Фирми, осигуряващи работа зад граница, вече организират информационни срещи в Родопите. Целта на посредниците е да запознаят жителите на региона с възможностите, които дават свободните места в Западна Европа. Пореден семинар „Във Великобритания може да заработите до 15 000 паунда за година" се реализира само преди дни в Доспат, научи 24rodopi.com. Намеренията на Агенцията са да презентира програмите за работа на Острова. Те са без ограничение за възрастта.
„Предложенията от нашите британски партньори включват работа в селскостопански ферми за плодове и зеленчуци. Основните дейности са садене, ръчно прибиране на реколтата, пакетиране на място и обща обработка на културите. Работата е физическа и не се изисква специална квалификация. Свободни работни места има и във фабрики за хранителни стоки и местни продукти. Работата е на поточна линия, включва обработка, подреждане и пакетаж на стоки. Хора се търсят и в логистични складове към популярни вериги магазини и световноизвестни компании. Работата включва етикиране, подреждане и подготовка на стоките за предлагане в търговската мрежа.
Предлагаме позиции в хотелиерството и ресторантьорството – възможност за настаняване на работа в партньорска мрежа и портфолио от над 200 хотели и ресторанти на територията на Великобритания. Програмата включва и курс по английски език, който според желанието на кандидата, може да бъде проведен онлайн или в училище в Лондон", посочват от Агенцията-посредник за намиране на работна ръка за Великобритания.
За по-голямата част от работните позиции обаче се предлага минималното възнаграждение за страната. Така например за зает в хотелиерството гурбетчия на възраст от 18 до 20 години се плаща на час по 5,5 паунда. При 40-часова работна седмица доходът за година е в размер на 11 544 паунда. За същата работа служител, нает от Родопите, на възраст над 25 години, ще заработи годишно 14 976 паунда.
Заплащането в селскостопанската индустрия пък се регулира от действащите наредби на Борда за заплатите в селското стопанство. Те са различни и са в сила в различните географски райони на Великобритания – Англия и Уелс, Шотландия, Ирландия. На много от офертите се плаща на норма или на килограм, което позволява на по-сръчните работници да заработят повече.
Удръжките от заплатата са в размер на 23-25% от заплатата под формата на Данък общ доход (Income Tax) и Данък обществено осигуряване (National Insurance Contribution). Удръжки има и за наем.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/3/17 21:23

    Ts...
    Nie sha si gledame tutunche...ot 1 kilo tutunche - pechalbata e 900 euro...1000 kila tutunche sa 900 000 euro....
    Asfalt pasha si priznal - 6,2 miliarda euro e spechelil ot banditite...otkradnal im biznesa...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/3/17 22:30

    Това е посредническа фирма която ще ви вземе комисионна, преди месец в Кърджали имаше интервю на G's Fresh най-голямата ферма в Англия и вземаха около 35 човека за работа без да им взимат нито една стотинка комисионна. Интервю на G's Fresh имаше и в Монтана и Горна Оряховица, като цяло от трите града бяха раздадени договори на около 120 човека без никакви комисионни. Очаквайте G's Fresh и догодина тук.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/3/17 10:06

    После свобода на запада му трябват роби да работят без пари за това си купуват политици и ние винаги ще сме зле.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/3/17 11:58

    ПРЕДЛАГАНАТА ОФЕРТА ЗА 15000 ПАУНДА ГОДИШНА ЗАПЛАТА, ВСЪЩНОСТ Е МИНИМАЛНАТА ГОДИШНА ЗАПЛАТА ЗА АНГЛИЯ. НЕЗНАМ КОЛКО ОТ ТАЗИ СУМА
    БИ МОГЛА ДА СЕ СПЕСТИ ЗА БЪЛГАРИЯ, ДАЛИ СИ СТРУВА ДА СЕ ПРИЕМЕ.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/3/17 12:17

    Ей хора не си давайте спечелените с много труд и пот пари на тези калпазани които се препитават само с комисионни границите са отворени Пазара на труда е свободен успехи

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/3/17 12:18

    Ей хора не си давайте спечелените с много труд и пот пари на тези калпазани които се препитават само с комисионни границите са отворени Пазара на труда е свободен успехи

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/3/17 22:27

    В кралството най-черните и нежелани емигранти са българи и румънци, но като стане въпрос за черна работа първо там се сещат да идат градовете. От тези 15000 хиляди годишно половината няма да могат да се спестят само лежат хората които не са идвали и не знаят. Не се лъжете.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/3/17 23:43

    Ами то кърджалийците отдавна напуснаха страната бе, особено по селата хората са вече 25 години по чужбината , кой ебе посредниците авантаджиите,

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.