите политически знаци към нашите симпатизанти. Ние заявяваме, че общинските структури са единни и сплотени въпреки бурните политически събития. В ДПС няма разцепление, не е нарушен и диалогът с нашите избиратели, напротив той е още по-силен. В ДПС няма промяна в евро-атлантическата посока", заяви областният лидер Хасан Азис.
„Днес партията в Кърджали има рожден ден. Затова тази вечер ще сме заедно един широк кръг от активисти и участници в процеса на създаване на партията. Хората, които бяха част от целия евро-атлантически път, който ДПС извървя. Още преди години лидерът на ДПС Ахмед Доган постави и аргументира приоритетите на страната за членство в НАТО и Европейския съюз. Днес бивши вече членове на партията се опитват да се окичат с последователната евро-атлантическа политика на ДПС. Чухме от бившия председател Лютви Местан „Аз това, аз онова, прозрях, направих…". Едно от прозренията, които е направил е че не му е мястото в ДПС. Но кога е прозрял това, преди или след изключването от партията заради поведението му? Нашите избиратели и актив смятат за коректна и доблестна постъпка влизането в политиката през парадния вход. Тези бивши членове, които не споделят идеологията на ДПС, трябва да напуснат и Народното събрание. Ако държат отново да са в политиката, нека да си направят собствена партия, да се явят на избори и да влязат в парламента", заяви Мустафа Карадайъ. Той бе категоричен, че парламентарната група на ДПС е по-консолидирана отвсякога. Съпредседателят на партията посочи още, че отцепилите се народни представители на са били членове на ДПС.
Според съпредседателят на Движението Четин Казак, ДПС ще остане вярно на своя идеен профил-българска, независима либерална сила. „Всякакви опити да се изопачи профилът на партията са обречени на неуспех. ДПС е с основна роля България да постигне два от големите си успехи-членство в НАТО и влизане в ЕС. Искам да се обърна и към избирателите. Скъпи приятели, онова ДПС отпреди 26 години, е същото и сега-непроменено, то е изразител на вашите интереси. Не се поддавайте на спекулативните опити за подмяна на тезите на Движениетоза права и свободи", призова Казак.
„Както бяхме единни и сплотени, така ще бъде и занапред", посочи един от учредителите на Движението за права и свободи Исмет Кахраман.
„Осъзнаваме, че Кърджали е в епицентъра на политическите събития, които се случват в нашата партия. Затова се предполага, че ако нещо ще се случва, то ще се случи в Кърджали. Но ние нямаме никакви основания за притеснение", допълни областният лидер Хасан Азис.
Текст и снимки: Жельо Михов, 24rodopi.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

31 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/1/16 19:12

    I ezika, i religiite, i kulturata si gi imahme i predi dps...:-):-):-)
    Dps niama hich zasluga zatova -naoborot!
    Turskite komunisti omaivat regionalnite ni izbirateli, dokato bulgarskite shopski komunisti ograbvat prirodnite resursi na regiona ni....:-):-):-):-)
    Na nas ostavat dupkite v regiona, izsechenite gori .....ruini i razvalini bekraini....masovo obezludiavane i socialna mizeria za 330 leva zaplata....:-)
    Za evroatlanticheskite dolari i evra na amerikanskite i evropeiskite miliarderi...:-):-):-)da ni vzimat bez pari toka, stroitelnite matriali,vodata, vazduha, mineraite, metalite.....:-):-)
    Tuk ste ima finansova ikonomicheska regionalna nesavisimost ot sofia. I patni plateni taksi s barieri i kameri. Rodopi region ne e shopska, amerikanska, ruska gubernia ili drandarska, borinska, targovistka...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/1/16 19:32

    Nqma da glasuvam za vas vallaha billaha

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/1/16 19:38

    Kreposta Na DPS Prevze Rumen Dimitrov ! Prez 1999 godina ! may Zabravihte!Momchigrad i Kirkovo sashto gubiat mestni izbori togava! Za kakva krepost Govorite?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/1/16 19:54

    Защо не разбирате че човек който е разплакал много майки сега му е дошъл времето да разплаче малко? Да се радва, че му се е разминал, ако беше обикновен човек дали процедурите, действията и милостинята щяха да бъдат същите? Или този народ не слуша новини или не може да чете между редовете. Нахалството като всяко нещо също си има мяра.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/1/16 20:03

    Крепостта не се дължи на Вашата гениалност ,а на "Голямата интилигентност на Вашите избиратели и тяхното заможно положение"

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/1/16 20:20

    eh eh da bqhme poslushali Georgi Ku4ukov za Referenduma

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/1/16 20:35

    Годината е 2016 дами и господа, а вие цели 25г.само локуми разтягате.Пак ще дойдат следващите избори наслаждавате се, може да са последните за вас.

