Въпроси: Защо в Турция не се случи преврат като по учебник? Защо уж се прави пуч, а всички снимат с телефони? Защо нито един член на правителството не бе арестуван? Защо оцеля Реджеп Тайип Ердоган? Защо танковете блокираха мостовете над Босфора в най-гледаното лятно телевизионно време? Защо 7 милиона българи до 15 юли бяха експерти по футбол, а на 16 юли се събудиха спецове по… преврати?

Отговор на базата на разкрития на турските спецслужби в медиите в южната съседка:
Метежът трябвало да започне в 3.00 часа на 16 юли – събота, когато цяла Турция спи. В рамките на един час трябвало да бъдат арестувани президентът Ердоган, премиерът Бинали Йълдъръм и членове на правителството на Партията на справедливостта и развитието. Баретите, които трябвало да атакуват резиденцията на Ердоган в курорта Мармарис, получили заповед: Ако охраната на президента даде отпор, ликвидирайте го! Сиреч, да използват бомби.
Около 16.00 часа на 15 юли - петък, обаче от МИТ (турското разузнаване) предупредили Ердоган, че се подготвя преврат. Минути по-късно той е преместен от резиденцията в хотел.
Метежниците получават обратна информация, че са разкрити и играят "ва банк". 6 часа по-рано от предвиденото самолетите излизат от базите, а танкове блокират мостовете над Босфора.
Шефът на Генералния щаб Хулуси Акар отказва да застане пред камерата на държавната телевизия ТРТ и да прочете декларация за свалянето на правителството и президента. Един от метежниците се опитва да го удуши с колан, но генералът е непоклатим. Никой не се наема да застане пред камерата. Турция научава от екрана на "арестуваната" телевизия, че „съвет за мира" е поел управлението на страната, но никой никога не вижда кои са в този нов орган на управление.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/7/16 21:19

    Ердоган много хитро 2в1 цели изпълни със този театър. Първо ще засили властта си и ще изчисти опозицията. Второ след като цунка гъза на Путин той иска да се махне от НАТО. ОБАЧЕ ТОВА ЩЕ МУ ИЗИГРАЕ ЛОША РОЛЯ И МНОГО СКОРО ЩЕ ГО ОСЪЗНАЕ, САЩ НЯМА ДА ГО ТЪРПЯТ МНОГО МНОГО

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/7/16 23:04

    Това ако е театър тия генерали са по големи артисти от Силвесър Сталоун.Всичките са компот,много яко са изиграли ролите си.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/7/16 23:52

    ПО ШОПСКАТА ЛОГИКА"НЕ Е ВАЖНО Я ДА СЪМ ДОБРЕ, ВАЖНОТО Е НА СЪСЕДА ДА МУ Е ЗЛЕ", ВСИЧКИ БУГАРИ ПОКАЗВАТ ОГРОМНОТО СИ РАЗОЧАРОВАНИЕ ОТ ПОБЕДАТА НА ТУРСКИЯ НАРОД НАД МЕТЕЖНИЦИТЕ. НО ТОВА СА СЪРЦАТИ И ХРАБРИ ХОРА, БОРИХА СЕ С ГОЛИ РЪЦЕ, ДАДОХА 250 ЖЕРТВИ, НО ЗАПАЗИХА ДЕМОКРАЦИЯТА И БОГАТСТВАТА СИ. А БУГАРИТЕ ПАК ШЕ ЯДАТ САМО ПРЪЖКИ С ЛУК, И ПЪРДЕЙКИ ЩЕ ЗЛОБЕЯТ, ЧЕ ПЕНСИИТЕ В ТУРКИЯ СА ПО 1000 БУЛГАРСКИ ЛЕВА. ЯЗЪК!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/7/16 01:57

