„Молитвеният дом в Мусево, който бе построен с личните средства и труда на местните жители, бе разрушен. Причината: малката постройка е изградена без проект. Тази мотивация за събарянето предизвиква още по-голямо недоумение, разочарование и огорчение у нас. Нима всички религиозни и култови храмове в България, независимо на кое вероизповедание принадлежат, са построени по надлежен ред? Защо беше необходимо по най-вулгарен начин да се събаря една сграда, която обслужва духовните потребности на населението?", с тези думи кметският наместник на ардинското село Стояново инж. Васил Павлов се обърна към основните институции в страната. Той изпрати отворено писмо във връзка с казуса за събарянето на Дома на покойника в Мусево до министър-председателя Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, омбудсмана Мая Манолова и председателя на парламентарната група на ДПС в Народното събрание.
Както вече писахме, на 19 февруари багер срина до основи Молитвения дом в гробищния парк, който се намира между Мусево и Паспал. Акцията на РДНСК се проведе след като решението за събарянето на незаконния обект влезе в сила. Засилено беше полицейското присъствие в Мусево и не се стигна до сблъсъци между местното население и ангажираните в разрушаването строителни работници.
Припомняме, че скандалът около новия гробищен парк в село Мусево датира от 2012 година.
„Това бизнес сграда ли е? Как биха могли тези хорица да отделят още средства за проектиране на сградата, имайки предвид, колко струва такъв проект? На кого пречеше тази малка сграда, през която всеки от нас щеше да премине на път за вечния си дом? Имайки предвид, че това е сграда, обслужваща обществен, а не личен интерес, то тогава кой е заинтересован тя да бъде премахната?",  пита кметът на Стояново.
„Ние не можем да си отговорим на тези въпроси и очакваме Вашата енергична намеса в този казус, така щото той да бъде решен в полза на тези хора. Надяваме се, че ще засвидетелствате Вашето положително отношение към населението на кметство Стояново", се казва още в писмото на кметският наместник на Стояново инж. Васил Павлов.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/2/16 16:16

    Защо опитащ държавните институции г-н Кмете а не питаш твоите съселяни които го направиха. Може ли такова дебелоочие и тепегьозлук

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/2/16 17:33

    Izzet shabanov e vinoven kade spal da beshe napravil proek i togava da se stroii kradetza

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/2/16 20:07

    Като ви казваха държавните институции да не строите, защото нямате разрешително от РЗИ, защото има отдолу водоизточници, защото теренът не е ваш, защото нямате проект, вие чухте ли я същата тази държава, пред която сега ще се жалвате??? Да сте чували нещо за правова държава?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/2/16 22:09

    Казаха ли ти го кмете??? Какво очакваш оше???

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/2/16 22:25

    Е,то тогава всеки може дастрои където си иска.Аз искам на жълтите тепетаданаправя молитвен дом.....пък след 5 години това може и дами стане жилище.Що се правите на шантави,бе?Без разрешение,сега какво се правите на ущипани?ДА ГО СЪБАРЯТ!поне за това закона да се спазва......... И без туй за другото закон няма.......

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/3/16 06:14

    Четиримата който пишете сега коментари и който ноправихте всичко възможно ще бъдете наказани.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/3/16 11:16

    kmete minalata godina koga byaha izborite nali se fukashe 4e ako Resmi stane kmet na obshtinata nikoy ne moje da napravi nishto na molitveniya dom.a sega zashto ne pishesh pismo do kmeta na obshtinata R-mi Murad a iskash pomosht ot dirjavata !!! i molya redaktsiyata da mi pusnete komentara 4e ve4e za peti pit go pisha .

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/3/16 12:11

    Васка някой ти вкара изкуствено този проблем и ти се хвана. Стояново хубаво село с красива природа и прекрасни хора. Като че ли заслужаваше да стане известно с това а не с нещо свързано със смърта.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/3/16 16:44

    Това не са ли наследниците на Ахмед ага Мусорлията, и сега верни на Ресми - Шабан.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/3/16 16:46

    Пишете до Съби Узунов, и ако му платите тука до година до десетина години ще се оправят нещата.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/3/16 23:56

    E mnogo ve zabolia vas vsi4ki 4e sae postroilo tozi dom danebi vsi4ki vie da imate proekt za vaste domove bezbojnici onia gore gleda i znae kakvo da pravi s takiva kato vas admina ne izbiray kakvi komentari da pokazvas ili vsi4ko ili nisto

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.