    ОтговорИзтриване
  8. Биролски чок диккатли слушаш галиба? Сенде фурнаджийска куректен бетер излезе :) Утре Лютвеганън янъна да не се върнеш?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/1/16 21:13

    Увaжaеми съпредседaтели, кaчете Хaсaн Aзис нa рaменете си и нaпрaвете еднa снимкa, рaзбирa се aко сте зaгрижени зa ДПС Кърджaли. Съвсем сериозно !

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/1/16 21:55

    I sia krepostnite seliani u tiah si - na kompira...:-)aristokratite partiici s parite na iztrebitelite na restorant happy birth day party...:-)

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/1/16 22:17

    ДПС е в нас,в нашите сърца.....предателите нямат място в партията и в парламента....ДПС ще бъде още по силна и за напред

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/1/16 22:25

    Ni e v kircaali se otkazahme ot Dps nie vece sme s Lütfü Mestan

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен8/1/16 22:26

    DO22;17
    DPS partiya na agenti,,bizim parti,,da ne vi vijdam v nashiya rayon shte ima tupalki,samo MESTAN






    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен8/1/16 22:33

    DOGAN s tazi politika shte zapali grajdanska voyna mejdu religiite v BG,ami sushtata ve4er kogato sa svalili ohranata na MESTAN i go bqha grumnali ,koy shteshe da udarji 1 milion turci,DOGAN igrae s ogunq,
    Moderator ako ti stiska publikuvay go da vidim maj li si

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/1/16 22:36

    MESTAN SENINLEYIZ DURMAK YOK YOLA DEVAM

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен8/1/16 23:05

    МНОГО ВИ СЕ ИСКА ДА Е ВСЕ ТАКА,НЕПРЕВЗЕМАЕМА,АМА НЯМА,ТЕАТЪРЪТ СВЪРШИ.ВИДЯХМЕ КОЙ КОЛКО СТРУВА.26 ГОДИНИ СЕ ЯДЕТЕ ТАМ ГОРЕ,А НАРОДА СТИГНА ДЪНОТО НА МИЗЕРИЯТА И ГЛАДА.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен8/1/16 23:12

    Интересно коЙ е предателя?Много бьрзо сменихте посоката. Защо мислите че по такьв начин ще можете да изльжете хората. Крепоста си го направиха хората сами.Вие какьв приност имате кьм това Кьрджали да бьде крепоста на ДПС. В цялата страна единственно ние вярвахме ди някьде на вас.Днес освен платените слуги никой не вярва .Престанете да говорите глупости.Ние не искаме си олигарци. Турското население много трудно живее ,никога не сте обьрнали внимание за техните проблеми.Всеки избран задьлжително е дерибей. Няма глас за вас.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен8/1/16 23:25

    Бяхте,управлявахте със леви ,десни ,сега вече останахте във доживотна опозиция,като ви остана единствено малоумният Кърджалийски регион.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен8/1/16 23:25

    Mestan seninkeyin bende .DPS DELEGATIYDIM 10 GUNE KADAR

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен8/1/16 23:59

    Еееееей редакцията нали беше за свобода на словото.и ти си с шушумигите май

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен9/1/16 06:42

    Е, много сте унили, замислени на снимките, дами господа.Къде изчезна самочуствието Ви.Явно сте разбрали най после проблема.

