„Харесва ми да шофирам. Затова го правя", твърди 24-годишният Самет Тюркоглу. Младият мъж е от семейство на български изселници в Турция. Ражда се малко след като родителите му се установяват в южната ни съседка. Завършил е фармация, след което е отворил две аптеки в Люлебургас. Но не му харесва да прекарва по цели дни в обектите си и затова е станал автобусен шофьор. Всеки ден изпълнява курсове от Текирдаа до Кърджали и обратно. Освен водач, той е и един вид гид във фармацията. Помагал е много пъти на нашенци, които пътуват до Турция, за да набавят скъпоструващи лекарства за себе си и роднини на далеч по-ниски цени при съседите ни. Освен, че са в добри ръце, пътниците винаги могат да разчитат и на професионално мнение от фармацевт.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/2/16 10:06

    reklamlaaarrrr

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/2/16 11:21

    Някои са в трафика на наркотици от Турция за България. От България за западна европа, особенно за Холандия се поемат от малките микробуси, частни превозвачи. Никоя аптека, в никакъв друг бизнес не могат да докарат такива пари.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/2/16 11:53

    Какво означава, че бил гид във фармацията и е помагал на "нашенци" да набавят лекарства? Как го прави? Защо автобусът на човека с аптеките пътува по линя до Кърджали? Дали шофирането, което толкова обичал, не е част от фармацефтичният му бизнес?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/2/16 12:56

    не ми се мисли за бг турци. те са добре. единни са. помагат си. а българин е срещу българин. гледат как да ти избодат очите, но не и да ти помогнат, когато си в беда.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/2/16 14:43

    Samet bu arkanda rezerve koltuklarda oturan sarışın kim pazarcı mi yoksa yolcu mu baksana elinde ne güzel telefonu var seninde gülüşüne bişeyler yansıyor galiba:))

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/2/16 14:43

    Samet bu arkanda rezerve koltuklarda oturan sarışın kim pazarcı mi yoksa yolcu mu baksana elinde ne güzel telefonu var seninde gülüşüne bişeyler yansıyor galiba:))

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/2/16 15:24

    Super...hem bus prevoz na hora,:-) hem mobilna apteka v hladilni chanti!:-):-):-)...s narisuvani ogromni reklamni telefoni na busa...bravo, chodjum!:-):-):-)

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/2/16 18:35

    Onzi den se zasqkohme na magistralata..kara sas 130km v chas..

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен28/2/16 23:55

    e.ati vestnika do ve4ra redjeb..sega ni zanimavat s sumet..ko stava

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/2/16 11:05

    2:1 , не сме сигурни, но има нещо, а кое е то, размислете се.
    знаем, че ходят в Одрин на пазар в петък (ако не се лъжа за деня), купуват евтини лекарства от Туркистан, непрекъснато това ни казват. Изпращат ни лекарства от Турция по автобуса....Немаме доказателства, само можем да гадаем,.... омръзна ни да ни говорят само за Турция. Има много добри турци, но има и такива, които децата им завършиха висше в БСУ и започнаха да ни дават акъли, да ни съветват, това страшно много ни вбесява. Простотията им ни идва в повече. Ако някой умен, образован...турчин, мюсюлманин ни посъветва бихме го послушали, но разни простакейшини, благодаря, по-добре да мълчат, защото ще започна да пиша и с имена. Добре, че мъжете им работиха на Доган в строежите и сега кой като тях. До там я докараха бг с техните рушвети....Родителите им на запад в строителството, а те на държавни работи, а сега борещи се и за ДПС,ДОСТ....знаем им мурафетите-2:1....

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/2/16 17:32

    11.05 евтини лекарства ще купуват,ти какво си мислиш?Ако не е така наречената от теб Туркистан държава,половината българи ще умрете от рак.Защото всичко в Бг е скъпо и от нищо не разбират и докторите ви.Омръзнало ти е да говорят само за Турция а на мен ми омръзна да гледам по новините как се крадете и убивате един -други.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/2/16 22:26

    От нищо не разбират докторите ви. Кои доктори бе анонимен. За кви пет лева говориш. Нима вече докторите не са мюсюлмани. Ако не знаеш, казвам ти, напомням ти. След няколко години думата "българин" ще е чуждица в речниците ви. Добре че беше бай Тошо да ви изучи, да ви даде занаят в КЕЧ и сега тъй като това са най-търсените професии-лекари, аптекари, адвокати,работещи в системата на мвр, строителни работници и се възгордявате. Проблемът си е ваш. Ние не сме от тук, така че не ни пука, че е два лева лука. Дано поне дипломите ви да отговарят на знанията ви, а от там и на самочувствието ви. Самочувствие без покритие за мен лично е смешно. Има ги. Те са сред нас, вас. Пара вар, акъл йок. Не става приятелю. Мен лично простотията ме дразни. Харесвам обикновените турци, но някои взеха много да се самозабравят. Забравиха когато ни питаха за туй, онуй, за съвети и пр. Тогава се нервя... Познаваме много умни турци, но те не са сред вас, а са в Турция, Германия...Имах предвид третият абзац отдолу нагоре... 29/2/16 17:32 Чок селям

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.