    Я не се дразнете един друг с реалния битейски живот с опити от ревност и безсилието си да се опитвате да замрачите самите реални истини днес и които са че Ердоган днес е великият лидер не само на турци и мюсюлманите а напротив той е лидера на тези които до днес са оставяни да мизерстват и всички права са им били потъпквани и няма друг политик който да е протягал равномерна ръка на всекимо и е водил политика че светът е по голям от тия 5те страни които до сега са ни командвали за собствените си икономики да са винаги те най-силните...Но на всеки някой ден му се намира ербапа и на изпадналия в беда може би само един да му подаде ръка и този е свестният и безстрашния но духът му е силен и непоклоним.. Независимо дали сме турци или българи или африканци то всички реално погледнато трябва да се замислим и да се осъзнаеме идвайки в днешния реалния свят че всички ние сме в полза от съществуването на такъв лидер като Ердоган и колкото е по на близко разстояние до всички нас правдата винаги ще възтържествува винаги ..
    И не се връзвайте че Ердоган е бил до агенти и доносници или Павеля то това са си като децки приказки никога не би подал ръка на нехранимайковци. Знаейки това когато днес и утре сме до Ердоган знайте че ние съвестните турци никога не сме до агента Павел и тайфата му от доносници и предатели.
    Българи и турци и останалите народи сме си живи същества и за мир да се борим и да живееме заедно и в равенство без омраза един към друг..
    Който има дързостта да нарича Ердоган диктатор или каквото и да е то това доказва колко е жалък и ревнив и педал този дори за който неможе и една свястна дума да се каже освен да го напсуват да го познават като предател, доносник, комунист и педал и всички груби думи които би заслужил НО И НИКОГА ДУМАТА ЛИДЕР ТАКА КАКТО НАРИЧАМЕ ЛИДЕРА НИ ЕРДОГАН ОТ ТУРЦИЯ ПРЕЗ БАЛКАНИТЕ И ДО АФРИКА ДО КЪДЕТО НЕ Е БИЛ ЗА ДА ИМ ПРИБИРА БОГАТСТВАТА А НАПРОТИВ ПОДАЛ ЧОВЕШКАТА СИ РЪКА И Е ДЕЛЯЛ ХЛЯБА СИ С ТЯХ КОИТО ВСЕ ОЩЕ СА ПОД ФРЕНСКО И ДРУГИ РОБСТВА.
    През престоите ни в Турция за всяка стотинка която сме оставили в Турция да е кат кат ХЕЛАЛ НА ЕРДОГАН а ХАРАМ И ЗЪТКЪМ Да е на Крадците предатели и доносници на народа ни в България независимо павел ли се нарича или шалварджията расим просто в гъртлака да им остане харам парата на народите ни които от години ги обричат да мизерстват и да се накланят на първия срещнат на гурбета в чужда държава .
    Да е жив и здрав още дълги години лидера ни на всички ни РЕДЖЕП ТАЙЙИП ЕРДОГАН с който правдата и равенството ще възтържествува ВИНАГИ..

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/7/16 08:34

    Da be teatro mnogo eksperti stanahte vsichki,vseki den idvat novi video klipove s strashni deystviya na metejnicite,kak f 16 bombardira centralata na baretite,kak helikopter s avtomatichno orujie strelq po horata i policiyata ,kak e udaren parlamenta na Turcia,a vie si mislete che e teatro

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/7/16 09:45

    01;57 ТЕ Турците и студентите от площад Тексим не бяха ли съвестни Турци когато се надигнаха против Реджеп и бяха бити и убижани????? АМИ ЗКРИТИТЕ ВЕСТНИЦИ И 60 000 ВКАРАНИ В ЗАТВОРИТЕ А КАКВО ОБЩО ИМА УВОЛНЕНИЕТО НА УЧИТЕЛИ С ОПИТА ЗА СВАЛЯНЕТО НА РЕДЖЕПА ОТ ВЛАСТ??? ТУРЦИЯ Е НАВЛЯЗЛА В ДЪЛБОКА ИКОНОМИЧЕСКА И ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА И ИЗОЛАЦИЯ А РЕДЖЕПА НяМА ДА МЕ учуди утре вие да го пребиете с камъни на площада .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/7/16 09:45

    DANO VIV BILGARIA DA NE SE SLUCI.TOGAVA STE VIDIM TOVA TEATIR LIE.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/7/16 10:41

    ami kvo e be?! Vijte snimkata, taka li se blokira most, drugoto platno otvoreno ,ta za kvo se blokira i mosta kato cialo,da ne vleze treta armia ot Bulgaria li maitap ne, ami maitap.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/7/16 11:40

    PRI AMUDJITE NYAMA PROSCHKA.GOLYAMA DIRJAVA.I SILNA.TOVA NE E SELO OT 7000.000 MILLIONA.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/7/16 11:51

    Do 09.45.studentite izpocupiha vsicko vsicko unishtojiha vsicko possible ulicite I te sa vsicko drugo no ne ı studenti te sa plateni

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/7/16 11:53

    Do 01.57 evala nqmam dumi za pisanoto ot vas prav ste ste bidem do I zad Erdoğan

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/7/16 13:13

    Палячовци .....завършени артисти достойни за театрални награди

    ОтговорИзтриване
  13. зафериус20/7/16 19:43

    zaferiyus е казал.
    Бу абдеслен Тайп бир омюр намаз кълар.
    На Български.
    Ердоган получи покана от Сатаната.
    Чимо сам му каза да е разумен с метежниците, демек те са наши чеда.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.