„Горе по върховете, в сарая, има един. Има и в нашия сарай в Турция, ние не го обичаме. И този в София също. Това го заявяваме категорично“.
Тези слова изрича пред жителите на село Опълченско политикът с два паспорта – турски и български, Зюрфеттин Хаджъоглу. Записът от речта му стремглаво се разпространява в интернет.
Днес (18 септември – б. р.) З. Хаджъоглу се опитва по един доста нескопосан начин да опровергае собствените си откровения, като изтъква, че Тайип Ердоган е Президент на Република Турция и уважава неговата особа. Същевременно подчертава, че към неговата личност и партия ДОСТ у нас тече доста злостна кампания за очерняването му. Много странно се хваща за партията като удавник за сламка!
Какво може да се добави към този опит за избягване от същността на материала, заснет в Опълченско?
Видно е, че господин Хаджъоглу напразно се опитва са се измъкне от собствения си вълчи капан, забравяйки, че този път самият е уловката и то след изгърмяването на един халосен патрон… Сега едва ли ще му се притече на помощ и страшният ловец на лисици, защото положението ще стане драматично – едно е един фетоджия да е станал за резил, ама ако до него застане друг с чифте, какво трябва да последва?
Попадналият сам във вълчи капан няма право да лее крокодилски сълзи.
Комични са опитите на Зюлфо, така галено го нарича неговото маргинално обкръжение, за спасение. Той твърди, че някой съзнателно е променил словореда му, измъквайки от изказването му онова, което му било нужно за провокативната цел.
Едва ли някой се интересува от скромната личност на този господин. От известно време е председател на Конфедерацията на Балканските и Румелийски турци, но досега почти с нищо не е доказал, че е в състояние да ръководи подобна важна организация. А в партията му пък навярно се надявали, че той е в състояние да привлече изселническите гласове в нейна полза.
По моему, попадналият сам във вълчи капан няма право да лее крокодилски сълзи. Повтарям, за да вникне. Мисля, че едно подобно необмислено изказване даже може да навреди на добрите междусъседски връзки между България и Турция.
Умолявам редакцията на „24 Родопи“ да проучи истината за този видеоматериал.
Д-р Жале ФИЛИБЕЛИ, Бурса

Бележка: Редакцията на 24rodopi.com е готова да публикува и други мнения по темата
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/9/16 08:57

    Гафът е голям. В нашия сарай в Турция казва ясно и точно и че не го обичали. Това казва Зюрфетин, че не харесва Ердоган, нарича го диктатор и призовава народа да го свали. Живеем в демокрация, всеки има право на мнение. Но защо се измята и прави хората на балами като твърди, че като казвал сарая в Турция имал впредвид Фето в САЩ. Явно се усетил, че е наакан, ама защо твърди, че гащите са на ДОСТ. Партията трябва да се разграничи от тази мишка. Като краде парите нали са си негови, а на ги дава на партията.

    ОтговорИзтриване
  2. zaferiyus19/9/16 09:05

    Този полуграмотен зайфеттин си подписал входния билет към вечните покой в затвори от тип Ф.
    Браво.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/9/16 09:14

    Тези които са измислили пенсионния закон не са били будали. Този пенсионер и другите като него не трябва да се занимават с политика и такива хора не трябва да бъдат избирани на ръководни постове. Защото с грешките си могат да докарат много неприятности на държавите. И в другите партии има като този пенсионер - егенето им е причината, те нямат вина, но отговорността е на тези, които ги избират или назначават на такива постове.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/9/16 09:54

    Сени гиди, сомун дюшманъ, сени.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/9/16 10:31

    Божидар Димитров втори

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/9/16 10:51

    Каква е стойността на този мелес и самозванец ,лъжец крадец неграмотен и фанатик за да влияе за отношенията между Турция и България.Автора много го величае за да е в състояние да влоши отношенията ..И автора не е по различен от него

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/9/16 11:42

    FETO bunlara Pensilvanıya'dan hertürlü kılığa girin kendinizi ele vermeyin dedi ama bu aptal heyecana kapılarak kendini ele verdi. İnsan hem aptal hem de büyük hedefler peşinde koşarsa böyle Zürfi gibi rezil olur gider. Bir bulgaristanlı Türk olarak Ankaraya sesşeniyorum: Temizleyin FETO'cuları Bulgaristan'dan da.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/9/16 14:33

    YANDIN SEN YANDIN. HAPISE GIRECEN NAMUSSUZ.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/9/16 15:39

    Пъпната връв между Турция и българските турци трябва най-сетне да бъде отрязана, за да спрат да бъдат манипулирани от там и да се родят като български граждани, милеещи за България, вместо за Турция....Това, което нито едно правителство още от времето на бай Тошо НЕ ПРАВИ ЗА ТИЯ ХОРА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ....ПРЕСТЪПНО БЕЗГРИЖИЕ И НЕХАЙСТВО СПРЯМО ТИЯ НЕЩАСТНИЦИ, КОИТО ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ, А СЪРЦЕТО ИМ И АКЪЛА Е В КОМШИИТЕ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.