Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов откри най-новия клуб на партията в най-големия кърджалийски квартал „Възрожденци". Той бе официален гост по време на отбелязването на десетата годишнина от основаването на ГЕРБ в Кърджали.
Преди това Цветанов и водачът на листата на ГЕРБ Цвета Караянчева направиха обиколка на региона.
„Имахме страхотна и натоварена програма в област Кърджали. Първо в с. Бели Вир в община Черноочене ни посрещнаха кметът от ГЕРБ Фариз Кадир и общинската съветничка и четвърта в кандидат-депутатската ни листа Леман Али. "От година и половина за първи път тук нещо се прави, за първи път през зимата пътищата ни са почистени от сняг", похвалиха кмета неговите съселяни. "Когато тръгнахме да правим партията преди 10 години, тук никой не искаше да ни чуе. Започнахме да печелим доверието ви благодарение на политиката ни на протегната ръка, благодарение на това, че не обещаваме невъзможни неща и винаги изпълняваме обещанията си", каза г-н Цветанов. "БСП какво направиха за вас?", попита той и веднага получи отговор: "Смениха ни имената". Доайенът на селото бай Рамадан пък изплака мъката си, че все по-малко млади хора се завъртат наоколо.
Следващата ни спирка беше в крайграничното село Тихомир, Кирковско. Голямо село, с просторно училище, но свързано с останалата част от областта чрез тясно, порутено планинско шосе. Кметицата Роси Мюсюрска от ГЕРБ, която кара вече втори мандат, беше поканила в салона на читалището активни, будни хора, които ни засипаха с десетки въпроси. И ако някои в София и големите градове измислиха и започнаха да повтарят опорната точка, че асфалт не се ядяло, голямата болка на хората от Тихомир бяха съсредоточени именно върху лошата инфраструктура и липсата на добро водоснабдяване. Оплакаха се и от лошите практики на недобросъвестни прекупвачи, които експлоатират жестоко труда им. На много от въпросите отговори общинският ни съветник в Кирково и трети в листата ни Дамян Кьосев.
В прекрасното джебелско село Тютюнче се срещнахме с жизнерадостните, но взискателни жители, които са доволни от кметицата си от ГЕРБ Ирина Караиванова обаче продължават да се сблъскват с доста проблеми. И тук лошият път беше първата тема. Но не подминаха безработицата, трудностите с общинската администрация, липсата на културен дом. "Искаме да се веселим, клуб да имаме, където вечер да се събираме", сгълча ни справедливо баба Шефика.
В Момчилград видяхме огромната разлика, която идва от санирането на старите блокове. "Не е само красотата голямата полза тук", отбеляза г-н Цветанов. "Чрез санирането се създават нови работни места, създава се пазар на строителни материали, осигурява се енергийна ефективност и по-ниски сметки за ток и отопление", изтъкна той пред хората, които се събраха да го поздравят.
Обратно в Кърджали открихме новия ни офис в кв. „Възрожденци", разходихме се из града и... тръгнахме към мястото на празненството по случай 10-годишнината на ГЕРБ – Кърджали", сподели водачът на листата на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева.
Купуването и продаването на гласове е престъпление
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.