    ОтговорИзтриване
  22. зафериус9/1/16 08:00

    Машалла.
    МАШАЛЛА, ВСЕ УГОЕНИ КАТО ЗА КУРБАН.
    Празнуват и се надлъгват.
    Било крепост, па и непревземаема.
    Абе бъдете благодарни на Българите че ви търпят, ако бяхте в друга държава щяха да ви пратят на почивка в затворите.
    От крепостта ви изпуснахте Местан и Бахрито. Вече корабът има пробойна, пък и Турция ще има да праща торпида.
    ...
    зафериус ви пожелава.
    По 26 години и по затворите да прекарате за обира на Българските граждани.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен9/1/16 10:44

    Здравствуйте братушки!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен9/1/16 13:33

    Vechna bratska drujba na narodite... Com munisticheski international... Prolet arii ot cial sviat, saediavaite se...
    * Sexa i parite e duruga rabta...

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен9/1/16 19:40

    23.12
    И защо САМО турското население да живее мизерно?Като че ли българите,помаците или циганите са богати и доволни?Някои от тях живеят даже още по-мизерно.Стига сте мислили само за вас.Какво от това ,че в Кърджали сте мнозинство?Докато има такова разделение/поне за нашия район/-ВСИЧКИ ще живеят мизерно.Не виждате ли,че политиците точно това използват?

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен9/1/16 19:44

    10.44
    Е,ако сега има умни политици в БГ,точно това трябва да направят-да намерят начин да се върнат на освободените руски пазари.Русия престана да внася всичко от Турция.Ако си гледаме интереса,а не да се джавкаме помежду си,точно трябва да се възползваме.Видяхме докъде ни докара ЕС-унищожихме си селското стопанство.На времето Турция се възползва от това и зае нашето място по руските пазари.Е,сега можем да се върнем там-не да ходим бели роби по чужбина,ТУК да изкарваме достатъчно и да има къде да го продаваме.Като имаш пазар-произвеждаш.Както е било преди 30 години.Нашите родители го помнят много добре.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен10/1/16 12:52

    19:44.
    ЕС НЕ НИ УНИЩОЖИ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ! НИЕ САМИ СИ ГО УНИЩОЖИХМЕ С ТИЯ "ЛИКВИДАЦИОННИ СЪВЕТИ" ПО НАРЕЖДАНЕ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРЕДАТЕЛ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ - ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ, ЗА ДА СЕ "ДОКАРАМЕ" НА ЗАПАДА !
    УНГАРИЯ НАПРИМЕР ЗАЩО СИ ЗАПАЗИ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО, АКО ПРЕДПОЛОЖИМ, ЧЕ И ТЯХ ЕС ГИ НАТИСКАЛ ДА ГО УНИЩОЖАТ ! НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ, НО "ВИНОВНИ" - НЯМА !

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен10/1/16 18:51

    12.52
    Вярно,сами си унищожихме.....А сега защо не се възползваме от ситуацията,както на секундата биха го направили гърците или турците?Да не нараним чувствата на някого ли?

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен11/1/16 08:32

    Neprevzemaema a dali e tiy ne mi se vqrva neshto ne nqkoq druga partiq zagubi cqla severna cast na izborite ot obshto 450 000glasa vece vi ostanaha 200 000 zashto li mestan li e vinoven ne.ne e toy a vsickite baraber sis nego zashto li zashtoto vsicki si gledahte da si napravite milionite viv bankite I imotite vurhu rodninite... imam vi na vsickite snimkite kakvi bqhte na pirviq den kogato zapocnahte da rabotite za naroda ili po tocno za samite sebe si... a vie na snimkata koqto ste publikuvani nqmate si na predstava kak virvite kum pitq na kolegite si ot ukrayna kak shte doide momentit sis mnogo golqmo udovolstvie ste va digna vurhu ramenete si I sus nay golqmo udovolstvie ste va prasna edin po edin vuv mizernite golemi kosove za bokluk...

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен11/1/16 09:39

    Това което аз чувствам и апелирам към всички, които имаха някакъв кураж да се противопоставят на империята „Доган”, да се обединят и да попречат на сатаната да властва над обикновения човечец, за което всеки от отцепилите има някаква вина, забравете за старите си вражди и в името на електората направете това, простете си по между си, струва си, МОЛИМ ВИ.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен11/1/16 18:21

    139
    Нещо не схванах.Кой на кого трябва да прощава?Кой за какво е виновен?И закакви стари вражди говориш?Въобще ти към кого точно се обръщаш? Към нас,читателите или към ...Доган?Местан?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.