Заради увеличения трафик към Гърция и зачестилите нарушения, Областна дирекция на полицията в Кърджали затяга контрола към граничния пункт "Маказа". Вчера загинаха двама румънски граждани, а днес – към 11.00 часа, отново имаше тежка катастрофа (четете тук).
"Трасето към Гърция през прохода Маказа е един от най-натоварените и рискови участъци. Досега контролът на движението в тази отсечка беше само от КАТ - Пътна полиция. За да се гарантира по-голяма безопасност, към патрулиращите екипи се включват и 70 служители на Охранителна полиция", съобщи директорът на областната дирекция на МВР Венцислав Момчилов.
Както вече 24rodopi.com писа, наблюденията на пътните полицаи показват, че румънците са едни от рисковите шофьори. „Автомобилите, които пътуват от Румъния през България в посока Гърция, спазват правилата за движение в южната съседка заради строгите санкции там, но на българска територия почти всеки трети румънски водач е нарушител", твърдят наши водачи на МПС, които често пътуват за Гърция. Румънците се движат в пакет 3-4-5 автомобила заедно, по подобие на турските гастарбайтери. Карат с по-висока от допустимата скорост и не позволяват други моторни превозни средства да застанат между тях. Това е и основната причината за пътно-транспортните произшествия.
Припомняме, че статистиката сочи, че за седем месеца броят на издадените актове за пътни нарушения се е увеличил два и половина пъти в сравнение със същия период на миналата година.
Както вече 24rodopi.com писа, на ГКПП "Маказа" също ще бъдат въведени мерки за облекчаване на трафика, но трето трасе няма да има - четете тук.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/8/16 13:46

    И кой е виновен че във Румъния спазват правилата а в България не ги спазват

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/8/16 16:15

    Защо не ги глобяват катаджиите.

    ОтговорИзтриване
  3. Картаджия5/8/16 16:27

    Ами не мога да пиша

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/8/16 17:18

    Колко жертви трябва да има още ??

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/8/16 17:24

    Никой не ги глобява. Навсякъде в другите държави като сбъркаш трябва да платиш на място. Само наще прости катаджии бягат от отговорност и не им се работи. Пътувам редовно за Гърция, и не веднъж съм виждал да подминават чужди нарушители, а българите ги дерат. Проблема е в полицията това е! Единствената не реформирана служба, половината са по 200 кила мързели незнам как взимат физическите тестове. Да глобят чужденец за тях е свързано с повече работа отколкото да напишат на един българин един акт с 1500 правописни грешки, и за това ги пропускат. Но се вижда каква мечешка услуга им правят

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/8/16 19:15

    На всеки завой полицай с флагче.Ужас и смях.Променете закона за да се наказват чужденците и всичко ще е ок.В Гърция защо никой не се занимава с никой.Аре само смешни и безмислени ,отчаени действия на едни смешни,измислени и отчаени управляващи.Накарайте румънците и турците и гърците да спазват законите ни а не да им казват в посолствата им, в България няма проблем внимавайте обаче в Гърция.И резултата е на лице.... анархия от тяхна страна по пътищата и паника за статистиката от страна на полицията.Сложете плашила с полицейски униформи префи завоите, че да стряскат гаргите по нивите поне.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/8/16 20:29

    Kat Kardjali paaalni panairddjiiiii na4elo s 6efovete Stiga ve4e ne mi se kara v grada Puskaite samo 4ujdencite bez Farove, Kolani i daje gi upytvat za Makaza a i svirka bixa im napravili 4e bili 4ujdenci Аiiiii stiga be

    ОтговорИзтриване
  8. о.з. Петров6/8/16 10:25

    Пътните полицаи са под дебелите сенки през лятото и няма кой да глобява,служителите на "Охранителна полиция" ще ги пазят и началниците ще обясняват колко много работа имат и колко им е малка числеността.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/8/16 16:54

    A be ya se iztrezneyte.za vsicko obvinyavate.politsiyata. a kato ste na zor.pirvo te vi se priticat na pomosht.horaa merete si prikazkite.neshtastnitsi takiva.bezmozicni individi alcni zavistlivi.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/8/16 18:52

    zaplatadjii sa tezi na6te policai v kardjaliisko kolko pati sam v naru6enie za parkirane nikoi ni6to ne mi kazva hem sa minavali pokrai men s patrulkata

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.