Ще бъде ли трансфериран един учител от Кърджалийското в престижен български университет? Този въпрос е най-коментиран в последните дни сред учителите в Източните Родопи.
Това се случи след като СОУ „Н. Й. Вапцаров" в Момчилград се нареди сред малкото училища в България, които могат да се гордеят и похвалят с преподавател, който успешно защитава дисертационен труд за придобиване на образователна и научна степен доктор.
Учителят по география, история и трудово (домашен бит и техника) Фикри Якуб Еллез вече е доктор на географските науки. Той завършва средното си образование в СОУ „Никола Йонков Вапцаров" през 1994 год. Учебната 2016-2017 година е 64-та поред образователна година, която ще се отбележи в СОУ „Никола Йонков Вапцаров".
Фикри Еллез д. г. н. защитава своя дисертационен труд на тема „Културна-политически аспекти на трансграничното сътрудничество Източни Родопи – Западна Тракия" (на примера на мюсюлманските етно-социални общности) в СУ „Свети Климент Охридски", Геолого-географски факултет, Катедра „Регионална и политическа география". Научен консултант на труда е доц. д-р Марин Русев.
В продължение на 4 години Фикри Еллез провежда своите изследвания на терен в предварително определени общини от областта, които са разпределени равномерно и балансирано.
Младият научен работник има предложения за работа от престижни университети в страната, които засега отхвърля.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/6/16 09:29

    Браво ВСИЧКИ ТУРЦИ СЕ ГОРДЕЕМ С ТЕБ ФИКРИ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/6/16 10:30

      Фикри има и приятели българи, които се гордеят с него.

      Изтриване
    2. Анонимен5/6/16 12:44

      ОЩЕ ПО ДОБРЕ,

      Изтриване
    3. Анонимен5/6/16 13:14

      Браво д-р. Еллез! Само ти знаеш колко трудности имаше...

      Изтриване
  2. Супер начетен човек. Желая преподаваше ми по история. Желая му успех.!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/6/16 10:23

    Преподаваше ми по история и география, успех господин Еллез!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/6/16 13:44

    Браво младеж продължавай в същия дух мислейки винаги за доброто на народа си за които си ГОРДОСТ но без да се продаваш и членуваш на и в агентурните партии начело с агентите като павеля дост или кост омешиш ли се с тях ще си само мразен и псуван до 9 то коляно.
    Успех ти пожелаваме ние истинските турци с чисто минало и днешно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/6/16 14:31

      Човекът е отдаден на науката. Престанете с политическите си простотии.

      Изтриване
    2. Анонимен5/6/16 14:32

      Човекът е отдаден на науката. Престанете с политическите си простотии.

      Изтриване
  5. Анонимен5/6/16 13:58

    BRAVO KARDES MNOGO DOBAR SI ; POZNAVAME SE LICNO ; POZDRAVI OT GERMANIYATA

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/6/16 15:48

    Честито, братле! В нашия край има малко хора, които се занимават с наука Гордеем се с тебе!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/6/16 16:12

    Браво колега.За съжаление не помня-да се е споменало,че Мюмюн Исов от с. Комунига е Д-р на историческите науки и преподава в Тракийския университет в Одрин.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/6/16 17:21

    Д-р Мюмюн Исов не е от ДПС!
    Adam gibi adam!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/6/16 22:46

    Сега колегите ти от Вапцаров да си изгризат ноктите. Всички те подценяеаха. Какви ли номера на ти въртяха. Ами сега? Хайде да ги видим воглаве с Директора и особено с Юмерова.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/6/16 12:11

    следващият директор си ти на вапцаров

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.