"Комерсиализацията": Гайдари не искали да се качат на сцената, ако нямало паричен превод!?

Голямата родопска певица Валя Балканска се ядоса заради комерсиализацията на Рожен, но това не й попречило да вземе хонорара си са участието в събора. Космическият глас е прибрала полагащото й се за изпълнението си на „Излел е Делю хайдутин" при откриването и излизането на сцената в Родопската вечер, съобщават колегите от всекидневника "Родопи Смолян" и 24smolian.com. Един от гайдарските състави пък е отказал да участва в откриването миналия петък, ако до края на работния ден в четвъртък по сметката няма паричен превод, разкриха още източниците ни. Без пари на сцените са се качили единствено най-малките участници и хилядите самодейци от читалища в страната.
„Боли ме от дъното на душата. Защото изместваме от всичкото това истинското и остава чуждото. Никога повече няма да участвам на Рожен и не искам да ме търсят, ако е в такъв вид съборът.
Аз може на колена и ръце да се влача, когато е за българщината, за родното, за истинското. Устата ми се обърна наопаки от яд, когато виждаш такива комерсиални неща", заяви разочарованата народна певица след края на събора, цитирана от btv.
Певицата бе категорична, че е готова да даде всичко от себе си за Родопите. Тя няма да се откаже от събора на Рожен, само ако той е организиран от родопчани. Балканска обясни, че хората трябвало да идват на събор заради музиката, а не да остават разочаровани заради минерална вода на цена от 2 лева.
„Ние сме търговци и сме платили наем, който не е никак малък за това да можем да продаваме тук. Всеки си определя цените на стоката. На събора няма вход и никой не е длъжен да купува каквото и да било", коментираха за 24rodopi.com търговци.
Цената на 100 грама чеверме на Роженските поляни бе 5 лева. За 15 се продаваше цяло печено пиле. Минералната вода вървеше между 2 и 2,50 лева. В последния ден на събора бирата се продаваше по два лева, а цената на кюфте или кебапче бе 1,50 лева.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/7/16 19:11

    Защо да не си вземе парите,че Валя си ги е изработила.Що се отнася до гайдарите миналата година може да са имали проблеми.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/7/16 20:00

    Защо Баба Балканска не плати от джоба си кюфтетата и кебапчетата , щом не иска КОМЕРСИАЛИЗАЦИЯ ! Тя свикна да яде безплатно на участия. Комунизма не се проведе Кьостебекова ! Живков си отидеееееееееееееееееееееееееееееееееееее! Хабер си нямаш!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/7/16 22:27

    Разбирам някое от стотиците деца да измрънка, някой от тези 5000 самодейци, които са направили събора за без пари, ама тая да реве за кифтетата, аре бееееееее!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/7/16 22:34

    Ааааа, значи каква била работата, родопчани да си правили събора сами защото бил комерсиален иначе, а се оказва, че само родопчани вземали хонорар! Ясно!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/7/16 01:32

    КОЛЬО, ДОВОЛЕН ЛИ СИ? НЕ МОЖЕ ТАКА ДА ТИ ГОВОРИ, НАЛИ?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/7/16 09:35

    Тази бабичка валяалканска въобще не може вече да пее.напъва се и ходи из България да извращава родопската песен.не можеш госпожо да почиваш на стари и случайни лаври. какви родопски чанове има при други млади певици но не могат да пробият от апокрифни псеевдопевици.много е нагла под маската на родолюбка

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/7/16 14:45

    Ей 09:35 на коя друга българска певица гласът й е в космоса. И това е избор на световно известни ценители на гласове. Знаеш ли тази жена каква пенсия взема ???? Не те е срам, тя прослави България с гласи си, но толкова е българското в теб

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.